carrie Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 Hej Jestem tu nowa, starałam się znaleźć odpowiedź na moje pytanie - ale nie znalazłam nic konkretnego. Otóż mam rower crossowy, Unibike Crossfire damkę. Chciałam dokupić do niego koszyk - choć nie jestem do końca przekonana jak będzie kros wyglądał z koszykiem, ale zaryzykuję. Chciałabym w nim przewozić u-lock (Kryptonite) - niestety nie ma go jak przyczepić do ramy w damskim modelu - a przynajmniej nie tak, jakbym chciała. Stąd moje pytanie. Czy ktoś się orientuje, jaki udźwig mają zwykłe koszyki rowerowe, takie metalowe, jak na załączonym obrazku? http://www.roweryrozet.pl/photos/b/226.jpg A może lepszy byłby mocowany nie na klik, a na stałę? Mocowanie do przedniego koła nie wchodzi w grę, bo mam amortyzatory. A może jakiś inny pomysł na koszyk do krosa? Z góry dziękuję za pomoc.
KornFanHead Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 Co do jakości samego koszyka. Te modele są podatne na zniekształcenia, ale spokojnie poradzą sobie z przewożeniem takiego zabezpieczenia. Myślę, że oprócz tego spokojnie będzie można przewieźć jeszcze małe zakupy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.