Plastyk Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 W tej cenie bierz Cross Bike 18l 2012 i się nie wahaj. Polecam. A reszta kasy zostanie na dobre lody.
ElDiablo Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 Plastyk a jak z wentylacją ramion przy pełnych a nie siatkowych ramiączkach plecaka?
Plastyk Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 Same ramiona przy dobrym ustawieniu są bardzo wygodne, aczkolwiek rzeczywiście można zapocić miejsca w których stykają się z ciałem, na odcinku może 10cm. Dla mnie to nie problem, w końcu to plecak, ale jeżeli ktoś ma większy budżet może celować wyżej.
MikeSkywalker Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 Ja też nie widzę problem, jak szelki są w miarę okej to kto wie jak nie pocą koszulki pod sobą, nawet jak mam takie zwykłe to rzadko kiedy koszulka pod nimi jest mokra, plecy to inna bajka!
dawid1110 Napisano 3 Lipca 2012 Autor Napisano 3 Lipca 2012 ja sobie kupilem http://4fsklep.pl/%5Bh-c4l12-pcu009%5D_plecak_miejski_cucko_-_limonkowy,277,37123.html. Bylem moze ze 3 razy gdzies dalej i jestem zadowolony. Dobrze sie trzyma plecow, owszem plecy sie poca, ale przy takich temperaturach to nieuniknione. Ja go kupilem za 79 zl.
Tofi Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 owszem plecy sie poca, ale przy takich temperaturach to nieuniknione. 5stC wystarczy by mieć mokre plecy po dwóch kilometrach, przy jeździe w samej koszulce. Nooo dobra, żeby nowego tematu nie zakładać. Jednodniowe wycieczki po parę godzin. Mają się zmieścić pierdoły (pompka, dętka) dokumenty, ewentualnie bluza i/lub kurtka.... Wybór: Deuter x race air - Plecak Deuter Race X Air KURIER GRATIS!!! (2452055133) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. a może jakiś nieco większy odpowiednik w sensie 18 l? lub Osprey - Plecak Osprey Raptor 18 (2449904573) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. chociaż ten nieco drogi... Wasze typy? Osprey Raptor 18 - mniejsza komora jest doszywana co daje Ci extra miejsce, w przeciwieństwie do tego drugiego, gdzie miejsce jest współdzielone z rzeczami wewnątrz głównej komory. A funkcjonalnie to w zasadzie jeden i ten sam plecak tylko w innym kroju.
ElDiablo Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 No i zawitał pod strzechę - pojechałem i kupiłem w wyśmienitej cenie - Deuter Race Exp Air. Pełny wyczes. Wart swojej kasy. Wszystko przemyślane, system nośny czad, praktycznie zero naddatku potu mimo dzisiejszych 32 stopni.... Jestem mega zadowolony!
dymcio111 Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 Ja jak będę miał fundusze to też kupię sobie drugiego deutera, ale tym razem mniejszego niż 25L co mam, coś 10-15L żeby się mieścił w tym litrażu z powiększaniem i bym miał na bliskie przejażdżki i bukłak załadował Też mnie twój plecak zastanawia w kolorze czerwonym Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
ElDiablo Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 powiem uczciwie.. myslałem o większym. Ba nawet oglądałem tego Cross bikea. Jednak mając to cudeńko w ręku stwierdziłem, iż swobodnie na parogodzinną nawet jednodniową wycieczkę wystarczy. Nie ukrywam wynalazek zarąbiście wręcz przemyślany, powiększanie komory o te 3 litry również. Siatka na kask i ochraniacz przeciwdeszczowy usytuowane rewelka... No i chłodzenie..... po prostu ochy i achy! Generalnie nie ma jak obejrzenie różnych modeli i porównanie. Ja tak zrobiłem. Zakładałem, przekładałem, sprawdzałem przeszycia i jakość i....... nie ma wg. mnie lepszego na tą chwilę w tej cenie (przynajmniej wśród tych które oglądałem, a było tego 7-8 sztuk). Zdecydowanie polecam!
dymcio111 Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 Bo deuter zrobił chyba 2 modele podobne jeden bez powiększania bodajże 10L ~200zł , a drugi ten z powiększaniem ~300zł. Pewnie u mnie jak zwykle w Olsztynie nie będą mieć tego co mnie interesuje bo zawsze tak jest :/ i bym musiał przez neta kupować bez oglądania i mierzenia na żywo. A ciekaw jestem czy duża różnica jest w pojemności przy pakowaniu się i czy mocno warto dołożyć te 100zł do możliwości powiększania... Ja bym wolał mieć powiększany, bym chciał jeździć z bukłakiem 1,5L, kurtką pakajak, z lustrzanką Nikon D90, jakąś bluzą i czymś do zjedzenia, więcej raczej nie pomieści taki plecak. Na drobiazgi mam dużą torbe podsiodłową topeak large. Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
ElDiablo Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 Kupiłem go w sklepie znacznie taniej niż 300 zł!!!! Wczorajszy test pakowności - Kurtka rowerowa, bluza, dętka, multitool, pompka, rękawiczki, dodatkowa 1,2 l. butelka w głównej komorze - bez powiększania. Nie zapakowane boczne kieszonki, więc teoretycznie butelka ląduje tam. Innymi słowy myślę, że aparat też się spokojnie zmieści. Na dniach zawita bukłak 2.0 l. Sądzę że powiększanie o te 3litry jest właśnie z myślą o nim. Uważam że 10-11l. pojemności to złoty środek. Gdyby jeszcze z tego część zabierał bukłak byłoby ciut krótko, a tak rozpinamy zameczek i wsio jest jak ta lala!
Gecko Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 Ja bym wolał mieć powiększany, bym chciał jeździć z bukłakiem 1,5L, kurtką pakajak, z lustrzanką Nikon D90, jakąś bluzą i czymś do zjedzenia, więcej raczej nie pomieści taki plecak. Na drobiazgi mam dużą torbe podsiodłową topeak large. Powiem Ci, że na taki zestaw ja bym brał coś ok 18-20 litrów. Z doświadczenia wiem, że kurtka, lustro, jedzenie, jakieś pierdoły plus woda zajmą Ci taki plecak. W niektórych Deuterach system nośny dodatkowo ogranicza możliwość pakowania rzeczy które nie są miękkie (np. aparat), bo tylna ściana nie jest prosta, a wygięta w łuk. Daje to super chłodzenie pleców, ale trochę utrudnia pakowanie, więc jak weźmiesz za mały (te 10 litrów np.) to możesz nie dać rady zapakować się z takim zestawem. Celuj raczej w 20l. Kupiłem go w sklepie znacznie taniej niż 300 zł!!!! Wczorajszy test pakowności - Kurtka rowerowa, bluza, dętka, multitool, pompka, rękawiczki, dodatkowa 1,2 l. butelka w głównej komorze - bez powiększania. Nie zapakowane boczne kieszonki, więc teoretycznie butelka ląduje tam. Innymi słowy myślę, że aparat też się spokojnie zmieści. Na dniach zawita bukłak 2.0 l. Sądzę że powiększanie o te 3litry jest właśnie z myślą o nim. Uważam że 10-11l. pojemności to złoty środek. Gdyby jeszcze z tego część zabierał bukłak byłoby ciut krótko, a tak rozpinamy zameczek i wsio jest jak ta lala! To wszystko zapakowałeś w 10l plecak? Nieźle... Edit: Chyba, że te 10l w Deuterze jest znacznie większe niż w moim plecaku... W sumie różni producenci różnie mierzą pojemności...
dymcio111 Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 @ Gecko Ja właśnie mam Deutera Trans Alpine 25L, ale troche za duży tak na małe przejażdżki ~ 30km. Muszę go zapakować mniejwięcej do połowy i zobaczę co weszło chociaż to nie da bardzo wiarygodnego obrazu bo na pewno plecak dużo szerszy i łatwiej włożyć wszystko będzie, a plecaka 18L to nie chcę bo to podobny pewnie będzie co ten 25l. Teraz będę strzelał w coś małego. Te modele mnie zastanawiają: http://allegro.pl/plecak-rowerowy-deuter-compact-exp-12-2012-gratis-i2449158532.html http://allegro.pl/plecak-rowerowy-deuter-race-exp-air-model-2012-i2449623798.html http://allegro.pl/plecak-deuter-race-nowosc-2012-kurier-0-i2452055135.html Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
Gecko Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 @ dymcio111, mhm, no to faktycznie nie ma sensu 20l kupować Tera poszukałem i widzę, że ten Deuter Race Exp Air którego kupił ElDiablo ma 12l +3l rozwinięcia, więc powinien być dla Ciebie ok. Ja sam chyba przejdę się któregoś dnia po sklepach tylko o to, by pomacać i sprawdzić sobie wizualnie te rozmiary. Problem z kupowaniem w ciemno polega na tym, że część firm podaje objętość na podstawie mnożenie wymiarów plecaka w cm, a inni wypełniają gotowy granulatem i wiedzą ile litrów wchodzi dokładnie. Dlatego też mogą być różnice między różnymi producentami. Czego byś nie wybrał z produktów Deutera pewnie będziesz zadowolony, to chyba obecnie najlepsza marka plecaków.
ElDiablo Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 Dymcio 1 plecak przez Ciebie podany ma tylko 10L. Wrzucisz bukłak, jakąś pierdółkę i zapomnij o aparacie. Tego 3 nie mieli, ale z racji standardowego oparcia pleców zdecydowanie wolę Race exp. W niektórych Deuterach system nośny dodatkowo ogranicza możliwość pakowania rzeczy które nie są miękkie (np. aparat), bo tylna ściana nie jest prosta, a wygięta w łuk Tak jest właśnie w moim Race Exp, ale ja to zapisuję jako PLUS. Cokolwiek włożysz jest odizolowane od pleców. Przecież o plecy opiera Ci sie siatka, tym samym nie uwiera a to w kwestii nie obłego aparatu chyba istotne. Traktuję to bardziej w domyśle, wręcz teoretyzuję bowiem w plecak aparatu nie wkładałem, za to pudełko z dętką tak (z ciekawości). W starym plecaku (no name) owo pudełko uwierało, musiałem specjalnie układać, w deuterze pikuś (pan pikuś) zero problemu....
dymcio111 Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 Ten pierwszy co podałem ma w opisie: pojemność: 12 + 2 l Chyba też się zdecyduje na tego co ty kupiłeś Tylko teraz fundusze zbierać Myślałem że może zajrzę dziś do tego sklepu rowerowego u mnie co mają rzeczy deutera, ale czekam już drugi miesiąc na ściągnięcie zapasowego uchwytu do licznika VDO X2, masakra ciągle kręcenie że zamówiony i że będzie, aż w tamtym tygodniu koleś dopiero co się przyznał że dopiero co zamówił :angry: bo wcześniej nie miał z czym tego zamówić :/ już bym dawno z neta zamówił, z drugiej strony ciężko znaleźć części do VDO, a teraz urlop to potrzebny. A czy w środku ten deuterek ma jakieś kieszonki ? Bo w dużym mam jedna na bukłak a druga chyba na brudne ciuchy. W tym exp air mi sie podoba bo na zewnatrz ma jeszcze kieszonki na drobne rzeczy. Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
ElDiablo Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 W środku jest przegroda na bukłak i dodatkowo siatkowa kieszonka 15x10 cm na suwak. Im dłużej przyglądam się temu wynalazkowi tym bardziej mi się podoba. Trzeba przyznać że Deuter przemyślał temat.... Zresztą zrobiłem parę fot i opiszę w nowym wątku ten plecaczek - dla ułatwienia decyzji dla innych.... EDIT: Jak pisałem tak zrobiłem - moja subiektywna opinia o nowym zakupie - http://www.forumrowerowe.org/topic/116644-plecak-deuter-race-exp-air-subiektywna-opinia/
dymcio111 Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 No to fajnie że coś jest w środku jeszcze Portfel pewnie by się zmieścił. Będę ciułał raczej na niego kase Co do Deutera to jak kupiłem swojego pierwszego to już wiem, że następne tylko jego będę brał Jak skończę naprawiać drugi rowerek i będę miał chwile to zrobię chyba kilka recenzji moich rzeczy do działu testy Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
brt0555 Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 A do 100zlt znajde cos ciekawego? Poj. okolo 20L, bo ide na studia i chcialbym uniwersalny plecak i na rower i na uczelnie. Lekko ponad 100zlt moze byc ale wiecej niz 120 nie jestem w stanie dac.
keek2345 Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Witam Jak przeczytałem powyżej najbardziej polecacie plecaki deuter, tak wiec jaki model byłby najlepszy na jedno- dwódniowe wypady ? Cena max 250 zł.
Mod Team Pixon Napisano 5 Lipca 2012 Mod Team Napisano 5 Lipca 2012 Proszę odpowiedzi na Twoje pytanie http://www.forumrowerowe.org/topic/104728-plecak-jaki-do-250zl/ Miłej lektury
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.