Skocz do zawartości

[Licznik] Sigma BC1609 - STS czy DTS

tr4cer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam zamiar kupić sobie licznik do gianta revel 2. Od razu uprzedzam, że jestem tu nowy i dopiero wchodzę w temat. Przeczesałem forum w tematach odnośnie liczników przewodowych i bezprzewodowych i nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi, które są lepsze, bo co użytkownik to inna opinia. Wpadła mi w oko Sigma BC1609 i teraz muszę podjąć decyzje w jakiej wersji. Interesują mnie opinie użytkowników, którzy korzystali z tego licznika, najlepiej tych co mieli okazję porównać ale nie pogardzę żadną opinią osoby która miała styczność z tym modelem. Mam na celu porównanie ilości pozytywnych i negatywnych opinii. Nie interesuje mnie różnica w cenie. Ważne są dla mnie niezawodność i czas opóźnienia w przypadku STS oraz solidność mocowania nadajnika.

Napisano

Cześć

Mam sigme 1609 a kuzyn z którym często jeżdżę ma 1609STS zachowują się praktycznie tak samo tylko sts przy szybkich zmianach prędkości na ułamek sekundy się gubi poza tym estetyka w sts żadne kable się nie majtają :P

I to tyle różnic obydwa godne polecenia

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

W zupełności zgadzam się z przedmówcą.Miałem pierwszy, teraz posiadam drugi (2 lata)i znaczących różnic nie widzę.Poza brakiem okablowania.

Witam serdecznie jak widzę w temacie kolega pyta się o model licznika DTS oraz STS , a więc te dwa modele są bezprzewodowe ,różnica jest taka że wersja z DTS jest starszą technologią przesyłu danych do licznika a STS najnowsza ,więcej informacji o różnicach technologi można sobie poczytać.Kolejną różnicą jest design oraz to że w modelu STS jest czujnik pomiaru powietrza ,czyli wskazuję jaka jest temperatura powietrza.Ogólnie miałem wersję DTS ,teraz posiadam wersję STS i powiem szczerze że jestem zadowolony z liczników.Wersję DTS miałem już z 5 lat temu i do tej pory sprawował się idealnie ,po zmianie na STS mam takie same odczucia , więc naprawdę polecam ten model ,oczywiście weź nowszą wersję STS.Zawsze preferowałem systemy bezprzewodowe bo kable wyglądają dla mnie nie estetycznie.

sts przy szybkich zmianach prędkości na ułamek sekundy się gubi

w moim przypadku nie zauważyłem tej zależności

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...