Skocz do zawartości

[kaseta] pomoc w wyborze kasety 7 rzędowej

tesara

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam potrzebuję kupić kasetę ponieważ nie chcę zmieniać piast (tak na pewno kasetę nie wolnobieg :P) Stąd pytanie jako, że kasety 7 rzędowe są na wymarciu jest ich niewielki wybór. Myślałem nad

hg 20 koszt 35-40 zł

hg 50 koszt 85 zł na ebayu z wysyłką japońska

sunrace koszt 50 zł

Czy warto kupować tą hg50 ? czy wystarczy 20 a może sunrace ?

• Mod Team
Napisano

Ja bym w życiu tak nie zrobił. Nie ma to jak pozbawić się najszybszego przełożenia...

Wszystko zależy jak kto jeździ ty używasz wiec ty byś tak nie zrobił, ja 11t i 13t uzywam sporadycznie z górki wiec mam je prawie nowe :P

Napisano

Dzięki. Do tej kasety hg 41 łańcuch hg 40 ? Nie ma sensu się łądować w droższe hg 50 lub 70 ?

Moje wątpliwości brały się stąd, że najmniejsza w specyfikacji to 12 a hg 41 ma najmniejszą 11 więc wolę się upewnić żeby to na pewno działało

Napisano

HG 40 będzie ok, ale im lepszy (twardszy) łańcuch kupisz, tym dłużej Ci napęd posłuży, bo to właśnie rozciągnięty łańcuch powoduje szybsze zużycie zębatek.

• Mod Team
Napisano

Zasadniczo kaseta lancuch powinne być mniej wiecej tej samej twardosci to optymalizuje zuzycie. Wcale nie jest tak ze super twardy lancuch i miękka kaseta będzie działać dłużej i odwrotnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...