Piotrek111 Napisano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Kłaniam Co myślicie o tym? Taki głupi błąd projektowy czy fejk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 to jest stary typ zamka, który właśnie przez to przestał być stosowany, także to jest prawda ale już w zasadzie nieaktualna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Prawda prawda, długopisami otwierali takie zamki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 A czy ktoś to widział w realu, czy też filmik na yt pojawił się mniej więcej z nowymi u-lockami kryptonite ?? A może jest tu ktoś, komu w ten sposób ukradli rower ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Ja osobiście nie testowałem bo nie mam żadnego zabezpieczenie bo jak ide na rower zawsze jest w zasiegu wzroku. Nie zostawiam go nigdzie samego Moi znajomi opowidali o długopisach u takich u lockach ... to było daawno temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Jak poszukasz to znajdziesz masę filmów, jak otwierają długopisami Kryptonite'y. Jak pisała iza, modele z tymi rodzajami zamka zostały wycofane. Tutaj masz filmik, gdzie próbują przeciąć Evo4, z mizernym skutkiem Filmów z wyważaniem zamka w Evo brak. Sam przypinam tym rower od 2 lat ponad i do tej pory żadnych kłopotów nie miałem. Także kup porządne zapięcie i zapomnij o problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 A czy ktoś to widział w realu tak znam osobiście taką osobę, która w ten sposób straciła rower był przypięty właśnie takim u-lockiem (z takim zamkiem) i zwykłą linką. Linka została przecięta, u-lock był przypięty do barierki i nie naruszony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 no tak, pisałaś o tym, ale "jedna jaskółka wiosny nie czyni" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 ale świadczy to o tym, że istnieje taka możliwość, dodatkowo masz filmiki na youtube i co to nadal nie wystarczające dowody? To może zakup takiego ulocka (pewnie na alle jeszcze taki szmelc się znajdzie) i kombinuj, bo widzę, że tylko tak jesteś w stanie się przekonać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Mam takiego prawie 20 lat. Kiedyś był rewelacyjny, a dziś bee. Jutro biorę długopis i sprawdzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lookaazz Napisano 30 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum, ale często z niego korzystam jeśli rady poterzbuję Szukam zabezpieczenia, na początku było to 50 zł, poźniej 80zł, teraz po czytaniu max 200zł. Panowie i Panie, czy ten Kryptonite series 4 Ls z tej aukcji, to już ma zamek nie z tych co długopisem można otworzyć? bo kluczyk wydaje się być okrągły, ale większość na aukcjach takie mają, jak z tym jest? można brać tego z tej aukcji? w tej cenie, z tego co czytam nic lepszego chyba nie znajdę.. http://allegro.pl/u-lock-kryptonite-evolution-series-4-ls-kurier-i2504963504.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 tak, tam już jest normalny zamek, którego długopisem się nie otworzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 rozwaliłem 5 długopisów i zamek nie puścił, ktoś chce spróbować ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Otwieranie długopisem widzę wiecznie żywe i jeszcze długo będzie krążyło po ludziach. Przekopiuję swój tekst z innego miejsca: Rzeczywiście Kryptonite zaliczył wpadkę z tego rodzaju zamkiem. Ale było to we WRZEŚNIU 2004 roku! Po 8 dniach roboczych od ujawnienia tej niedoróbki Kryptonite wdrożył program bezpłatnej wymiany zabezpieczeń z feralnym zamkiem. Okazało sie też, że nie każdy zamek tego typu da się otworzyć długopisem, były to pojedyncze sztuki. Od 2005 roku wszystkie nowe zabezpieczenia miały już zamki krążkowe czyli kompletnie inny typ. lookaazz mocno się zastanów czy pomieścisz tego LSa w ramie. Mam ramę 21" i LS się zmieścił podwieszony pod górną rurę, ale kto wie czy gdybym kupował drugi raz nie wziąłbym wersji krótszej czyli STD. Niepodważalną zaletą LSa jest fakt, że bez większej gimnastyki można nim przypiąc dwa rowery do np. znaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 rozwaliłem 5 długopisów i zamek nie puścił, ktoś chce spróbować ?? może po prostu nie nadajesz się na złodzieja, to fach, na którym trzeba się znać u-lock, czym dłuższy tym więcej możliwości jego przypięcia, fakt może być problem z przymocowaniem go do ramy ale to zawsze coś za coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Coś o wytrzymałości Evo4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.