Skocz do zawartości

[zabezpieczenie]Tytanowe/U-lock/Łańcuch do roweru 28''

Morgoth

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Zdecydowałem się na zainwestowanie w bardziej solidne zabezpieczenie, niż spirala z Wheelera, bądź Authora. Z racji tego, że w garażu dla rowerów na uczelni widuję wielokrotnie łańcuchy i U-locki zastanawiam się nad kupnem któregoś z tych zabezpieczeń. Niestety zauważyłem, że U-locki są stosunkowo małe, tj. dobre na rower z kołami 26''. Ja posiadam Giant X-Sport 4 w największej wersji (XL) na kołach 28''. W garażu, podobnie jak i wielu innych miejscach są wyrwikółka, dlatego obawiam się, czy U-lock sprawdziłby się (pod względem wymiarów). W jednym z tematów na forum natknąłem się na stronę jednego ze sklepów internetowych, gdzie oprócz łańcuchów i U-locków były zapięcia tytanowe. Które sprawdziłoby się przy moim rowerze? Dodam, że poruszam się praktycznie cały czas rowerem. Parę dni temu widziałem klip, na którym facet otworzył U-locka z Masterlocka za pomocą obudowy od długopisu, stąd też prosiłbym o polecenie jakiś blokad z solidnym zamkiem (oprócz solidnej konstrukcji) w rozsądnej cenie (co bym nie musiał przepłacać). Znacie może jakiś sensowny sklep z tego typu akcesoriami w Poznaniu?

Dzięki z góry za pomoc. Pozdrawiam!

Napisano

1 wymień szybkozamykacze na: Zefal Lock'N'Roll

2 z u-locków: MOTOR ONGUARD LOCK # 45005165, ONGUARD LOCK MAGNUM 5000, Kryptonite Evolution Series 4 LS - te modele znajdziesz na allegro ....lub abus varedo 47

3 łańcuch: kryptonite EVOLUTION SERIES 4 1090 CHAIN, Kryptonite Keeper 1010 APC

4 Te filmiki z długopisami, to jest już przeszłość, z tych wyżej podanych każdy producent korzysta mechanizmu dyskowego zamka, co znacznie utrudnia możliwość manipulacji w stosunku do zwykłej wkładki.

5 Nie chciałbym doradzać co konkretnie masz wybrać, mi wystarcza u-lock, bo się do barierek przypinam, i w moim mieście nie mam problemu, ze stojaków nie korzystam :thumbsup:

w którym sklepie są tytanowe zapięcia??

Napisano

Do wyrwikółka można się przypiąć u-lockiem o długości 20cm, co uskuteczniam w rowerze z kołami 28". Wsadzasz tylnym kołem, zapięcie przewlekasz przez szprychy i dolną rurkę tylnego trójkąta oraz oczywiście stojak.

Nie jest to idealne rozwiązanie, ale trzeba sobie jakoś radzić.

Napisano

Dzięki za pomoc. Kupiłem w sklepie w Poznaniu Kryptonite Evolution Series 4LS i zamówiłem te szybkozamykacze. Na to pierwsze cena była mało konkurencyjna (239), ale Lock'n'Rill będzie kosztować 65 zł (sprowadzone od dystrybutora z Niemiec przez sklep). Nie wiem czy można podawać nazwy/namiary sklepów, więc jakby ktoś potrzebował to PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...