kato39 Napisano 19 Czerwca 2012 Napisano 19 Czerwca 2012 tak jak w tytule rama była ostro katowana wiec jest bardzo porysowana rdza i wo gule jaki zakład malujący proszkowo polecacie jaki jest najtańszy proszę o pomoc dzięki rama z awatara mojego
rkopec16 Napisano 19 Czerwca 2012 Napisano 19 Czerwca 2012 "wo gule " co to oznacza? jesli uzywasz tej ramy i jest w dobrym stanie technicznym to jest sens ja pomalowac.
kato39 Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Napisano 19 Czerwca 2012 a jaki zakład malujący proszkowo najtaniej to zrobi a dobrze nie chce przepłacić a ty rkopec16 musisz się czepiać i bez sensownie pisać popełniłem błąd i tyle a ty w swoim też masz to nie gadaj
Gość pw524 Napisano 19 Czerwca 2012 Napisano 19 Czerwca 2012 Tak sie zastanawiam. Rama była "ostro katowana". I co teraz pomalijesz proszkowo wydasz sporo kasy i będziesz się bał zadrapać? Nie lepiej spróbować pomalować to samemu sprayem raz na jakiś czas ? Wbrew pozorom przy odrobinie wprawy wychodzi całkiem spoko.
kato39 Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Napisano 19 Czerwca 2012 wole procesjonalnie taka rama na allegro cała zniszczona poszła ostatnio za 400zł wiec nie chce jej zmarnować malując samemu jak ktoś miał styczność z jakiś fajnym zakładem to proszę napisać jaki dzięki
Mod Team Puklus Napisano 20 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 20 Czerwca 2012 Koszt takiej zabawy może być nie opłacalny. Rame wszak trzeba oczyścić, przygotować usunąć lakier stary lub go przygotować ... Lepiej chyba sie samemu pobawić w malarza
kato39 Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Napisano 20 Czerwca 2012 nie mam zbytnio czasu znalazłem ten zakład http://www.pomalujrower.pl/ 150zł z piaskowaniem pomalowaniem a może jeszcze jakiś tańszy zakład ?
Smooir Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 Pomaluj sam, a jak będziesz chciał sprzedać, to wtedy oddasz do malowania Będzie większa kasa i doświadczenia malarskie ;P
kato39 Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Napisano 20 Czerwca 2012 jak będę malować sam to wyjdzie drożej niż w zakładzie dwie puszki podkładu 50zł dwie puszki farby 50zł i jeszcze papier ścierny rozcieńczalnik tak 15zł to się nie opłaca razem 115zł będzie gorsza jakoś nieuniknione zacieki gdy będę robił sam bardzo nie trwała powłoka szybko będzie sie rysować
Gość pw524 Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 Ło matko łodyniec Jak ty to liczyłeś, 50 zł za spraya? Ja za dużego dałem niecałe 20 zł, nałożyłem 4 warstwy i nie wypsikałem nawet połowy. Podkład potrzebujesz malutki za 10 zł. A ten rozcieńczalnik to ci po co? Do odtłuszczenia benzyna ekstra za 3 zł butelka. Aha papier 20gr za arkusz :laugh: :laugh: :laugh:
Smooir Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 Kolega dwa posty wyżej ma rację, nie daj zarabiać innym skoro możesz coś sam zrobić Masz wielokrotnie większą satysfakcję jak zrobisz coś sam. a jeśli nie jesteś głupi i masz dwie ręce(tylko nie dwie lewe ;p), to zrobisz prawie jak w tej firmie i będzie sążnie ;d
Gość pw524 Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 Jak mówię ludziom że to moja robota to się dziwią że tak dobrze można samemu pomalować. A można Po prostu ludzie za mało wierzą w swoje możliwości i zbyt przeceniają profesjonalizm zakładów i cudowne właściwości malowania proszkowego. Najważniejsze dobrze przygotować ramę pod malowanie, samo malowanie to formalność. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a6a9047aad10bd0d.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.