Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 14

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Standard na działkę, trochę terenowo, zakupki... rower jeszcze dość czysty... przód jeszcze się tak nie przetarł jak lubię - nie hamuje na żyletę, trochę się wczoraj tam smaru dostało.... dziś brat testował, chyba był pod wrażeniem albo przymierza się do nowego roweru ;) Coś koło 10 poszło...

Napisano

Dzis tylko do pracy ponad 7 km. Coś mnie ostatnio nogi bolą :( i zbytnio pogody nie ma do jazdy, a jak jest to musze pracować :/

Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk

Napisano

Dzisiaj jechałem kibicować kumplowi na zawody, a namówił mnie żebym też wystartował i kask mi pożyczy jak skończy swoją kategorię wiekową. Zapisałem się i przyjechałem na trzeciej pozycji w powiatowych w mojej kategorii :woot: Na rower wsiadłem w połowie sezonu i miałem odbudować formę po kilkunastu latach przerwy. Cieszę się bardzo z wyniku i planuję jeszcze w tym roku raz wystartować.

Napisano

Dziś pranie butów ;). Mam nadzieję że do jutra wyschną ;P. BTW Garneau Terra Grip mają strasznie śmierdzący klej. Od nowości trzymam je na balkonie bo w domu nie sposób tego trzymać i do tej pory nie wyśmierdziały się O.o. Po wypraniu wydaje się że jest lepiej ale niewiele.

Napisano

Zero jazdy na swoim... ale pomogłem nieco robić rower bratu... ogólnie straszna ruina ale na małe dojazdy jeszcze posłuży, choć musi sobie zrobić hamulce ;) No i przednia zębatka - średnia z przodu... masakra, niemal już całkiem okrągła hehe jeszcze takiej nie widziałem... myślał, że mu łańcuch przeskakuje, bo "koło za blisko", a tu takie coś... nasmarował hehe i kręcił... reszta remontu jak pokupuje części, chyba, ze jednak kupi coś nowego ;)

Napisano

Wczoraj uzyskałem swoją najlepszą średnią na dystansie ponad 100km :) Przejechałem 111km w ciągu 4:30 (w tym 20min postoju) ze średnią prędkością ruchu 26.25km/h. Startowałem w Warszawie, przez co 20km trasy było w słabym tempie i przez to spadła mi trochę średnia. W trasie utrzymywałem prędkość w granicach 27-30km. Średnie tętno podczas jazdy wyniosło 167 i spaliłem 4376 kalorii :)

Link do trasy: http://www.navime.pl/trasa/37261

Napisano

Dziś standardowo do pracy ponad 7km. A jeszcze 2 dni nocek w pracy i chyba się wezmę za czyszczenie napędu i chyba zdejme korbe SLXa swojego bo nawet jak byl czyszczony rower to przy mocniejszym zapedałowaniu coś strzela :/ chyba po ponad 500km lub cos koło tego to raczej mogły się już łożyska posypać ?

Nie wiem co to może być, strzelanie od strony korby, pedałem ruszałem i to raczej nie pedał, a łańcuch szejkuje 2x w 2 słoikach i też mi trzeszczało jakbym stal o stal obijał... Ktoś wie co to może być ?

Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...