piotrdi Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 Witam chciałem zakupić pulsometr sigma model PC-15.11 jak wiadomo ma on sygnał nie kodowany, posiadam licznik również Sigma 1606 DTS.CAD który również ma sygnał radiowy nie kodowany, a pytanie brzmi czy pulsometr i licznik działają na tym samym paśmie?, czy nie będzie między tymi dwoma urządzeniami zakłóceń nie będą się "gryźć" ? Nie mam jak sprawdzić nikt takiego niema, a jak kupie i jeden bedzie pokazywał wskazania drugiego, albo nic nie będą pokazywać bo się będą niwelowac, będzie nie fajnie.
PoleK Napisano 23 Czerwca 2012 Napisano 23 Czerwca 2012 obawiam się że będzie tak samo jak u mnie, czyli: włączony licznik i pulsometr skutkuje tym że jade 7kmph(a naprawdę zap**** 30;)) a na pulsometrze 250bpm (a na serio to ze 170;)) nie mam Sigm, ale oba urządzenia z niekodowanym sygnałem.
Mod Team safian Napisano 23 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 23 Czerwca 2012 Niestety, ale podejrzewam, że jakikolwiek pulsometr będzie wpływał na pracę licznika. Ja mam niekodowany licznik VDO 1.0+ i Sigmę Onyx Pro z kodowanym sygnałem, opaska pulsometru powoduje zakłócenia w liczniku i na postojach pokazuje prędkość 3.5 kmph, niby nie przeszkadza bardzo, ale czas jazdy w liczniku jest zafałszowany :<
Piotr321 Napisano 23 Czerwca 2012 Napisano 23 Czerwca 2012 Skoro oba urządzenia są tego samego producenta to może spróbuj się z nimi skontaktować.
piotrdi Napisano 24 Czerwca 2012 Autor Napisano 24 Czerwca 2012 Tego sie obawiałem zostają dwa wyjscia zmienić licznik na taki juz z pulsometrem chodź wolałbym nie (duży koszt) albo kupić pulsometr ten czy inny i testować. Może wyskrobie jakiegoś maila do Sigmy, wie ktoś czy sigma ma w Polsce przectawiciela czy trzeba pisać bezposrednio do Niemieckiej siedziby firmy.
kubek20 Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 A u mnie się nic nie dzieje, oba urządzenia działają dobrze (sigma pc15 + VDO C1 DS)
largo Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Witajcie. Licznik Sigma 1609 STS plus pulsometr Sigma PC 15.11. Zestaw działa bez żadnych zakłóceń.
Gromosmok Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Mam licznik Sigma BC1606L DST CAD. Miałem pulsometr Sigma PC 15 teraz mam Sigma Onyx Easy. I wszystko działało i działa bez problemu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.