harc Napisano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Witam, Na początku lipca wybieram się na jednodniową wyprawę z Warszawy do Małszewa (niedaleko Szczytna). Według tras wyznaczonych przez google maps'a jest to 180 kilometrów - chcę pokonać to w mniej niż 12 godzin. Czy trasa przez google wydaje się być w porządku trasą według Was? Ja się kompletnie na tym nie znam - nigdy więcej nie zrobiłem więcej niż 60 kilo w ciągu dnia i zawsze jechałem z kimś, kto zajmował się mapą. Kolejna pytanie: Jak się przygotować do tej wyprawy? Aktualnie jeżdżę nie więcej niż 40 kilometrów, ale nie ze względu na brak kondycji (jedynie tyłek mnie boli), co na brak czasu. Czy ~30 kilometrowe wyprawy co drugi dzień wystarczą by się do tego przygotować? Co ze sobą wziąć? Jestem technicznym laikiem - raz w życiu wymieniałem dętkę (fart?), a większość rzeczy w starym rowerze naprawiałem na sznurek i power tape'a. Nie wydaję mi się żebym potrzebował czegoś więcej niż zestawu kluczy ampulowych i spinacza do łańcucha (cokolwiek to jest i jakkolwiek się tego używa) i zapasowych dętek. Last but not least: planuję do mojego unibike viper dokupić sakwy i bagażnik. Bagażnik crosso, dużo dobrego słyszałem. Ale jakie sakwy? Nie potrzebuję jakiś wielkim (te zawsze mogę pożyczyć) i chciałbym kupić takie, które będę mógł zdjąć i nosić jako plecak/torbę (jeżdżę rowerem do szkoły). Z góry dziękuję, Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.