Skocz do zawartości

[ochraniacze] Najlepsza ochrona stawu łokciowego

cir

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem po bardzo groźnym wypadku rowerowym (tj. pęknięty prawy staw łokciowy, wszczepiono mi 6 śrubek i zawias :-( ). Chciał bym nadal jeździć na rowerze ale jednocześnie nie powinienem już złamać prawej ręki. Jeżdżę głównie po ulicach ale dość ekstremalnie.

Szukam bardzo dobrych ochraniaczy na łokcie, cena nie gra znaczącej roli. Czy takie ochraniacze są w stanie ochronić mnie w 100% przed urazami stawu łokciowego?

Czy do jazdy po mieście powinienem kupić coś jeszcze oprócz tych ochraniaczy i kasku?

Kolego przepraszam że nie na temat. Ten zawias to endo łokcia? Jak z tym się czujesz? Długo czekałeś na zabieg? Czeka mnie to w przyszłości, dlatego pytam.

Zdrówka

Nie, to stabilizacja stawu, po wypadku moja dolna część reki byłą o około 2 cm cofnięta do tyłu poza obręb stawu, wszystko było połamane i nie miało jak się samo zrosnąć. Zabieg miałem natychmiast ponieważ wyciągnęły mi się nerwy i mogłem stracić czucie w ręce.. Czuje się raczej dobrze - nic nie boli, niestety nie mogę wyprostować ręki do końca ani zgiąć jej bardziej niż 110 stopni. Jak podnoszę coś cięższego niż 5 kg to kuje w łokciu, ale jest to możliwe.

Wzajemnie zdrowia życzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...