Venomiz Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 Jeśli mam być dokładny, to kupiłem mapę Karkonoszy, zrobiłem 26 km, zagrzałem hample kilka razy tak, że prawie nie hamowały, zgubiłem telefon (uchwyt się zerwał przy ponad 50km/h), znalazłem telefon, obniżyłem siodełko, zabłądziłem, uciekłem strażnikom (nie tak dosłownie, po prostu udało mi się przejść z rowerem niezauważenie), prowadziłem rower po nieprzejezdnym szlaku przez bite 3 godziny, zerwałem łańcuch i prawie zdobyłem Śnieżkę (niestety brak łańcucha uniemożliwił mi wjazd na sam szczyt). To był udany dzień :lol:
Sansei6 Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 Upał.. do pracy, po pracy na działkę, z rodziną do McDonalda na "szejka" i małą przegryzkę.. na działkę z powrotem i wieczorkiem w oświetleniu 3/4 rodziny rowerami do domu Też mi się tysiączek zbliża, w tym roku znacznie wcześniej będzie
Krossa3lady Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 wczoraj 76km teren mieszany rower znowu do generalnego czyszczenia się nadaje i smarowania no ale jak się jeździ po polach i piachu to wszędzie tego pełno dzisiaj chyba benzyna + kompresor pójdą w ruch a na liczniku prawie 3600km
Venomiz Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 29,5 km po górach z Karpacza, przez przełęcz Okraj na Śnieżkę i z powrotem do Karpacza. Częściowo w burzy i w gradzie :ph34r: Przy okazji złapałem pierwszego snejka na wyjeździe
JeruTheDamaja Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 Dzisiaj 54km po puszczy. Pięknie mi się dzisiaj kręciło
elwrona Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 Po ostatniej glebie gdzie ubyło mi trochę szprych, zdezintegrowałem tylne koło i spacerkiem zaniosłem części do serwisu w celu zaplecenia
dymcio111 Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 20km troche po lesie i troche po mieście długo nie mogłem bo po nocce w pracy musiałem się wyspać, a zaraz ostatnia nocka i weekend środa-czwartek to może gdzieś dalej się zapuszcze Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
lypzor Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 Wykręciłem kilkanaście kilometrów żeby przekonać się jak bardzo niedokładny jest GPS w Samsungu Galaxy http://www.sports-tracker.com/#/workout/MarekRewers/27tfm7fo2pgidrvl
Krossa3lady Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 dzisiaj ścieżka rowerowa na Hel zdobyta calusieńka 88km + 15km rano zakupowe przed obiadem rower zaliczył "kąpiel" w benzynie potem mycie płynem + suszenie powietrzem z kompresora na koniec smarowanie
Sansei6 Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 Dziś do pracy, w pracy "służbowo" wyszło jeszcze 8 km i na działkę oraz powrót z rodzinką w oświetleniu.... hmm ponad 15 km?
TrzecieKolo Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Zrobiłem ankietę na następny artykuł na moim blogu. Może chcecie przeczytać recenzję czegoś z wymienionych przeze mnie rzeczy? http://www.facebook.com/questions/406518996077473/
Krossa3lady Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 dzisiaj już o poranku 31km teraz śniadanie i kawka
Czyzby Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Dziś o poranku (a w zasadzie jeszcze w nocy) jedynie niewiele ponad 24km - ale ciemny las jakoś mnie wypompował na amen. Teraz w pracy reaktywacja, testowanie skarpet kompresyjnych oraz odpowiedni futer /jedzonko regeneracyjne. Tak w ogóle w minionych dniach dużo się dzieje, cały przebieg lojalnie zapisuję w swoim bikelog'u na bikestats [ http://www.bikestats.pl/rowerzysta/Czyzby ]. Trochę dokucza mi prawe kolano ale - nie chcę zapeszać - nie jest jeszcze najgorzej, kręcić się da. Maszyna woła o dokładną kąpiel i odskrobania z błota / gliny / trawy / etc. Zrobię to wieczorem bo jakoś obecnie nie mam paliwa.
bigos97 Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Założyłem siodło San Marco SKN - wygląda świetnie Niebawem pierwsza jazda
JeruTheDamaja Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Dziś 35km w ciężkim terenie. Po ostatnich treningach nogi muszą odpocząć trochę. Jeszcze jutro dosyć ostro, a w weekend spokojne kręcenie w okolicach 80km.
lukaszs Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 dziś spokojne 20km po lasach MPK - testowanie nowej ramy
Krossa3lady Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 popołudniowe km to według licznika 75km endomondo 71,23km w wersji pro jak do tej pory się nie wyłączyło jeszcze i zasięgu nie zgubiło
Sansei6 Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 No i dziś, do pracy, po pracy na działkę i tuż przed nią stuknął tysiączek Potem wcześniejszy powrót, bo skoczyliśmy z młodym do rowerowego po nowe pedały, stare - jeden to już tylko środek z nich został A nowe jakoś ciężko chodzą... ale chyba się rozkręcą, plastiki, ale dla takiego małego roweru, to metalowe by były za dużym obciążeniem i dziwnie by wyglądały....
Czyzby Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Dziś nadrobiłem zaległości w czynnościach obsługowo-konserwacyjnych. Bardzo dokładnie umyłem i wyczyściłem Maszynę, nasmarowałem co się da. Wyczyściłem i nasmarowałem napęd, wymieniłem łańcuch na kolejny (najkrótszy z trzech), wyczyściłem i nasmarowałem golenie amortyzatora, wyczyściłem sztycę siodła oraz wnętrze rury podsiodłowej (emitowały trzaski i zgrzyty) - ba ! - nawet przetarłem pastą siodło. Teraz wszystko jest jak trzeba (do pierwszej jazdy w terenie, bueheheh).
JeruTheDamaja Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 Dzisiaj rower przeszedł porządną kąpiel. Wszystko wyczyszczone, nasmarowane co trzeba i do tego jeszcze klocki przetarłem delikatnie papierkiem ściernym, odtłuściłem klocki jak i tarcze. Dzisiaj rozjazd po asfalcie 30km. Dawno nie miałem tak czystego roweru
Piksel Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 Mam wrażenie, że dla niektórych osób ten temat jest "sposobem na życie" na forum i tylko w nim się udzielają, ale w sumie nie o tym chciałem napisać. Dzisiaj w dużej mierze terenowe 53km i kupiona korba xt.
Sansei6 Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 Miało być pięknie i nie gorąco... ale walka z wiatrem... co za szczęście, że tylko 90% trasy miałem pod wiatr Standard - praca - działka - dom hehe
Krossa3lady Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 dzisiaj łącznie 95,2km według GPS i ciągle mam nadzieję na miejsce w pierwszej trójce konkursu
komsi Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 Skręciłem dziś hexagona v2 no i trochę testowałem 30-40km po mieście + teren, całkiem fajnie się jeździ.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.