MlodyBarney Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 Witam wszystkich może ktoś miał podobny przypadek i podzieli się swoimi informacjami na mój temat Otóż 28 kwietnia złamałem nogę na Skrzycznym wypadek jeden z najgłupszych jakie mi się przytrafiły wyhamowałem do zerowej prędkości bo mijałem się z pieszym i jego małym psem na szlaku wjechałem w koleinę i straciłem panowanie, moja noga uderzyła z dużą siłą w ściankę koleiny i chyba mi się but nie wypiął... Teraz konkrety: skręcenie ze złamaniem i przemieszczeniem kości strzałkowej i chyba piszczelowej w sumie 7 śub blacha i drut 6 śrub w strzałce razem z blachą a jedna śruba w piszczelu na kostce od wewnętrznej strony stopy razem z drutem 20 czerwca została mi wyjęta śruba więzozrostowa 29 czerwca mam wizytę u ortopedy w celach daleszego leczenia Mam do was pytanie przechodził ktoś kiedyś coś podobnego? Ogólnie chciałbym jeszcze wrócić w tym roku na rower, chociaż po asfalcie pojeździć bo leżąc już 2 miesiące w domu płakać mi się chce i mnie roznosi robię jakieś pompki cały czas brzuszki itp ogólnie ile mniej więcej trwa leczenie takiego przypadku? Ortopeda kazał mi ruszać stopą by się nie zastała nie miałem w ogóle gipsu na nodze teraz akualnie mam 2 szwy i pewnie 29 na wizycie mi je ortopeda ściągnie znacie jakieś ćwiczenia rehabilitacyjne które mi pomogą?
koziolgt3 Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 to jeszcze trochę posiedzisz w domu ,chodzić pewnie nie możesz ,ja miałem prawie taki sam przypadek też kość strzałkowa i w stopie złamane ,po miesiącu w gipsie nie mogłem chodzić a jeżdziłem w gipsie na rowerze ,musisz dużo nogą ruszać i ją ćwiczyć i prubować stawac lecz to na początku będzie bolesne
MlodyBarney Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Napisano 22 Czerwca 2012 ze stawaniem to czekam do 29 aż będę miał wizytę u ortopedy bo teraz mam jeszcze 2 szwy i nie chce ich uszkodzić... Wiele czytałem na ten temat i podobno dobre na rehabilitacje jest właśnie jazda na rowerze:p dlatego się uśmiechnąłem pod nosem na razie to ruszam stopą ale tak dziwnie jakbym miał ograniczniki wsadzone w ruchomość nią i jak przestaje ruszać i znów zaczynam to lekki ból jest
koziolgt3 Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 wiesz jak jak próbowałem stawać to czułem jakbym na gwóżdż stawał okropny ból ,parę razy stanąłem na tą nogę na rowerze bo się zapomniałem ból był jeszcze gorszy niż złamanie ,jak bedziesz mógł stawać to musisz ją rozchodzić i bedzie ok
MlodyBarney Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Napisano 22 Czerwca 2012 a powiedz mi jak z ruchomością stawu bo na razie mi brakuje i to dużo do pełnego uda sie to "naprawić"??
PKDeath Napisano 24 Czerwca 2012 Napisano 24 Czerwca 2012 Po wyleczeniu trafisz do fizjoterapeuty. Tam Ci wszystko wytłumaczą. Każdy jest inny, każdy goi się różnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.