Skocz do zawartości

[Rower] LEVEL A2 Lady dla chłopaka?

Piotrek383

Rekomendowane odpowiedzi

Siema. Poszukując rowery do 1500 zł napotkałem się na Krossa Levela A2 LADY... Czytając część nazwy tematu na allegro "hamulce hydrauliczne" z ciekawością wszedłem. Cały osprzęt roweru wyjątkowo mi się spodobał mi.n. przerzutka tylna Deore. Planuję zakupić rower, który miałby być do wszystkiego, czyli jazdy po mieście, drogami szutrowymi, lasem itp. Na zawody raczej nie.

Link do aukcji: http://allegro.pl/kr...html#tabsAnchor

I tutaj moje pytanie:

Czy byłby wstyd jakbym ja (jedenastoletni chłopiec) pokazał się rowerem w motylki na mieście, przy kolegach?

Patrząc na ten rowerach nie zauważyłem różnic w ramie, kształt jest jak normalny rower męski.

Wiem, że temat trochę nie na miejscu, jednak nie znalazłem takiego roweru męskiego...

Pozdrawiam.

Czy byłby wstyd jakbym ja (jedenastoletni chłopiec) pokazał się rowerem w motylki na mieście, przy kolegach?

Ci, którzy przedłużają sobie siurki zabawkami dla prawdziwych "mężczyzn" z pewnością będą się nabijać. Takim ludziom należy jednak współczuć, gdyż zwykle poza zakompleksieniem i debilnymi podśmiechujkami nie mają sobą nic więcej do zaprezentowania jako ludzie.

Rower w zacnym osprzęcie za tą cenę. Nie wiem czy kupisz lepiej. Jak Ci się podoba do bierz. Prawdziwi kumple nie będą się śmiać...

Rowerek na bardzo przyzwoitym osprzęcie w fajnej cenie. Kolor i malowanie wcale nie jest jakieś "antymęskie".

Każda osoba choć trochę interesująca się tematyka rowerową w pierwszej kolejności zwróci uwagę na osprzęt, a dopiero na końcu na malowanie.

Pozostaje jedynie kwestia Twojego na nim samopoczucia i wygody jazdy bo to jest najważniejsze (jeśli odpowiada Ci geometria).

Poza tym jak piszesz masz dopiero 11 lat. Za rok, dwa pewno urośniesz i jeśli nadal będziesz lubił "rowerowanie" to i tak będziesz musiał zmienić ramę na większą. A w ten rowerek już warto inwestować.

Pozdrawiam

Rower w zacnym osprzęcie za tą cenę. Nie wiem czy kupisz lepiej. Jak Ci się podoba do bierz. Prawdziwi kumple nie będą się śmiać...

Oczywiście osprzęt spoko itp. jednak według mojej opinii lepiej, żeby chłopaki nie nabijali się z kolegi. A jak wiadomo świat nie składa się z samych prawdziwych kumpli.

• Mod Team

Z tym Levelem dla Pań dziwna sprawa. Przeważnie rowery dla kobiet innych firm są raczej droższe od męskich wersji (ten sam model), a tu odwrotnie :).

Mniejsza z tym. Autorze tematu, powiedz przede wszystkim ile masz wzrostu, bo najpierw podajesz rower na ramie 17', potem 21'. Cosik tu nie tak. Jak jesteś niski mozesz wybierać a A6, są na bardzo dobrym osprzęcie jak na swoja cenę, a cena tak niska z powodu 16' ram:

http://allegro.pl/kross-level-a6-deore-slx-2010r-super-cena-okazja-i2426639295.html

http://allegro.pl/kross-level-a6-disc-ostatnie-sztuki-okazja-i2423794237.html

http://allegro.pl/kross-level-a6-deore-slx-v-brake-2010r-okazja-i2426639299.html

A co sądzicie jakbym zrobił tak:

1. Kupił ten rower (KROSS LEVEL A2 LADY) http://allegro.pl/kr...html#tabsAnchor

2. Kupił ramę KROSS LEVEL A4 19.5 (męską oczywiście) http://allegro.pl/ba...2427231107.html

3. Kupił jakiś lepszy amorek niż ten "Ikscer"

4. Przełożył cały osprzęt.

Myślicie, że opłacałoby się?

Dopiero teraz zauważyłem, że ten rower to level a3, a nie a2 :laugh:

• Mod Team

19,5' rama będzie za duża jak dla Ciebie. 16' będzie ok. Robiąc tak jak napisałeś wydasz więcej niż np. na jednego z Leveli A6 które zlinkowałem czy Rometa którego proponował Andrew, a i tak osprzętowo będzie gorzej. Wybieraj pomiędzy tymi A6kami a Rometem, nic lepszego w podobnej cenie nie dostaniesz.

Czy jesteś "znawcą w temacie" stwierdzając że przy twoim wzroście 165 cm rama mniejsza niż 19 cali odpada? Ramę 19 cali mam ja, a mam 185 cm wzrostu. Gdybyśmy jechali razem na jakiś wypad w większej grupie to byś dopiero wzbudził szalony rechot innych, a wrażenie byłoby z pewnością bardziej obciachowe niż najbardziej kobiecy sprzęt z męskim jeźdźcem.

Zastanawiasz się czy kwiecisty rower będzie nieobciachowy wśród "prawdziwych facetów" a nie zastanawiasz się nad tym że kupisz męski sprzęt w rozmiarze 3 kalibry za dużym. Wg mnie bardziej męsko będziesz wyglądał na babskim rowerze niż na za dużej kozie.

Proponuję ci - kup ramę 19 cali o bardzo sportowej geometrii i zamontuj na niej części z kwiatowego bicykla. Będziesz co prawda rozpięty jak za przeproszeniem Chrystus na krzyżu no ale rama będzie miała "odpowiedni" rozmiar. Zapisz się też na jakieś zabiegi rehabilitacyjne, obecnie jest odpowiedni moment by stanąć w kolejce na 2013 rok.

Radzenie takim ludziom jak ty powtarza się niestety na tym forum co jakiś czas. Zastanawiam się jednak PO CO ludzie tacy jak ty zgłaszają się po poradę

Czy jesteś "znawcą w temacie" stwierdzając że przy twoim wzroście 165 cm rama mniejsza niż 19 cali odpada? Ramę 19 cali mam ja, a mam 185 cm wzrostu. Gdybyśmy jechali razem na jakiś wypad w większej grupie to byś dopiero wzbudził szalony rechot innych, a wrażenie byłoby z pewnością bardziej obciachowe niż najbardziej kobiecy sprzęt z męskim jeźdźcem.

Zastanawiasz się czy kwiecisty rower będzie nieobciachowy wśród "prawdziwych facetów" a nie zastanawiasz się nad tym że kupisz męski sprzęt w rozmiarze 3 kalibry za dużym. Wg mnie bardziej męsko będziesz wyglądał na babskim rowerze niż na za dużej kozie.

Proponuję ci - kup ramę 19 cali o bardzo sportowej geometrii i zamontuj na niej części z kwiatowego bicykla. Będziesz co prawda rozpięty jak za przeproszeniem Chrystus na krzyżu no ale rama będzie miała "odpowiedni" rozmiar. Zapisz się też na jakieś zabiegi rehabilitacyjne, obecnie jest odpowiedni moment by stanąć w kolejce na 2013 rok.

Radzenie takim ludziom jak ty powtarza się niestety na tym forum co jakiś czas. Zastanawiam się jednak PO CO ludzie tacy jak ty zgłaszają się po poradę

Spokojnie, bo Ci żyłka pęknie.

Załóżmy, że mam 185 cm.

Tak się składa, że mam dwie meridy, jedną 18 cali, a drugą 20. Wiadomo, na chwile dzisiejszą lepsza jest ta 18 calowa, lecz popatrz też na to, że ciągle rosnę i nie uśmiecha kupić mi się większego roweru za dwa lata. Na meridzie 20 calowej też jeżdze bez problemu z obniżonym siodełkiem. Jakbym miał kupę kasy to co rok zmieniałbym ramę na większą ... Wyraziłeś swoje zdanie, ale tak naprawdę (powiem brzydko), gówną mi pomogłeś.

Wiesz, ludzie mieli kiedyś ciekawe sposoby wymierzania kary śmierci. Brało się po jednej kończynie delikwenta i przywiązywano mu ją do konia. Oczywiście z jakimś tam zapasem liny. Jako że człowiek kończyn ma cztery, potrzebne były cztery konie. A następnie zwierzaki "wysyłało" się w cztery strony świata. Przy Twoim wzroście wyglądasz z boku dokładnie tak, jak Ci biedacy sprzed wieków na tej 20" ramie. Przynajmniej zanim ich rozerwało.

Rzucasz się nie wiem o co, a (cytuję: "powiem brzydko") w d... byłeś, g... widziałeś. Masz wróżkę, od której wiesz, ile urośniesz? Kto każe Ci kupować nowy rower, gdy urośniesz? Najwyżej zmienisz ramę. Poza tym, za kilka lat i tak będziesz chciał zmienić sprzęt, zobaczysz. Więc nie kombinuj, a zdaj się na rady ludzi, którzy nie dość, że znają temat, chcą Ci jeszcze pomóc. Mam 174cm wzrostu i nie wyobrażam sobie jazdy na 19" lub większej ramie w terenie. A co dopiero Ty.

O tarczach w tych pieniądzach zapomnij. Tanie są beznadziejne, a dobre są drogie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...