Skocz do zawartości
  • 0

[rower] Kross Black 3

Pire

Pytanie

Witam jakieś dwa miesiące poruszam się Krossem Blackiem 3, dość przyjemny rower i nie spotkałem go jeszcze w sieci opisanego więc ja to zrobię :D Jest on podobny specyfikacją i ramą do Hexagona V6 a oto i specyfikacja z fotami.

Rower przyjemny choć na pewno czeka go zmiana napędu bo 14-28T nie jest dla mnie satysfakcją :D Wygląd zależny od gustów o tym się nie rozmawia ;P

• Rama : Kross Black 3
  • Widelec : SR Suntour XCT 100mm V4
  • Kierownica : Kross gięta
  • Mostek : Kross
  • Sztyca : Kross
  • Siodło : Selle Royal MACH
  • Pedały : Jakieś tam
  • Manetki : Klamkomanetki STEF EF-70
  • Przerzutka przednia : FD-TY10
  • Przerzutka tylna : Shimano Acera
  • Hamulce : Tektro Aquila
  • Dźwignie hamulca : Klamkomanetki STEF EF-70
  • Kaseta/wolnobieg : Shimano MF-TZ21
  • Korba : SR Suntour CW9-XCC
  • Suport : Neco
  • Obręcze : Kross
  • Piasty : Joytech
  • Szprychy : Kross
  • Opony : GEAX Saguaro 26x2.0
  • Dętki : Kross
  • Zacisk sztycy : Kross
  • Top Cap : Neco
  • Stery : Neco
  • Gripy : Kross

Fotki : Picasa Web Albums - 11698603589572895... - Kross Black 3

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Na razie zmieniłem opony na GEAX bo Rubeny to porażka ale myślę że dalej będę wymieniał piastę na kasetę 7,8,9 chodzi mi o jakieś przełożenie 11T bo 14 to za dużo jak na najmniejszą :D noo i doszły tylko jakieś dodatki, i to na tyle mam jeszcze blacka 2 to w niego warto zainwestować raczej ^^

siema :)

inwestuj w black 2 ale nie duże pieniądze, bo się nie opłaca. W black 3 nie inwestuj raczej, bo w to się mega nie opłaca :) rowery nam są bardzo dobrze znane i jak byś chciał zmianiać z wolnobiegu na kasete, to pamiętaj, że zmieniasz też całą piastę, bo w black 3 jest wolnobieg z przynitowaną ost tarczą, żeby to wyglądało na kasete..( taki bajer wizualny ) . Jeśli byś chciał coś zmieniać, to ja osobiście propnuję tylko przerzutki na jeden komplet klasę wyżej i korbę z suportem też klase wyżej i tyle, reszta hmm jak dobrze pamiętam nie ulega defektom, a tarcze z aquila jeśli się torchę człowiek nauczy je ustawiać, nie będa sprawiać problemu ( jak na mechaniczne ) Rama jest odpowiednikiem modeli X z tego roku, a z zeszłego - modeli V . Ruben porażka dobra decyzja :) Chyba tyle jeśli nie dałeś więcej niż 1099 zł to nie przepałciłeś. Średni koszyk za przystępą kasiore.

Pozdro :)

Hmmm o tym rowerze wiem już chyba wszystko rama to jest z v6 z 11' a przytoczony black 2 to ramka a2 z takim samym osprzętem jak model z 11'. Same rowery nie powalają aczkolwiek "trójka" podoba mi się wizualnie białe pancerze Jagwire i inne białe dodatki dodają uroku. Sam robię i serwisuje rowery więc wiem z czym się wiąże wymiana na kasetę i jaki jest aktualnie sprzęt z jego budową. Rower na Geax'ach zyskał o wiele większą zwrotność oraz mniejsze opory toczenia. Suport mam aktualnie zmieniony na 113,5 firmy nie pamiętam. Przerzutki będę zmieniał ale to przy okazji przejść na napęd 3x9 taki dla dzisiejszych czasów. Koszyk malowałem sam aczkolwiek jest ładnie pokryty teraz planuje wymianę na złoty. Za cenę 1099zł nie wiem czy jest lepszy rower markowy pomijając jakieś (kandsy, limbery itp.). Aquila u mnie jest wyregulowana perfekcyjnie i tak właśnie działa, wiele osób i tak by mnie zhejtowało że lubię te mechaniki bo są tanie i słabe ale przy mojej wadze 70kg wystarcza zupełnie aby zatrzymać rower w miejscu i podnieść koło, osobiście wole je niż jakieś v-ki ze względu na działanie i niezawodność dla mnie i jakąś tam znikomą modulacje, a w górach jakiś to plus jest, choć planuję wymianę na hydrauliki ale nie wszystko na raz. Na korbkę 44t też przyjdzie czas. I to na tyle ;) 3sie :D

Hmmm o tym rowerze wiem już chyba wszystko rama to jest z v6 z 11' a przytoczony black 2 to ramka a2 z takim samym osprzętem jak model z 11'. Same rowery nie powalają aczkolwiek "trójka" podoba mi się wizualnie białe pancerze Jagwire i inne białe dodatki dodają uroku. Sam robię i serwisuje rowery więc wiem z czym się wiąże wymiana na kasetę i jaki jest aktualnie sprzęt z jego budową. Rower na Geax'ach zyskał o wiele większą zwrotność oraz mniejsze opory toczenia. Suport mam aktualnie zmieniony na 113,5 firmy nie pamiętam. Przerzutki będę zmieniał ale to przy okazji przejść na napęd 3x9 taki dla dzisiejszych czasów. Koszyk malowałem sam aczkolwiek jest ładnie pokryty teraz planuje wymianę na złoty. Za cenę 1099zł nie wiem czy jest lepszy rower markowy pomijając jakieś (kandsy, limbery itp.). Aquila u mnie jest wyregulowana perfekcyjnie i tak właśnie działa, wiele osób i tak by mnie zhejtowało że lubię te mechaniki bo są tanie i słabe ale przy mojej wadze 70kg wystarcza zupełnie aby zatrzymać rower w miejscu i podnieść koło, osobiście wole je niż jakieś v-ki ze względu na działanie i niezawodność dla mnie i jakąś tam znikomą modulacje, a w górach jakiś to plus jest, choć planuję wymianę na hydrauliki ale nie wszystko na raz. Na korbkę 44t też przyjdzie czas. I to na tyle ;) 3sie :D

zgodze się z tym ze za ta kwote nic lepszego markowego nie znajdziesz :) cena fes adekwatna do jakości oby ci służył jak najdłużej.. uwierz mi :P Jak najdłużej heh :)

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...