Skocz do zawartości

[Amortyzator] Dirt Jump

Rekomendowane odpowiedzi

Ma byc dirtowy ale do streetu tez go bede stosowal ale to tak delikatnie jakies mniejsze murki , schody cos takiego wiadomka .

No to ok 100 mm w sumie bedzie dobrze mysle styknie :D

Co do roweru chciałbym go miec zlozonego do konca sierpnia także do zimy troche braknie .

Dzis udalo mi sie stargowac z gosciem z rowerowego rabat 12 % z bonem rabatowym i kupuje ramke nowszy model dartmoor two6player 2012 w cenie tej z 2011 takze jestem zadowolony :P

o boszysz tysiaka za amor to nie dam bez przesady xDD

no ten 09 wlasnie slyszalem ze w wietnamie produkowany to chcialbym uniknac , no szkoda ze ten 2012 taki drogi bedzie tzreba czekac dalej na jakas okazje ale zobaczymy co gosciu odpisze , szkoda bo jako kontakt tylko maila podal

Gosciu zakonczyl aukcje przed czasem , a na maila nie odpisal , wyczuwam złoooo :D

a tak poważnie to mam jeszcze takie pytanko ??

Jak duża jest róznica , pomiedzy Dirt jumperami , odpowiednio : 1 , 2 , 3

Wiem ze 1 jest na pewno lżejsza bo to je amelinium - golenie i sterówka . Ale waga to chyba nie wszystko ??

Co jeszcze różni te amortyzatory , slabsze modele to jest 2, 3 charakteryzyuja sie gorsza praca , mniejsza wytrzymaloscia , jak to jest ?

I jeszcze takie pytanie , przegladam allegro codziennie w celu znalezienia dobrych używek z Marzocchi a dokladnie wjasnie DJ

A moze jeszcze jakies inne modele polecacie , czy to rock shox jakies używane czy jeszcze co innego , cena mniej wiecej do 700 zł , podkreślam mniej więcej :P

Pozdrawiam z góry dzięki za zaangażowanie

Albo Marzocchi Dirt Jumper albo RS Argyle. Jest jeszcze Manitou Circus, ale tegom na oczy nie widział.

W Marzocchi jest tak, że im niższy numerek tym niższa waga i więcej regulacji plus QR20, mogą też być różne tłumiki, trzeba by poczytać o każdym amorku na ich stronie.

Co do RS to im wyższy numer tym lepszy. Przewagą RS'a jest fakt, że przy odrobinie zdolności mechaniczo-manulanych sam w domu zrobisz serwis i połowę napraw:)

Zakręciłby się koło tego Argyl'a http://allegro.pl/rock-shox-argyle-409-i2441827436.html (Trzeba by mieć więcej zdjęć i informacji)

Wlasnie stwierdzilem ze ten RS Argyla w sumie by się nadał , nie mam jeszcze ramy wiec droga kombinacji kolorowych otwarta :)

Tylko że jako tako tutaj nie jest prawie nic opisane ani z ktorego roku , skok no i zdjec malo , musialbym do goscia napisac .

Jak sadzisz ile bedzie chcial z aniego ?

A no fakt faktem nie spojrzalem ale jak juz cos kupie to tlyko przesylka pobraniowa , wiec nie zaplace poki nie dostane i nie zobacze jak to wyglada .

Ciekawe jak z Tym Manitou Circus , tylko 1 na callym allegro

http://allegro.pl/amortyzator-manitou-circus-comp-2011-dirt-street-i2423082605.html

• Mod Team

Bo manitou poza r7 i minuta sa raczej rzadkie :P ja mam w domu manitu splicie o którym pewnie większość ludzi na forum nawet nie słyszała :D

Z opisu tego mańka wynika ze jest całkiem przyzwoicie, fajnie jak by miał wszystkie regulacje na zewnątrz. Mimo samego magnezu i alu wazy prawie 2.5 kg wiec mocny to on jest :D

ten link co podałem to 80 mm ale patrze i 100mm tez jest , waga taka sama , no tez wydaje sie ciekawy ale swoje kosztuje :D

Regulacje fakt jest napisane 4 rodzaje regulacji ale jak wewnetrzne to lipa sam nie poszaleje :P

W sumie mogłbym sie szarpnac , warty swojej ceny ??

i kurde nówka funkiel 2 lata gwarancji , jak sie coś rozpiżdzy to nie ma problemu .

Więc tak dostałem własnie kafla wypłaty i planuje zakup amorka w 1 kolejności .

Z tego co aktualnie jest na necie co byście wybrali ?? Pomóżcie , zastanawiam sie nad tym Manitou Circus , jednak troche drogo , jutro jeszcze sie dowiem czy sa jakies kody rabatowe .

Zgadzam sie z Tobą przemyślałem kwestie i zaczekam żęby miec chociaz te 1,5 - 2 klocki

Ale stwierdzilem też że raczej kupie DJ 3 , znacznie obniży to koszty roweru - nówka 480 zł . + fakt że nie będe musial kupowac nowego koła na początek tylko wstawie swoje .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...