Skocz do zawartości

[Licznik + Pulsometr] Kompatybilność

piotrdi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

chciałem zakupić pulsometr sigma model PC-15.11 jak wiadomo ma on sygnał nie kodowany, posiadam licznik również Sigma 1606 DTS.CAD który również ma sygnał radiowy nie kodowany, a pytanie brzmi czy pulsometr i licznik działają na tym samym paśmie?, czy nie będzie między tymi dwoma urządzeniami zakłóceń nie będą się "gryźć" ?

Nie mam jak sprawdzić nikt takiego niema, a jak kupie i jeden bedzie pokazywał wskazania drugiego, albo nic nie będą pokazywać bo się będą niwelowac, będzie nie fajnie.

Napisano

obawiam się że będzie tak samo jak u mnie, czyli: włączony licznik i pulsometr skutkuje tym że jade 7kmph(a naprawdę zap**** 30;)) a na pulsometrze 250bpm (a na serio to ze 170;))

nie mam Sigm, ale oba urządzenia z niekodowanym sygnałem.

• Mod Team
Napisano

Niestety, ale podejrzewam, że jakikolwiek pulsometr będzie wpływał na pracę licznika.

Ja mam niekodowany licznik VDO 1.0+ i Sigmę Onyx Pro z kodowanym sygnałem, opaska pulsometru powoduje zakłócenia w liczniku i na postojach pokazuje prędkość 3.5 kmph, niby nie przeszkadza bardzo, ale czas jazdy w liczniku jest zafałszowany :<

Napisano

Tego sie obawiałem zostają dwa wyjscia zmienić licznik na taki juz z pulsometrem chodź wolałbym nie (duży koszt) albo kupić pulsometr ten czy inny i testować.

Może wyskrobie jakiegoś maila do Sigmy, wie ktoś czy sigma ma w Polsce przectawiciela czy trzeba pisać bezposrednio do Niemieckiej siedziby firmy.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witajcie.

Licznik Sigma 1609 STS plus pulsometr Sigma PC 15.11. Zestaw działa bez żadnych zakłóceń.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...