Skocz do zawartości

[kaseta] kupno kasety deore xt

vpablov

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam pytanko do bardziej doświadczonych kolegów, zmieniam napęd i zastanawiam się nad kupnem tej oto kasety.

Moje pytanie czy warto ją kupić, czy dołożyć i zakupić nową.

post-119986-0-27910000-1340395246_thumb.jpg

Napisano

właśnie tak się zastanawiam i chyba jednak odżałuję i kupię nową kasetę, dwa sezony oblecę.

A co do ceny gościu chce ok 130 zł z łanćuchem. Pozdrawiam

Napisano

Ja za nową płaciłem 238 zł. Koronki na zdjęciu, wyglądają porządnie. To dobra, lekka i trwała kaseta. Przez nieco ponad 2 miesiące, zrobiłem na niej ok. 3,5 tysiąca km i wygląda, że pewnie zrobię jeszcze ze 3, albo i 4 razy tyle, zanim coś zacznie się z nią dziać. Jeśli stawiasz na XT, bierz, bo to okazja. jeśli jeszcze ma do tego łańcuch Dura Ace, to miałbyś porządny napęd.

Napisano

za 130 zł się nie opłaca, w BS masz 4 ostatnie zębatki kasety za 80 zł (jeszcze 2 lata temu kosztowały 40 zł :( ) a używany pająk w idealnym stanie na allegro kupisz za 30-45 zł

czyli w najgorszym wypadku za 130 zł masz w połowie nową kasetę, a zębatki na pająku wolno się zużywają, więc jak dużo po górach nie jeździsz to następnym razie przy wymianie napędu pająk przyjmie nowy łańcuch

• Mod Team
Napisano

Ja bym kupił zajechane truchło i szlifował :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: No ale to tylko ja :D Nie mniej jednak uważam ze 130 nawet z lancuchem to za dużo, 80zł ... ja bym i tak nie dał jednak to chyba rozsądne :D

Napisano

dzięki za podpowiedzi zdecyduję sie jednak na nową, stara deore ma już ok 10 tys i sie kończy.

Mam nadzieje że xt też trochę pociągnie. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...