Skocz do zawartości

[rower] Romet Rambler 4 vs Giant Revel 3

adrian1987

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, razem z dziewczyną zastanawiamy się nad kupnem rowerów. Jako jedną opcję rozważamy rower romet rambler 4 oraz romet rambler 4 fit (dla niej). Druga wersja to giant revel 3 oraz giant revel 3 w.

Mamy teraz dylemat na którą wersję się zdecydować. Rometowskie rowery możemy kupić już za 1000zł na allegro http://allegro.pl/super-mtb-romet-rambler-4-shimano-suntour-rama-20-i2417634574.html z darmową przesyłką plus licznik i lampka gratis.

Gianty w sklepie znaleźliśmy po 1300zł sztukę przy zakupie dwóch. Zastanawiamy się nad tym, czy dołożyć te 600zł i kupić te gianty, czy te romety są na tyle dobre, że taki "niedzielny" rowerzysta nie bardzo zauważy różnicę pomiędzy nimi?

Jak porównywałem opis jednego i drugiego to wydają mi się dość podobne, niektóre podzespoły lepsze są u gianta, ale czy różnica warta jest tych dodatkowych 600zł? Co wy byście polecali?

Napisano

Giand ma z tyłu kasetę a Romet wolnobieg, jednak system z kasetą test trwalszy nawet dla amatora, ja bym zainwestował a Gianta.

Jesteś pewny, że ma wolnobieg? Na stronie rometu i w opisie tej oferty na allegro wpisane jest "Kaseta Shimano 7-rz"...

Napisano

Kurcze też mi ten Romet przypadł do gustu. Na rowerze nie jeździłem ładnych parę lat i planuje kupić jakiś taki rower, żeby sobie po pracy czy w weekendy pojeździć, bez żadnych wyczynów ^^ może mi ktoś wytłumaczyć czym różni się ta "kaseta" od "wolnobiegu"?

Co ewentualnie powiedzie o tym rowerze

Allegro

Napisano

Kurcze też mi ten Romet przypadł do gustu. Na rowerze nie jeździłem ładnych parę lat i planuje kupić jakiś taki rower, żeby sobie po pracy czy w weekendy pojeździć, bez żadnych wyczynów ^^ może mi ktoś wytłumaczyć czym różni się ta "kaseta" od "wolnobiegu"?

Co ewentualnie powiedzie o tym rowerze

Allegro

Umiejscowieniem łożysk z zapadkami które pozwalają jeździć

nie chce mi się pisać ale tutaj kolega za######iście to wytłumaczył
Napisano
:) oglądałem ten filmik czekając na odpowiedź. Pytanie tylko czy robi to jakąś wielka różnicę w amatorskiej jeździe? ot takiej sobie do i z pracy czy w weekendy po ścieżkach rowerowych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...