Cybula Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Witam. Własnie zaczalem sie zastanawiac czy wyjezdzajac na wyprawe z namiotem łamię prawo? Gdyby nas zlapala policja to bysmy mieli powazne problemy? od ktorego roku zycia czlowiek moze sobie swobodnie podrozowac w kraju nie przekraczajac granicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Polska to ponoc wolny kraj ( jeszcze ) - wiec nie widze problemu zeby nie pelnioletnia osoba mogla sobie jezdzic na rowerze z namiotem. Policmajstrow to ja bym sie nie bal - wieksze zagrozenie to jakies babcie dewoty moherowe ktore moga doniesc do dzielnicowego ze wy mlodzi wyjerzdzacie z domu zeby pic wodke i przeklinac o upraiwanu sexu przedmalzenskiego z kolezankami nie wspominam :lol: :lol: . Jak taka armia moherowa wezmie was na celownik to juz nie przeliewki - a tak pozatym looozik . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 no tylko byscie musieli wziąć karty rowerowe, bo to zawsze cos trzeba miec pokazac policjantom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Już tak w Polsce nie ma jak w Podróży za jeden uśmiech, gdzie policja zgarnia młodych. Możesz śmiało jechać, jeżeli rodzice się na to godzą, bo w innym wypadku mogą zgłosić na policji zaginięcie syna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kroma Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Schwefel :niezaleznie od wieku? jesli tak, to mnie bardzo ucieszyles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Przy Twoim wieku postarałbym się o jakąś pisemną deklarację od rodziców, w razie czego możesz ją przedstawić policji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kroma Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 mam 15, rocznikowo ale i tak zrobie tak jak piszesz. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterpak Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 mój tata w wieku 15 lat pojechał z trzema kumplami nad morze (900km) autostopem :-) i jeszcze powiedział, że tyle co on się tam strachu najadł czasami to hoho, i mnie nie puści ;/ podobno raz poszłą w ruch gitara - złamała się ;] drugi raz jechałą baba maluchem, z tyłu miała parenaście kilo jajek, wpadła do rowu ogólnie jestem za takimi wyprawami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo Napisano 27 Marca 2006 Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Mój starszy powiedział że jak był w moim wieku to juz pół polski przejechał i nie widzi nic złego w tym żeby m ja też jeździł, nawet powiem więcej że mnie wspiera materialnie oraz daje wskazówki co i jak. "Wakacje na rowerze to najlepiej spędzony czas, bo jest tanio i przyjemnie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psychuś Napisano 29 Marca 2006 Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Moi starzy pozwalają mi tylko na jednodniowe wycieczki. Jak gdzieś dalej to nocleg u kolegi ewentualnie pod namiotem w ogródku kolegi i najlepiej pod nadzorem dorosłych. Ale powoli zgadzają się na coraz więcej, więc sytuacja rozwija się w dobrym kierunku, przynajmniej do czasu aż nie wytnę jakiegoś numeru:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.