Krise Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 Planuje zakup roweru. Jak mogę sprawdzić czy w danym modelu zastosowano amortyzator powietrzny? Wiem, że XT to jedno z oznaczeń, które oznacza olejowy, ale co z innymi? muszę to sprawdzać na stronach producenta? Może ktoś mógłby mi przygotować listę kilku DOBRYCH amortyzatorów powietrznych.
PoleK Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 znajdz wentyl :|? Mam nadzieje ze jestes Trollem, bo XT ni CHU nie oznacza olejowego...
Sagitt77 Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 Jeśli pamiętam to szukasz roweru ok. 3000 zł. Chyba chodzi Ci o TK - Turn Key, czyli najprostszy tłumik olejowy Rock Shoxa. Dobre amory powietrzne dostępne w rowerach w tym zakresie cenowym to: RS Tora 318 (lecz ciężki); RS Recon w różnych wersjach, lepiej z tłumieniem Motion Control niż TK; Suntour Epicon; Suntour Raidon; RST First Air; Marzocchi Marathon.
Krise Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Napisano 20 Czerwca 2012 znajdz wentyl :|? Mam nadzieje ze jestes Trollem, bo XT ni CHU nie oznacza olejowego... PoleK - nie jestem znawcą w temacie, a nie na wszystkie pytania znaleźć można łatwo odpowiedź. Dopiero się uczę, ale forum nie jest chyba zamknięte na nowych cyklistów Jeśli pamiętam to szukasz roweru ok. 3000 zł. Chyba chodzi Ci o TK - Turn Key, czyli najprostszy tłumik olejowy Rock Shoxa. Dobre amory powietrzne dostępne w rowerach w tym zakresie cenowym to: RS Tora 318 (lecz ciężki); RS Recon w różnych wersjach, lepiej z tłumieniem Motion Control niż TK; Suntour Epicon; Suntour Raidon; RST First Air; Marzocchi Marathon. Dzięki za podpowiedź
Mod Team Puklus Napisano 20 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 20 Czerwca 2012 Jest jeszcze : RS Reba RS Sid Manitu R7 Manitou Minute .... Magury, Foxy, Marcoki .... co tylko dusza zapragnie tylko pytanicze czy dusza bogata czy jednak biedą trąca?
Krise Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Napisano 20 Czerwca 2012 Jest jeszcze : RS Reba RS Sid Manitu R7 Manitou Minute .... Magury, Foxy, Marcoki .... co tylko dusza zapragnie tylko pytanicze czy dusza bogata czy jednak biedą trąca? Tak jak kolega wspominał mam na rower około 3000zł.
Fenthin Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 Tory w rowerze z 2012 nie uświadczysz, a w starszych... ostatnie produkowane Tory nie dość, że nie posiadały oznaczeń numercznych, były pozbawione tłumika MC. Także 318 to już historia. A Recon może być i sprężynowy i powietrzny. Z dopiskiem Coil to sprężyna, Solo Air to powietrze. Lub po prostu... znajdź wentyl.
Vilq Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 Tory w rowerze z 2012 nie uświadczysz, a w starszych... ostatnie produkowane Tory nie dość, że nie posiadały oznaczeń numercznych, były pozbawione tłumika MC. Także 318 to już historia. Z tego co mi wiadomo to wszystkie tory Air posiadały tłumik motion control natomiast nowsze tory coil nie posiadały go. Nie zmienia to faktu że tora air to straszny kloc i troche za drogi jak na swoją wagę. Poza tym teraz cięzko jest dostac tore air, Na allegro jest chyba jedna nieużywana za 900 zł co jak na takiego kloca jest dosyć spora sumą.
Fenthin Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 Z kowadełkiem masz rację. Ale nie wszystkie powietrzne miały MC. Choćby 302 Solo Air. A z drugiej stronym 318 z tłumikiem MC występowała także w wersji Coil U-Turn.
Vilq Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 Z kowadełkiem masz rację. Ale nie wszystkie powietrzne miały MC. Choćby 302 Solo Air. A z drugiej stronym 318 z tłumikiem MC występowała także w wersji Coil U-Turn. A no mi chodziło właśnie tylko o wersje 318
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.