Skocz do zawartości

[kaseta+łańcuch] PG-970 czy nowy CS-M580?

mimit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam do wydania 200zł na zestaw kaseta + łańcuchy Który z tych zestawów jest najlepszy waszym zdaniem. Dla mnie najważniejsza jest wytrzymałoś. Waga nie powinna przekraczać 700g i to mi wystarczy. Czekam na alternatywne propozycje.

PG-970 + 3x Z9000

na forum panuje opinia, że PG-970 to najlepsza kaseta w kategorii cena/jakoś, niestety najlepiej z nią współpracują łańcuchy Sarama, których ceny są dość wysokie dla przykładu

PG-970 + 2x PC-49 to koszt około 250zł, z pewnością precyzja większa niż przy KMC. Jak myślicie co pochodzi dłużej 3x KMC czy 2x PC-49??

PG- 970 + 2x Z9900

Moim zdaniem najgorszy zestaw. Umieściłem go tylko dla tego, iż nie wiem dokładnie czy są jakieś różnice poza wagowymi w działaniu Z9000 i Z9900.

CS-M580 + 3x Z9000

Chyba najlepsze co udało mi się wykombinować. Może nie jest to najlżejszy komplet, ale za to powinien przejechać najwięcej kilometrów. Twardsza kaseta powinna lepiej współpracować z dość twardym łańcuchem jakim jest KMC

CS-M580 + 2x Z9900

Umieściłem go tylko dla tego, iż nie wiem dokładnie czy są jakieś różnice w działaniu Z9000 i Z9900.

Podkreślam, iż dla mnie najważniejsza jest żywotność komponentów. Na drugim miejscu stawiam precyzje. Na ostatnim wagę, nie więcej niż 700g.

Z góry dzięki za rade pozdrawiam Michael

Co prawda troszkę droższy zestaw, ale jestem na niego zdecydowany i już tylko zbieram kasę :)

kaseta CS-M760 (XT na 9) do dostania na allegro za 160zł, waga 265g !!! (+/-5 w zależności czy 11-32, czy 11-34)

łańcuch Sram PC59, na allegro jakieś 65zł, w sklepie 10zł więcej, waga ok.300g. nieskróconego

Co prawda koszt wychodzi jakieś 225zł +pewnie z 10 na koszty wysłki, ale mamy zestaw poniżej 570g!!!

z bardzo dobrą kasetą, i łańcuchem o nienagannej opini. A po 1000/2000km można ew. dokupić drugi taki sam i na takich dwóch spokojnie będzie można jeździć i jeździć :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...