Morgoth Napisano 19 Czerwca 2012 Napisano 19 Czerwca 2012 Cześć. Zdecydowałem się na zainwestowanie w bardziej solidne zabezpieczenie, niż spirala z Wheelera, bądź Authora. Z racji tego, że w garażu dla rowerów na uczelni widuję wielokrotnie łańcuchy i U-locki zastanawiam się nad kupnem któregoś z tych zabezpieczeń. Niestety zauważyłem, że U-locki są stosunkowo małe, tj. dobre na rower z kołami 26''. Ja posiadam Giant X-Sport 4 w największej wersji (XL) na kołach 28''. W garażu, podobnie jak i wielu innych miejscach są wyrwikółka, dlatego obawiam się, czy U-lock sprawdziłby się (pod względem wymiarów). W jednym z tematów na forum natknąłem się na stronę jednego ze sklepów internetowych, gdzie oprócz łańcuchów i U-locków były zapięcia tytanowe. Które sprawdziłoby się przy moim rowerze? Dodam, że poruszam się praktycznie cały czas rowerem. Parę dni temu widziałem klip, na którym facet otworzył U-locka z Masterlocka za pomocą obudowy od długopisu, stąd też prosiłbym o polecenie jakiś blokad z solidnym zamkiem (oprócz solidnej konstrukcji) w rozsądnej cenie (co bym nie musiał przepłacać). Znacie może jakiś sensowny sklep z tego typu akcesoriami w Poznaniu? Dzięki z góry za pomoc. Pozdrawiam!
rowerzysta01 Napisano 19 Czerwca 2012 Napisano 19 Czerwca 2012 1 wymień szybkozamykacze na: Zefal Lock'N'Roll 2 z u-locków: MOTOR ONGUARD LOCK # 45005165, ONGUARD LOCK MAGNUM 5000, Kryptonite Evolution Series 4 LS - te modele znajdziesz na allegro ....lub abus varedo 47 3 łańcuch: kryptonite EVOLUTION SERIES 4 1090 CHAIN, Kryptonite Keeper 1010 APC 4 Te filmiki z długopisami, to jest już przeszłość, z tych wyżej podanych każdy producent korzysta mechanizmu dyskowego zamka, co znacznie utrudnia możliwość manipulacji w stosunku do zwykłej wkładki. 5 Nie chciałbym doradzać co konkretnie masz wybrać, mi wystarcza u-lock, bo się do barierek przypinam, i w moim mieście nie mam problemu, ze stojaków nie korzystam w którym sklepie są tytanowe zapięcia??
zekker Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 Do wyrwikółka można się przypiąć u-lockiem o długości 20cm, co uskuteczniam w rowerze z kołami 28". Wsadzasz tylnym kołem, zapięcie przewlekasz przez szprychy i dolną rurkę tylnego trójkąta oraz oczywiście stojak. Nie jest to idealne rozwiązanie, ale trzeba sobie jakoś radzić.
Morgoth Napisano 21 Czerwca 2012 Autor Napisano 21 Czerwca 2012 Dzięki za pomoc. Kupiłem w sklepie w Poznaniu Kryptonite Evolution Series 4LS i zamówiłem te szybkozamykacze. Na to pierwsze cena była mało konkurencyjna (239), ale Lock'n'Rill będzie kosztować 65 zł (sprowadzone od dystrybutora z Niemiec przez sklep). Nie wiem czy można podawać nazwy/namiary sklepów, więc jakby ktoś potrzebował to PW.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.