yhek Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Człowiek się umęczy ale radość z jazdy i otoczenia zabija wszelkie niedogodności... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WiktoriaK Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Dzisiaj po 2-tygodniach przerwy: 26,89km - lotnisko-jaworze-wapienica-lotnisko x3 i do domu lukaszs a mnie brakuje płaskiego terenu, czasem męczą już te górki - o ile wdrapywanie się po nich jest ok, o tyle zjazdy już mnie tak nie bawią... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krossa3lady Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 dzisiaj w końcu sztorm ustał i dało się o poranku spokojnie wyruszyć w teren 46km droga i ścieżka rowerowa zastanawiam się jeszcze nad zmianą sztycy na taką http://allegro.pl/sztyca-amortyzowana-suntour-nex-gratis-torebka-i2597814804.html lub jakieś inne uwagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojott Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Dziś poświęciłem pół godziny na idealne ustawienie kąta kierownicy. Efekt - aż nie chciało się rąk z niej ściągać, taka poprawa komfortu I przede wszystkim - ból nadgarstka minął. + 2 godziny jazdy w terenie lekko pofalowanym dzisiaj w końcu sztorm ustał i dało się o poranku spokojnie wyruszyć w teren 46km droga i ścieżka rowerowa zastanawiam się jeszcze nad zmianą sztycy na taką http://allegro.pl/sz...2597814804.html lub jakieś inne uwagi Mam NEX D3, bardzo komfortowa:) Chociaż ja dałem 120zł, nie 250 jak w linku. Chyba, że ten elastomer podwaja wartość... bo w mojej go brak. Są jeszcze NCX - aluminiowe, lżejsze i z dwiema spreżynami (NEX ma pantograf z plastikowymi osłonkami, NCX jest bez) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1992 Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Czyszczenie i smarowanie łańcucha, a w efekcie finalnym 75 km jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hassanbey Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 120km po zaje...tych Niemieckich ścieżkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yhek Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Dzisiaj po 2-tygodniach przerwy: 26,89km - lotnisko-jaworze-wapienica-lotnisko x3 i do domu lukaszs a mnie brakuje płaskiego terenu, czasem męczą już te górki - o ile wdrapywanie się po nich jest ok, o tyle zjazdy już mnie tak nie bawią... Jazda po płaskim to żadna atrakcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garp Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Wczoraj 40 km po asfalcie, Lublin-Zawieprzyce i powrót Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 10 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Dzisiaj 33 km. A wynik całego ubiegłego tygodnia to 249 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloSki Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Dzisiaj nowy łańcuch a za linki mi się nie chce brać od przerzutek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojszat95 Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Konkretne mycie generalnie całego roweru, ale wiadomo najlepiej umyłem serce roweru - napęd Chyba to dopiero któryś raz na przełomie kilku sezonów co tak porządnie wyczyściłem napęd Wziąłem się o 16 a skończyłem o 19.30 ! łańcuch - jak nowy ! Zrobiło się ciemno więc zostawiłem rower na budowie, nawet nie jechałem już nim do domu bo łańcuch jeszcze cały od wody był itp. Jutro idę po rowerek i nasmaruję łańcuch Aż teraz nie będę nim jeździł pewnie albo tak ostrożnie bo tak się namęczyłem przy czyszczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krossa3lady Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 dzisiaj rowerek wolne dostał, rolki poszły w ruch ale za to zakupiłam nowe okładziny hamulcowe + oleje i zastanawiam się nad jeszcze kilkoma rzeczami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeruTheDamaja Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Dzisiaj wymierzyłem odległość otworów w wewnętrznym wózku. Połamany idzie do superaśnego spawania Ten wymiar mi się przyda... Już kilka dni bez roweru, a nogi opuchnięte jeszcze po ostatnich treningach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojott Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Też umyłem napęd i przy okazji urwało mi się linkę przerzutki tylnej... stara była, należało się jej tzn. przerzutka ucieszy się z nowej linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WiktoriaK Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 zmieniłam łańcuch - zamierzam wydłużyć żywot napędu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil13342 Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 założyłem neopren i pojeżdziłem troche ( mało- szkoła ;/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Krótka wycieczka na okoliczną górkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Serwis hamulców i przegląd całego roweru + pomalowanie licznika ;D http://forfunbike.blogspot.com/2012/09/przeglad-roweru-upgrade-hamulcow-i.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Pojeździłem nieco po mieście, chciałem zobaczyć jak tam sytuacja z rękawiczkami na jesień/lato - koniecznie z palcami ale jakoś jeszcze chyba nie sezon... kupił bym w necie ale nie wiem jaki mam rozmiar łapy.... zobaczę jeszcze, chyba, ze ktoś poleca coś niezbyt drogiego? O dzisiejszych stratach napisałem gdzie indziej.. a km... hmm z 10.... ale i tak potwierdziłem sobie, jak szybko w godzinach szczytu mogę jeździć rowerem i przeskoczyć z jednej części miasta w drugą Coś mi wywala śledzenie tematów?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 wyprawa wokół jeziora Łebsko. To była rzeź: dzicz, wydmy, Bałtyk, noszenie roweru na plecach, etc. Ledwo wróciłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krossa3lady Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 zakup nowej sigmy oraz spinki teraz czekam na nowy skuwacz bo stary ducha wyzionął na obecnym łańcuchu i spinka czeka na założenie a i km codziennie też dorzucam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojott Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Cały dzień deszcz leje, nie sprzyja to rowerowaniu... Zrobiłem serwis tylnej piaście i wyczyściłem drugi łańcuch, który niedługo zastąpi obecny. Podliczyłem ile w ostatnim miesiącu wydałbym na serwis, gdybym nie robił wszystkiego sam... 505zł, nie licząc pomiaru geometrii 150zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krossa3lady Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 spinka założona teraz tylko pobawić się z jej rozpinaniem napęd porządnie wymyty i nasmarowany czerwonym FL, zobaczymy jak się sprawdzi drobna regulacja tylnej przerzutki i jest git jutro jak pogoda pozwoli to w teren wyruszam a i w końcu sprowadzili mi baterie do tylnej lampki co za sklepy żeby przez tydzień nie można kupić baterii dzisiaj tylko 5km po zakupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojott Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Co to za trudno dostępne baterie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krossa3lady Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Co to za trudno dostępne baterie? może nie trudno dostępne w wielkim mieście ale u nas nie było w żadnym sklepie LR1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.