Alpek Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 Witam wszystkich. Mam pytanie: Jak rozpoznać jaki się ma typ amortyzatora ? Z góry dzięki za odpowiedz. Pozdro;]
lyndowss Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 Jaki typ tzn.? Model, czy powietrzny a sprężynowy? Jak nie masz napisane i nie wiesz co to jest to wrzuć na forum i ktoś Ci powie. Chyba, że masz jakiś dziwny wynalazek.
Alpek Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Napisano 22 Czerwca 2012 chodzi mi jak rozpoznać czy amortyzatory jest sprężyny,powietrzny czy olejowy
Mod Team Puklus Napisano 22 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 22 Czerwca 2012 Olejowy to jest zawsze ... zawsze jezeli ma tłumienie A jak rozpoznać sprezyne od komory powietznej. Czesto p owadze, gaziaki sa lekki ok 1700-1800g. srednio sa dużo lżejsze ale tez i cieższe wiec to nie reguła. Ale powietrzny na pewno ma ... no wentyl taaak wentyl jakoś go trzeba na pompowac. Najcześciej na górze z lewej strony korony. Jest nakrętka i czesto pisze air W sual air pisze air + a na dole mozna znaleźć air -.
Cox Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 tanie amorki mają elastometr, droższe tłumienie olejowe, to jeden podział drugi podział to : na powietrzne ,mają wentyl taki jak w samochodzie do pompowania powietrza do komory I sprężynowe, mają w goleni sprężynę metalową to odpowiada za miękkość pracy widelca po budowie zewnetrzenej cieżko od razu poznać typ amorka, trzeba wiedziec co to za firma i model i najlepiej sprawdzic w necie
Mod Team Puklus Napisano 22 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 22 Czerwca 2012 A na cóż chcesz wymieniać olej ... i przede wszystkim w czym ?
Vilq Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 A jak wymienić olej ? Przede wszystkim to pokaż jakieś fotki tego amortyzatora albo napisz jakie sa na nim napisy.
Alpek Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Napisano 22 Czerwca 2012 A może po prostu zrobię tak że wyczyszczę golenie i wpsiknę pomiędzy gumę a golenie CX-80 i powciskam i wyczyszczę ??? Zrobiłem tak w rowerze komunijnym mojego brata i amorek teraz działa. Myślę że od tego sie nic w nim nie dzieje
Mod Team Puklus Napisano 22 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 22 Czerwca 2012 Usilnie bronisz tajemnicy amora ... czyżby jakaś nowa technologia top secret ?
Artwro Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 Witam wszystkich. Mam pytanie: Jak rozpoznać jaki się ma typ amortyzatora ? Z góry dzięki za odpowiedz. Pozdro;] Może do wróżki?
Alpek Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Napisano 23 Czerwca 2012 Może do wróżki? Znasz jakąś ??? Ok. Zamykam temat dowiedziałem sie tego czego musiałem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.