Skocz do zawartości

[dalekie wyprawy] odpowiedzialność prawna

Cybula

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Własnie zaczalem sie zastanawiac czy wyjezdzajac na wyprawe z namiotem łamię prawo? Gdyby nas zlapala policja to bysmy mieli powazne problemy? od ktorego roku zycia czlowiek moze sobie swobodnie podrozowac w kraju nie przekraczajac granicy?

Polska to ponoc wolny kraj :D ( jeszcze ) - wiec nie widze problemu zeby nie pelnioletnia osoba mogla sobie jezdzic na rowerze z namiotem. Policmajstrow to ja bym sie nie bal - wieksze zagrozenie to jakies babcie dewoty moherowe ktore moga doniesc do dzielnicowego ze wy mlodzi wyjerzdzacie z domu zeby pic wodke i przeklinac o upraiwanu sexu przedmalzenskiego z kolezankami nie wspominam :lol: :lol: . Jak taka armia moherowa wezmie was na celownik to juz nie przeliewki ;) - a tak pozatym looozik ;) .

mój tata w wieku 15 lat pojechał z trzema kumplami nad morze (900km) autostopem :-)

i jeszcze powiedział, że tyle co on się tam strachu najadł czasami to hoho, i mnie nie puści ;/

podobno raz poszłą w ruch gitara - złamała się ;]

drugi raz jechałą baba maluchem, z tyłu miała parenaście kilo jajek, wpadła do rowu

ogólnie jestem za takimi wyprawami

Mój starszy powiedział że jak był w moim wieku to juz pół polski przejechał i nie widzi nic złego w tym żeby m ja też jeździł, nawet powiem więcej że mnie wspiera materialnie oraz daje wskazówki co i jak. "Wakacje na rowerze to najlepiej spędzony czas, bo jest tanio i przyjemnie"

Moi starzy pozwalają mi tylko na jednodniowe wycieczki. Jak gdzieś dalej to nocleg u kolegi ewentualnie pod namiotem w ogródku kolegi i najlepiej pod nadzorem dorosłych. Ale powoli zgadzają się na coraz więcej, więc sytuacja rozwija się w dobrym kierunku, przynajmniej do czasu aż nie wytnę jakiegoś numeru:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...