Biera Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Słuchajcie mam takie pytanie: Czy zima, zimno, snieg, lód i woda na mrozie może wpłynąć negatywnie na stan opon? Jeździłem na rowerze przez całą zimę przynajmniej 2 razy w tygodniu, a zdazaly sie tygodnie że i 5, 6 (+codziennie dojazd do szkoły) wyprawy wahaly się od 30 do nawet 80 km (niestety zimą nie da sie jeździć więcej - przynajmniej ja juz nie moglem bo albo klepalo albo sie sciemnialo) w sniegu głębokim, płytkim, sypkim, ubitym, lodzie, asfalcie, a miejscami nawet w wodzie i błocie. (Jak widać full serwis - tak wiem już sprawdziłem czy mam cyklozę - 328 pktów nabilem:p) I wszystko byłoby ok tylko że przyszła wiosna i postanowiłem sobie zapompować w końcu oponę "na maxa" (na czas oblodzenia miałem trochę spuszczone powietrze co by się mocniej trzymało podłoża) i tu pojawił się problem. Oponę zapompowana na maxa i jeszcze troszkę a mimo wszystko jak na nią siądę to się zapada i robi delikatny kapeć. pompuje jeszcze mocniej i nadal kapeć. Ciśnienie jest, bo wszystkie dziury czuję jak 150 a mimo to koło delikatnie siedzi. Czy to może mieć powiązanie z zimą? i czy wam się już takie rzeczy zdarzały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Wszystko zalezy od opony jaka posiadasz. Jezeli ma miekkie scianki boczne, to bedzie siadac nawet przy maksymalnym cisnieniu. Moj IRC wlasnie tak ma, obojetnie ile nie wrzuce PSI to i tak opona siada, a ja mam wieczne wrazenie niedoboru powietrza, gdy patrze na tyl z perspektywy siodelka. Jezeli na sciankach nie ma pekniec, to opona jest ok. Ja tez jezdzilem zima i u mnie nic sie nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Może masz za małą dętkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Może masz za małą dętkę? Ja ? Mialem w tych oponach juz 3 rozne detki i we wszystkich bylo to samo. Siada niezaleznie od ilosci powietrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 25 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 U mnie też dętka jest dobra... być może rzeczywiscie chodzi o miękkie ścianki, ale korzystam z tej opony już mniej więcej od lipca i nie przypominam sobie abym wczesniej miał z tym problemy. No trudno, na razie jeszcze pojeżdżę tak jak jest, aż dotrę bieżnik, a później postawię sobie coś lepszego. Dzięki za odzew (w koncu forum na którym ludzie żyją i rozmawiają:]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.