Norbert26 Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 Tak jak w temacie planuję zakup jednego z powyższych rowerów, co o nich sądzicie, który byście polecili albo ewentualnie jakie inne rowery o podobnej specyfikacji. Wymagania to przede wszystkim koła 29 i carbon. Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2
Obes Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 Polecił bym ten który bardziej Ci "podchodzi" czyli ten na którym czujes się lepiej a sposób jego prowadzenia bardziej Ci odpowiada, tylko nie pisz , że obydwa ...
Rulez Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 Skoro chciałeś inne propozycje dorzucę jeszcze do przetestowania rowery o podobnym przeznaczeniu : Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów SCOTT Poland - www.scott.pl TREK ROWERY GORSKIE,SZOSOWE, TREKINGOWE 2011
Sol Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 Tak jak w temacie planuję zakup jednego z powyższych rowerów, co o nich sądzicie, który byście polecili albo ewentualnie jakie inne rowery o podobnej specyfikacji. Wymagania to przede wszystkim koła 29 i carbon. Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2 Również dzień dobry. Sądzimy, że to rowery do XC z potencjałem trailowym - przez duży rozmiar koła. Speca zapewne można przymierzyć w którymś z salonów Airbike. Z Cannonem może być w Polsce gorzej. Jakby co polecam test porównawczy do Sparka 29, który jakieś dwa miesiące temu zrobił MountainBikeAction. W skrócie - Scalpel to rasowa maszyna wyścigowa, szybka i sprawna zwłaszcza pod górę. Spark jest bardziej uniwersalny i przyjazny w trudniejszym terenie. Pojedzie szybko tyż. Inne podobne - SC Tallboy (do objechania w Zakopanem), Pivot Mach 429 (nie do objechania w PL), czy wspomniany Trek. Nie polecam żadnego, bo nie wiem komu i do czego, a moja opinia może być o 180st inna od opinii innego użytkownika. Trza objechać i tyle.
Norbert26 Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Napisano 22 Czerwca 2012 Zapomniałem się przywitać, więc cześć wszystkim! Mieszkam we Wrocławiu i na Cannonie miałem okazję się już przejechać, natomiast w żadnym sklepie nie ma tego konkretnego modelu Speca. Jeździłem tylko na modelu s-works epic, czy ktoś jest w stanie powiedzieć, jak duża może być różnica pomiędzy Specem s-works epic a epic expert ( oczywiście wersje 29 cali)? Pozdrawiam
Rulez Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 jak duża może być różnica pomiędzy Specem s-works epic a epic expert Różny materiał włókna węglowego użytego do produkcji ramy, rama Expert nieco cięższa, w praktyce zapewne różnica niezauważalna. Karbonowe obręcze w S-Works i aluminiowe w Expert różnica w wadze kól 150 gram, w praktyce nie wiem jak to zmienia odczucia w czasie jazdy w terenie, zapewne nieco łatwiej pedałować pod górę ... Inny system napędowy Shimano versus Sram , tu różnica w ergonomii spora, jednak kto woli jaki system to bardzo indywidualna sprawa .
Sol Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 Nie jeździłem więc nie powiem. Na papierze widać, że zwykły Epic ma tylny trójkąt z alu, alu Rovale i trochę inny osprzęt. IMO to co daje S-works jest niewarte dopłacania prawie drugie tyle.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.