handy100 Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 Witam. Zakupiłem od kolegi forumowicza zacisk hamulca avid BB5 + adapter + tarcza 160 mm. Gość twierdził że to komplet. Nie mam powodu by mu nie ufać, tylko po założeniu tego cuda na amortyzator Santour xcm tarcza sięga mi tylko do 1/3 szerokości klocka a wszystkie podkładki już wywaliłem i zacisku do tarczy już się przybliżyć nie da. Ktoś może mi podpowiedzieć jak się z tym uporać ? Czy może mam za małą tarczę ? A może adapter nie ten ?
nevermind Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 Za mała tarcza, adapter do tarczy innego rozmiaru, adapter zamontowany odwrotnie (do góry nogami). To takie sugestie "na szybko". Hamulec przód czy tył? Wrzuć zdjęcie to może pomożemy coś więcej. Pozdrawiam
handy100 Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Napisano 20 Czerwca 2012 Za mała tarcza, adapter do tarczy innego rozmiaru, adapter zamontowany odwrotnie (do góry nogami). To takie sugestie "na szybko". Hamulec przód czy tył? Wrzuć zdjęcie to może pomożemy coś więcej. Pozdrawiam hamulec przód, tarcza 160, na adapterze napis 160-> odwrotnie adaptera sie założyć nie da bo opiera się na zacisku. Moim podejrzanym jest amorek, ale dlaczego .... http://www.fotosik.p...6010554809.html
djwiocha Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 To jest adapter do tarczy 160 ale na TYŁ. R jak Rear czyli tył. Będzie on pasował do tarczy 180 z przodu.
handy100 Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Napisano 20 Czerwca 2012 To jest adapter do tarczy 160 ale na TYŁ. R jak Rear czyli tył. Będzie on pasował do tarczy 180 z przodu. Witam. Dziękuję za rozjaśnienie sytuacji. Czyli że albo mam sobie sprawić tarczę 180 i zestaw zamontować na przód albo kupić adapter na przód ????? A sam zacisk jest taki sam na przód jak i na tył ????? Pozdrawiam.
handy100 Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Napisano 20 Czerwca 2012 Bardzo dziękuję za wyjaśnienie. Temat do zamknięcia. Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.