Zoidberg Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 Witam Szanownych Forumowiczów Wspólnie z moją wieloletnią ekipą poszukuję chętnych do około tygodniowego wypadu w Pieniny i Gorce. Ogólny zarys wycieczki przedstawiono na naszej skromnej stronce: Drużyna B. Aktualnie jesteśmy rozrzuceni po północnej Polsce (Tczew, Elbląg, Mikołajki Pomorskie, Dzierzgoń, Świnoujście) więc ewentualne spotkanie w celu omówienia szczegółów przed wyjazdem możliwe jest w okolicach wymienionych osad. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, żeby spotkać się już na miejscu, ale mile widziane osoby z naszej okolicy. Termin, czyli sprawa najtrudniejsza (urlopy i te hece), do ustalenia. Jak, czym, którędy i dlaczego jeździmy rowerami można wybadać błądząc po relacjach z naszych wypadów. Jeśli chodzi o pytanie "dlaczego", to nie ma tu żadnej rewolucji. Na forum rowerowym nie trzeba się o tym rozpisywać. Odpowiedź na "jak, czym i którędy" może podpowiedzieć, czy dopasujemy się w kwestiach wyczynowo-doznaniowych-estetyczno-metafizycznych Zapraszam
jeson Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 Ja wlasnie szukam czegos na urlop. Ekipa rowerowa w tym roku sie wykruszyla , bo wybrali terenowki i z wspolnego urlopu nici. Tak wiec jestem na etapie poszukiwan. Urlop mam zaplanowany na ostatnie od 30.07 do 13.08. Bardzo ciekawy pomysl z ta Wasza wycieczka, tylko z jakiego miejsca chcecie ruszac? Kazdy dociera do Nowego Targu na wlasna reke? Czy jakis wspolny wyjazd? Jaki koszt szacujecie od osoby, wyżywienie, noclegi? Pozdrawiam.
Zoidberg Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Napisano 22 Czerwca 2012 Zważywszy, że jesteś z Twardogóry, to najprawdopodobniej spotkalibyśmy się w Nowym Targu. Termin na przełomie lipca i sierpnia albo na początku sierpnia mi osobiście bardzo pasuje. Jeśli chodzi o koszty, to szacunków jeszcze nie robiłem. Zależy to, czy chcielibyśmy nocować na kwaterach czy też zadowolą nas schroniska. Pod namiotami spaliśmy na rowerowych wycieczkach ostatni raz w roku 2008. Ostatnimi laty zrezygnowaliśmy z taszczenia namiotów z dwóch powodów - bagaż jest lżejszy a i studenckie czasy liczenia każdego złocisza minęły choć niektóre pola namiotowe potrafią się nieźle cenić. Jednak w przypadku tej wycieczki namioty odpadają, bo mamy przynajmniej dwa dni piesze i rowery trzeba gdzieś zostawić. Fajnie, że pojawił się odzew w temacie. Zanim jeszcze zrobimy listę obecności i ogłosimy sukces , to muszę skontaktować się z resztą ekipy, bo z tego co wiem to na tym forum nie goszczą. Fajnie, że pojawił się jakiś termin, co da punkt zaczepienia do dalszych rozmów.
jeson Napisano 23 Czerwca 2012 Napisano 23 Czerwca 2012 Dzięki za pozytywne podejśćie do potencjalnego towarzysza podróży . Wybredny nie jestem, więc zadowolą mnie zarówno schroniska jak i kwatery. Będę obserwował temat na bieżąco, bo czasu coraz mniej do urlopu, a bardzo bym chciał jakiś fajny wyjazd zaliczyć. Pozdrawiam Paweł
Zoidberg Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Napisano 27 Czerwca 2012 Moja ekipa się zmobilizowała i ruszamy 1 VII. Zważywszy na Twój urlop pozostaje nam się zgadać kiedyś następnym razem. Pozdrawiam
Xanthana Napisano 28 Czerwca 2012 Napisano 28 Czerwca 2012 Ja jestem chętna, mam czas do 5 lipca Jakie koszty przewidujecie ? I co z noclegiem? Jak to będzie wyglądać
Zoidberg Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Napisano 28 Czerwca 2012 Plan wygląda teraz mniej więcej tak: Pieniny/Gorce Choć na chwile obecną mamy problem z pociągami, bo miejsca są wyrezerwowane w drodze do Nowego Targu a jechać ponad dobę nie mamy zamiaru. Jutro pewnie jeszcze będziemy przesuwać noclegi. Oby było gdzie je przesunąć Jeśli chodzi o noclegi, to w kwaterach - ceny rzędu 25-30 zł. Pociąg z Północy plus powrót to jakieś trzy stówki za osobę. Do tego trzeba doliczyć z 50 zeta za spływ Dunajcem, dwa bilety wstępu do Parków Narodowych i to co wydamy każdego dnia na małe co nie co i lody włoskie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.