Avalanche Napisano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 witam mam pytanie czy ktoś się spotkał z tymi hamulcami? co to jest za konstrukcja i w ogóle?;D bo pierwszy raz zobaczyłem je na oczy jak kupiłem rower i chciałbym się dowiedzieć więcej na ich temat jeśli ktoś posiada tak unikalną widzę to link do tych hamulców: http://allegro.pl/hamulce-hydrauliczne-komplet-i2440771142.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Ja bym teog nie brał ... chyba ze kupić tylko do celów naukowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyloziom Napisano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Zoom nie za bardzo kojarzy mi się z hamulcami. A znaleźć uszczelkę do tych hampli graniczyć będzie z cudem. Więc nie warto na nie zwracać uwagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 NIe koniecznie skoro budowa analogiczna do shimano nie spodziewam sie ze w bebechach jest inaczej. To jak by podróba shiamno wątpliwej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x153 Napisano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Nie lepiej kupić takie "w miarę" mechaniczne, zamiast byle jakich hydraulicznych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avalanche Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Ale tu nie chodzi o to że chcę je kupić tylko cokolwiek się o nich dowiedzieć bo interesuję się rowerami od 10 lat a nie wiedziałem że zoom robi hamulce, tanie komponenty jak mostki, kiery, sztyce owszem ale hamulce mnie zdziwiły. Tylko one są aluminiowe a nie z plastiku jak tanie shimano dlatego mnie tym bardziej dziwią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x153 Napisano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Skąd masz informacje, że to aluminium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Tak jak pisałem jeżeli do celów naukowych to bierz bo tańszego kompletu chyba nie znajdziesz. Nawet po negocjować mozna Na nauke trzeba przeznaczać srodki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avalanche Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 nie jest to plastik tylko metal nie wiem czy aluminium czy stal, czy inne takie;d musza to być hamulce robione na licencji jakiejś ale chciałbym wiedzieć do czego to jest podobne. I nie chce ich kupić tylko nawiązać rozmowę o w celach naukowych jak to napisał Puklus;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Wiedza to cenny nabytek którego nam już zabrać nikt nie zdoła ... no chyba ze czas ... dodatkowo doświadczenie. Jeżlei nie bawi nas krecenie przy rowerze .. nie ma sensu, dla każdego kto lubi i chce zgłębiać tajniki technologii rowerowej tak tani hamulec to cenny pacjent chociażby zeby rozebrać i zobaczyć co ma w środku i jak działa A i zawsze istnieje szansa ze uda sie pacjenta odratowac i mimo jego daremnego pochodzenia coś by działał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.