jegomosc991 Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Ok jak bedzie cos okazyjnego dobrego to wklejaj śmiało Będe wdzięczny !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jegomosc991 Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Dziś rozmawiałem z babcią ;D i zadeklarowała się że dołoży mi jakieś 100-200 zł do amorka <hura> Wiec powstaje pytanie jak już chcę tyle wydac to moze jakis amorek 130mm Czy pod Dirt odradzacie i lepiej jednak zostac przy skoku 100 mm?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Jeśli to ma być stricte dirtowy rower to amorek 80 - 100mm. A powiedz mi kiedy chcesz mieć ten rower gotowy? Bo w zimie Gregorio (dystrybutor Marzocchi) robi często wyprzedaże i można kupić nówkę te 200zł taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jegomosc991 Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Ma byc dirtowy ale do streetu tez go bede stosowal ale to tak delikatnie jakies mniejsze murki , schody cos takiego wiadomka . No to ok 100 mm w sumie bedzie dobrze mysle styknie Co do roweru chciałbym go miec zlozonego do konca sierpnia także do zimy troche braknie . Dzis udalo mi sie stargowac z gosciem z rowerowego rabat 12 % z bonem rabatowym i kupuje ramke nowszy model dartmoor two6player 2012 w cenie tej z 2011 takze jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Są dwie ciekawe oferty, spróbuj licytować, ew dogadać się z gościami:) http://allegro.pl/dirt-jumper-1-2009r-dj1-marzocchi-i2446689594.html http://allegro.pl/marzocchi-dirt-jumper-1-fox-2012-i2435104017.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jegomosc991 Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 ten 2 dobra opcja , ale ciekawe do ilu pojdzie cena albo ile gosciu wola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Tego z 2009 jednak bym unikał bo rocznik 09 był jeszcze niepewny. A co do tego 2012 to napisz i się dowiesz ile chce. Pewnie koło tysiaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jegomosc991 Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 o boszysz tysiaka za amor to nie dam bez przesady xDD no ten 09 wlasnie slyszalem ze w wietnamie produkowany to chcialbym uniknac , no szkoda ze ten 2012 taki drogi bedzie tzreba czekac dalej na jakas okazje ale zobaczymy co gosciu odpisze , szkoda bo jako kontakt tylko maila podal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jegomosc991 Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Gosciu zakonczyl aukcje przed czasem , a na maila nie odpisal , wyczuwam złoooo a tak poważnie to mam jeszcze takie pytanko ?? Jak duża jest róznica , pomiedzy Dirt jumperami , odpowiednio : 1 , 2 , 3 Wiem ze 1 jest na pewno lżejsza bo to je amelinium - golenie i sterówka . Ale waga to chyba nie wszystko ?? Co jeszcze różni te amortyzatory , slabsze modele to jest 2, 3 charakteryzyuja sie gorsza praca , mniejsza wytrzymaloscia , jak to jest ? I jeszcze takie pytanie , przegladam allegro codziennie w celu znalezienia dobrych używek z Marzocchi a dokladnie wjasnie DJ A moze jeszcze jakies inne modele polecacie , czy to rock shox jakies używane czy jeszcze co innego , cena mniej wiecej do 700 zł , podkreślam mniej więcej Pozdrawiam z góry dzięki za zaangażowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Albo Marzocchi Dirt Jumper albo RS Argyle. Jest jeszcze Manitou Circus, ale tegom na oczy nie widział. W Marzocchi jest tak, że im niższy numerek tym niższa waga i więcej regulacji plus QR20, mogą też być różne tłumiki, trzeba by poczytać o każdym amorku na ich stronie. Co do RS to im wyższy numer tym lepszy. Przewagą RS'a jest fakt, że przy odrobinie zdolności mechaniczo-manulanych sam w domu zrobisz serwis i połowę napraw:) Zakręciłby się koło tego Argyl'a http://allegro.pl/rock-shox-argyle-409-i2441827436.html (Trzeba by mieć więcej zdjęć i informacji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jegomosc991 Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Co do zdolnosci manualnie technicznych to średnio u mnie , ale wszystkiego idzie sie nauczyc A Marzocchi samemu nic nie zrobie ??? A ten Agryla z linku oglądałem jednakże kolor ni chuuu nie pasuje mi do koncepcji roweru . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Też pewnie zrobisz, ale Marzocchi nie daje manuali jak RS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jegomosc991 Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Ale ogolnie jakbys powiedzial , brac jakiegos dj 2 czy nawet 3 czy lepiej jednak zaoszczedzic i doplacic za dj1 ?? Bo to są 2 otwarte drogi , pytanie tylko ktora lepiej wybrac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 3 zazwyczaj nie miały QR20 więc bym odpuścił. A co do różnic między 2 a 1 to już trzeba patrzeć na konkretne roczniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jegomosc991 Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Wlasnie stwierdzilem ze ten RS Argyla w sumie by się nadał , nie mam jeszcze ramy wiec droga kombinacji kolorowych otwarta Tylko że jako tako tutaj nie jest prawie nic opisane ani z ktorego roku , skok no i zdjec malo , musialbym do goscia napisac . Jak sadzisz ile bedzie chcial z aniego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Napisz do niego i napisz co Ci napisał. Myślę, że za 600zł powinien puścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jegomosc991 Napisano 29 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Co sadzisz o tym ?? http://allegro.pl/rock-shox-argyle-318-pike-dirt-jumper-manitou-i2456310905.html Nizszy model pewnie ale duzo gorszy ?? Tamten cos nie odpisuje gnój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Amorek może i fajny (ma sprężynę stalową nie powietrzną jak tamten, czyli cięższy, mniejsza możliwość regulacji), ale sprzedawca niepewny (komentarze), ja bym uważał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jegomosc991 Napisano 30 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 A no fakt faktem nie spojrzalem ale jak juz cos kupie to tlyko przesylka pobraniowa , wiec nie zaplace poki nie dostane i nie zobacze jak to wyglada . Ciekawe jak z Tym Manitou Circus , tylko 1 na callym allegro http://allegro.pl/amortyzator-manitou-circus-comp-2011-dirt-street-i2423082605.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Bo manitou poza r7 i minuta sa raczej rzadkie ja mam w domu manitu splicie o którym pewnie większość ludzi na forum nawet nie słyszała Z opisu tego mańka wynika ze jest całkiem przyzwoicie, fajnie jak by miał wszystkie regulacje na zewnątrz. Mimo samego magnezu i alu wazy prawie 2.5 kg wiec mocny to on jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jegomosc991 Napisano 30 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 ten link co podałem to 80 mm ale patrze i 100mm tez jest , waga taka sama , no tez wydaje sie ciekawy ale swoje kosztuje Regulacje fakt jest napisane 4 rodzaje regulacji ale jak wewnetrzne to lipa sam nie poszaleje W sumie mogłbym sie szarpnac , warty swojej ceny ?? i kurde nówka funkiel 2 lata gwarancji , jak sie coś rozpiżdzy to nie ma problemu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jegomosc991 Napisano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Więc tak dostałem własnie kafla wypłaty i planuje zakup amorka w 1 kolejności . Z tego co aktualnie jest na necie co byście wybrali ?? Pomóżcie , zastanawiam sie nad tym Manitou Circus , jednak troche drogo , jutro jeszcze sie dowiem czy sa jakies kody rabatowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 A jaki ma sens kupno na chypcika amora skoro i tak nie masz reszty roweru? Kasę schowaj do skarbonki i poczekaj aż trafi się coś fajnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jegomosc991 Napisano 3 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Zgadzam sie z Tobą przemyślałem kwestie i zaczekam żęby miec chociaz te 1,5 - 2 klocki Ale stwierdzilem też że raczej kupie DJ 3 , znacznie obniży to koszty roweru - nówka 480 zł . + fakt że nie będe musial kupowac nowego koła na początek tylko wstawie swoje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.