TataFranka Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 Witam, Rozwazam zakup, ktoregos z 3 rowerow ponizej: 1. Unibike Evolution 2012 http://sklep.sportpr...y-mat-2012/2163 2. Mbike Renegade VBR http://sklep.sportpr...black-2012/1688 3. Cube Aim V-Brake 2012 http://sklep.sportpr...n-red-2012/1119 Mam 188cm/82kg. Rower na codzien do jazdy po parkach, w weekendy Gory Sowie, czasami Karkonosze itp. Jakie sa Wasze opinie o tych pozycjach. Przyznam, ze o marce Cube slyszalem troche pozytywnych opinii, natomiast o Mbike czy Unibike nawet nie wiedzialem, ze istnieja a ponoc sa calkiem przyzwoite
paweloko Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 Bierz UNIBIKE wypada najlepiej z tych trzech pod względem osprzętu. Nie musisz płacić za marke w przypadku cube tylko płacisz za lepszy osprzęt w przypadku unibike.
delmariano Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 Ja ze swojej strony poleciłbym Mbike, jest solidny i ma dobrą ramę. Unibike nie znam, a Cube jak napisał już ktoś, płacisz za markę. Solidną markę.
TataFranka Napisano 21 Czerwca 2012 Autor Napisano 21 Czerwca 2012 Ja ze swojej strony poleciłbym Mbike, jest solidny i ma dobrą ramę. Unibike nie znam, a Cube jak napisał już ktoś, płacisz za markę. Solidną markę. W przypadku CUBE domyslam sie, ze placi sie przede wszystkim za "brelok" i stosunek jakosci do ceny niekoniecznie jest wysoki. A w przypadku tych Mbike i Unibike jak wyglada sytuacja jesli chodzi o jakosc ramy i widelca? Pytam, bo wydaje mi sie wlasnie, ze rama jest tu najwazniejsza, a sam osprzet to chyba troche taki marketing jak zabojcza liczba megapikseli w tanich aparatach fotograficznych.
delmariano Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 Rama Mbike jest bardzo solidna i ma dość sportową geometrię. Unibike nie znam. Cube ma też dobrą ramę ale geometria jest bardziej spokojna, siedzisz bardziej wyprostowany niż na Mbike. A co do amortyzatorów, to nie spodziewaj się w tej cenie cudów. Jak dobrze trafisz to posłuży ze dwa trzy lata, a jak źle trafisz to może po roku być do wymiany. Z tych co podałeś rowerów Unibike ma najlepszy amortyzator moim zdaniem. Ja na takim pojeździłem trzy sezony. Później złapał luzy i był Game over. Mimo wszystko z Twoich propozycji Wźąłbym Mbike.
TataFranka Napisano 21 Czerwca 2012 Autor Napisano 21 Czerwca 2012 Rama Mbike jest bardzo solidna i ma dość sportową geometrię. Unibike nie znam. Cube ma też dobrą ramę ale geometria jest bardziej spokojna, siedzisz bardziej wyprostowany niż na Mbike. A co do amortyzatorów, to nie spodziewaj się w tej cenie cudów. Jak dobrze trafisz to posłuży ze dwa trzy lata, a jak źle trafisz to może po roku być do wymiany. Z tych co podałeś rowerów Unibike ma najlepszy amortyzator moim zdaniem. Ja na takim pojeździłem trzy sezony. Później złapał luzy i był Game over. Mimo wszystko z Twoich propozycji Wźąłbym Mbike. No to na razie widze jest 1:1 w meczu Mbike - Unibike. Geometria z tego co widze jest prawie identyczna, a osprzetem Unibike wygrywa przy niewiele wyzszej cenie i ma hydrauliczne tarcze.
delmariano Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 Do spokojnej jazdy wystarczą V-brakei, są łatwe w serwisie. Z hydraulicznymi jest już gorzej, części są drogie i ich serwis też, ale dobrze serwisowane odwdzięczą się działaniem.
radeks23 Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 Rama Mbike jest bardzo solidna i ma dość sportową geometrię. Trzeba też dodać że dość ciężka ;]
MokryxD Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 Unibike przebija konkurencję osprzętem, amorek też lepszy. Na twoim miejscu brałbym UNIBIKE.
kadargo Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 Też wziąłbym Unibike-a. Cube w tych zakresach cenowych nie oferuje nic szczególnego oprócz napisu i krótkiej ramy. Zresztą jak wszyscy. Kto ma lepszy osprzęt i bardziej odpowiadającą geo, ten wygrywa.
TataFranka Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Napisano 22 Czerwca 2012 Doszly jeszcze dwa inne modele zaproponowane przez sprzedawcow: Giant Revel 1 Disc http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/revel.1.disc/9167/49300/ Ghost EBS Comp http://sklep.sportprofit.pl/pl/p/Ghost-EBS-COMP-black-grey-blue-2012/1390
delmariano Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 Ghost ma fajną ramę i słaby osprzęt, Giant podobnie. Ale jak szukasz to zajrzyj jeszcze do decathlonu i spójrz na Rockrider 8.0, albo u Krossa maże jakiś Level A lub Level B Ci się spodoba. Jak na razie z tych wszystkich co do tej pory podałeś ja bym wybierał miedzy Unibike, a Mbike.
TataFranka Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Napisano 27 Czerwca 2012 Ghost ma fajną ramę i słaby osprzęt, Giant podobnie. Ale jak szukasz to zajrzyj jeszcze do decathlonu i spójrz na Rockrider 8.0, albo u Krossa maże jakiś Level A lub Level B Ci się spodoba. Jak na razie z tych wszystkich co do tej pory podałeś ja bym wybierał miedzy Unibike, a Mbike. Ostatecznie wybór padł na Cube Analog 29. Po przejechaniu się nie miałem już wątpliwości.
delmariano Napisano 27 Czerwca 2012 Napisano 27 Czerwca 2012 A jednak niemiecka technologia wygrała. Gratuluje zakupu.
kadargo Napisano 27 Czerwca 2012 Napisano 27 Czerwca 2012 niemiecka technologia Jasne technologia tajwańska, jedynie projekt niemiecki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.