Skocz do zawartości

[V-brake] Shimano Deore BR-M590 vs Shimano Altus BR-M422

Piotrek383

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Planuję zakupić nowe hamulce do mojego Wheelera. Pieniądze jakie mogę wydać to max 100 zł. Kolega kupił rower firmy Cube i są tam hamulce Shimano Altus. Hamowanie jest super.

I tutaj moje pytanie: różnią się bardzo te hamulce? Warto dołożyć i kupić Deore?

Napisano

Ja na twoim miejscu dołozyłbym do avidów sd5 na przod i np tych alivio/altus na tył moze bez przesyłki sie w 100 zamkniesz a skutecznosc hamulców moim zdaniem bedzie duzo lepsza

Napisano

Avidy sd5 w stosunku do deore m590 to kupa, gorsze nawet od alivio, jak już coś to sd7. sd5 jak się dobrze przyłożysz w rękach pokrzywisz (sprawdzone).

Napisano

hmmm ja mam sd 7-ki kumpel sd 5 ki ( moze w 7 jest lepsza modulacja) i dzialaja bardzo podobnie dlatego je poleciłem, jeżeli faktycznie sa tak mało trwale to moze kolega trafil na dobry egzemplarz;]

Napisano

V-ki deore xt to przekombinowany patent o niebo lub 2 lepsze deore m590. SD7 i M590 stoją na takim samym poziomie, oczywiście razem z odpowiednią klamką. Który komplet tańszy ten bież.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...