skaecik Napisano 19 Czerwca 2012 Napisano 19 Czerwca 2012 Witam. Mam do was szacowni forumowicze pytanie odnośnie amorka. Mianowicie chciałbym zakupić amorek w cenie poniżej 200zł. Odnośnie przeznaczenia... Jazda mniej więcej pół na pół asfalt i las. Las-wyboista droga, asfalt w przyzwoitym stanie. Chciałbym coś niezbyt sztywnego, moja waga 60kg. Wymogi ze względu na budżet niskie, nie spodziewam się cudu. Powiedzcie co waszym zdaniem ma sens. Myślę o SR Suntour XCM V3.
Fenthin Napisano 19 Czerwca 2012 Napisano 19 Czerwca 2012 Sztywny widelec. Za 200zł nie dostaniesz pracującego amortyzatora. Uprzedzam pytanie, XCM to nie jest żaden dobry wybór. Jedyne, co potrafi "dobrze robić" to łapanie luzów.
skaecik Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Napisano 19 Czerwca 2012 Sztywny widelec. Za 200zł nie dostaniesz pracującego amortyzatora. Uprzedzam pytanie, XCM to nie jest żaden dobry wybór. Jedyne, co potrafi "dobrze robić" to łapanie luzów. Nie mówię o dobrym sprzęcie. Chodzi mi o coś co w miarę będzie tłumić, amortyzować. Bardzo ważna informacja - stery 1 cal.
Mod Team Puklus Napisano 19 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 19 Czerwca 2012 Moge ci oddać swojego manitou akurat pod 60kg jak chcesz pisz na PW EDiT No coż ... 1" ...
Vilq Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 Witam. Mam do was szacowni forumowicze pytanie odnośnie amorka. Mianowicie chciałbym zakupić amorek w cenie poniżej 200zł. Odnośnie przeznaczenia... Jazda mniej więcej pół na pół asfalt i las. Las-wyboista droga, asfalt w przyzwoitym stanie. Chciałbym coś niezbyt sztywnego, moja waga 60kg. Wymogi ze względu na budżet niskie, nie spodziewam się cudu. Powiedzcie co waszym zdaniem ma sens. Myślę o SR Suntour XCM V3. Za taką cenę jeśli chcesz coś co będzie działac to musisz kupić coś używanego. w cenie 200 zł to mozesz kupić co najwyżej atrape amortyzatora która nie będzie działać, szybko złapie luzy i będzie zrobiona z prętów zbrojeniowych które będą wazyć tone. Jeśli chcesz coś nowego to tylko sztywny widelec w tej cenie
Mod Team Puklus Napisano 20 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 20 Czerwca 2012 Nie koniecznie bo ja swojego mańka bym oddał za niewiele ponad 100zł tylko niestety rozmiar nie tan a pracą na łopatki kłądzie XCRa czy inne wynalazki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.