ToMaZz Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 Witam, Uprzejmie proszę bardziej doświadczonych forumowiczów o ocenę stanu poniższej kasety i opinie czy przyjmie ona nowy łańcuch? Zdjęcie1 Zdjęcie2
kato39 Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 raczej na pewno przyjmie. ząbki wo gule zdarte nie są
ToMaZz Napisano 21 Czerwca 2012 Autor Napisano 21 Czerwca 2012 Dziękuję za przydatne odpowiedzi Zapraszam też innych do wyrażenia swojej opinii, każda się dla mnie liczy i nie będę ukrywał, że zwiększa moją pewność co do przedstawionej kasety.
Minor Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 Ale jak mamy Cię bardziej upewnić? Przecież to może raptem 500km zrobiło, albo nawet i nie. Spokojnie przyjmie nowy łańcuch bez żadnych kombinacji, wygląda idealnie.
PoleK Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 wygląda jak z półki, ale zwróć uwagę że to jest HG30 które nowe kosztuje 40zl... a do tego waży 350g+
ToMaZz Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Napisano 22 Czerwca 2012 Nie no to nie jest kaseta na gramy do zawodów i wyścigów tylko do jazdy rekreacyjnej lub codziennej. Jeden serwis mnie postraszył, że łańcuch i kaseta do wymiany i wziąłem nową HG51 (póki jeszcze była, bo skoczyła się u dystrybutora, a w internecie często sprzedawali "duchy" nie mając jej na stanie). Rożnicy w masie 280g do 370g w ogóle w jeździe nie odczułem, raczej w portfelu przy zakupie Po wymianie pojechałem na diagnozę do kilku innych serwisów i okazało się, że HG30 jednak jest w bdb stanie - tylko łańcuch wyciągnięty 0,5% - 0,75% (w zależności od serwisu) i zalecenie wymiany za kilkaset km. Utraciwszy zaufanie do serwisów - niektóre najwidoczniej czasem chcą zarobić na naszej niewiedzy - wolałem podpytać o jej stan jeszcze tutaj, ponieważ nie będę jej trzymał z 2-3 sezony na zapas tylko ją wole sprzedać komuś potrzebującemu za pół ceny. A skoro ją sprzedaje to chcę się upewnić, że ktoś nie będzie miał z nią problemów. Ja się na tym na tyle nie znam, stąd prośba o waszą pomoc, za którą bardzo dziękuję
Mod Team Puklus Napisano 22 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 22 Czerwca 2012 Napędy typu HG30 czesto gesto prasują do śmierci fizycznej na jednym łańcuchu. Serwisanci robia tak specjalnie i mowią "ooo panie ten lancuch do wymiany ... po chwili ale przeskakuje ... no coż to kaseta tez ... " a na starym łańcuchu by to jeździło pewnie jeszcze ze 2 000km. A ze człowiek ciemny idzie i wydaje kase zazwyczaj niepotrzebnie namówiony przez pana majstra z serwisu. Wracając do kasety, całkiem ładna jeno kolorki sie starły
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.