Rzadzu Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 Napisałem do producenta. Zobaczymy, czy coś odpiszą
PoleK Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 tak naprawdę kupowanie amortyzatora "bo potrzebuje pod v-ki" jest troche srednie... Epicona z 2011 za 530zl mozna dostac bez wiekszych problemow. stare koło sprzedajesz, i za ok 100 idzie złożyc nowe pod tarcze, albo jakaś używka za 50-80zł, a najtańszy mechanik który działa lepiej niż V (chociażby Tektro IO) to jakieś 50zł używka. Patrząc na to tak że używke za pół roku sprzedajesz za tyle za ile kupiłeś tak naprawdę, to nic nie tracisz.
Rzadzu Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 Ciekawe. Wysłałem maila na zagraniczne adresy mailowe, a dostałem odpowiedź od sklepu w Łodzi Dzien Dobry Panie Tomaszu, w nawiazaniu do Panskiego pytania Spinner REASON nie jest gorszym produktem niż AERIS 320. Jest on jego prekursorem. Rozwiazania techniczne, ktore zostaly wdrozone do pierwszego z tych modeli, w pozniejszych seoznach znalazly swoje rozszerzenie w modelu AERIS 320. Glownie chodzi o redukcje masy dolnych goleni, przy zachowaniu tej samej sztywnosci. REASON pokazany na zdjeciu jest przystosowany do hamulcow typu V-Brake, a wiec golenie dolne musza byc wyjatkowo sztywne - takie sa - wiec masa wynosi 1850 gram z nieprzycieta rura sterowa (26,4 cm). Aeris 320 model 2013 dodatkowo ma nowe uszczelki zmniejszajace tarcie wewnetrzne, alle cena widelca jest prawie 3 razy taka, jak REASON w tym momencie. Podejrzewam, ze zastanawia sie Pan dlaczego REASON kosztuje teraz tak malo, skoro jeszcze niedawno trzeba bylo wydac ponad tysiac zlotych, by stac sie jego wlascicielem. Odpowiedz jest prosta, rok modelowy 2009. Bardzo duzo sprzedajemy tych widelcow - nie ma co ukrywac glownie ze wzgledu na super cene - niemniej spotykamy sie tylko z pozytywnymi komentarzami na temat tego produktu. W razie pytan prosze o kontant. Pozdrawiam serdecznie, (...) Witam. Czyli mam rozumieć, że główną różnicą pomiędzy modelami Reason i Aeris 320 z rocznika ~2010 jest masa, a cały "środek" jest ten sam? Jak wygląda dostępność części zamiennych (uszczelek itp.)? Pozdrawiam. Witam, mozna tak przyjac, ze glowna roznica jest masa. Aeris 320 z rocznika 2010 ma dodatkowo ladniejsze pokretla blokady oraz rebound. W 2011 nastapily pewne zmiany w tlumiku - lekko powiekszona komora olejowa. Pozdrawiam serdecznie, (...)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.