99tomcat Napisano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Witam Wylicytowałem całkiem okazyjnie manotou drake w miejsce xcm w moim cube. Kupno sensownego powietrznego amorka pod vbrake to dzisiaj graniczy z cudem. Tak więc "nie chcem ale muszem". Potrzebuję mechamika pod klamkomanetki stefany ef60 na przód. Na teraz wybór pomiędzy bb5 (seryjna tarcza(+ zacisk ) lub accent freezer 2. bb5 pewnie z sparow bikes (marne opinie), accenty nówki do dystrybutora Ewentualnie jakiś inny budżetowy ale nie tandetny hamulec. Zależy mi bardziej na modulacji niż sile. Budżet 100-150zł im mniej tym lepiej ale nie za wszelką cenę. Bardzo proszę o pomoc pozdrawiam Tomcat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 No i chyba nic lepszego poza BB5 nie znajdziesz. Z nówek oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99tomcat Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 A freezer 2 ? Już starsza wersja miała dobre opinie jako niby lekko ulepszone avidy, a to jest model 2012 i ciekawsza tarcza. Do tego tańsze. bb5 były już polecane gdy kupowałem rower w 2008 roku. Minęło kupę lat - nic nowego się nie pojawiło ? Wiem hydrauliki rox ale mimo wszystko No i chyba nic lepszego poza BB5 nie znajdziesz. Z nówek oczywiście. A freezer 2 ? Już starsza wersja miała dobre opinie jako niby lekko ulepszone avidy, a to jest model 2012 i ciekawsza tarcza. Do tego tańsze. bb5 były już polecane gdy kupowałem rower w 2008 roku. Minęło kupę lat - nic nowego się nie pojawiło ? Wiem hydrauliki rox ale mimo wszystko Do tego z 6 calowymi tarczami mogę sobie zamówić za 115zł w sklepie na gwarancji u siebie na miejscu, wiec wyjdzie parę dyszek taniej od bb5 z niepewnego sparrow bike... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 za 150 idzie wychaczyć nowy lub prawie nowy m445. Hydraulik. Ma pozytywne opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcingrychtol Napisano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Ja za 110zł kupiłem używanego Hayesa Mag razem z tarczą 203mm. Też chciałem kupić na początku sam zacisk BB5, ale stwierdziłem, że nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99tomcat Napisano 24 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Ja za 110zł kupiłem używanego Hayesa Mag razem z tarczą 203mm. Też chciałem kupić na początku sam zacisk BB5, ale stwierdziłem, że nie ma sensu. wiem że sensowność jest średnia ale muszę opłacić amortyzator, kupić nowe koło i hamulec. Do tego dopiero co wymieniłem w serwisie linki i pancerze. Mam klamkomanetki. Przy hydrauliku muszę kupić manetki przy czym wymiana linek i ustawienie przerzutek idzie się kochać no i oczywiście zapłacę nie 100zł ale 200-250 hamulec + 60 minimum manetka (alivio). Budżet i tak już mam rozciągnięty... Za rok i tak wymieniam napęd to wtedy mógłbym zainwestować w hydrauliki przy okazji zmiany manetek. O tym, że zimą za hample zapłacę mniej szukając na allegro nawet nie wspominam... Ogólnie zaczynam się irytować ile muszę wymienić przy okazji amortyzator,. no ale xcm w stanie agonalnym jest ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Dlatego uważam klamko manetki za zło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcingrychtol Napisano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 http://allegro.pl/avid-bb5-freezer-i2435656784.html Możesz napisać do sprzedającego, czy sprzeda samego BB5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 bb5 na przod, freezer na tył i było by całkiem hamująco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99tomcat Napisano 24 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 bb5 na przod, freezer na tył i było by całkiem hamująco Na 2 nowe koła nie mam funduszy- do tego z nowymi okładzinami i linkami chodzą vki naprawdę piorunująco. Niedawno przeleciałem prawie przez kierownicę przy kontroli panów z lizakami Nawet jeśli rozbiję komplet to brakuje tarcz. Accenta z tarczą 6" (chybas tarczy do nauki hamowania tarczówkami) mam nowego w sklepie u siebie za 115- w komplecie zacisk z zaciskami półmetalicznymi , adapter i tarcza... http://www.rowery-rybczynski.pl/4033-zacisk-accent-freezer-2.html Zawsze mogę go pchnąć po sezonie bez tarczy bo fajna z niewielka stratą Gdybym miał fundusze to brał bym z miejsca m596 - pewnie i tak go kupię ale zimą Ogólnie jak ktoś usiłuje ruszyć coś w 4 letnim rowerze to robi się skarbonka eh.... Już mnie ten manotou drake nówka za 350zł cieszy zdecydowanie mniej- może trzeba było brać za 450 raidona pod vki i olać resztę ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.