Skocz do zawartości

[Opony] Zamiast alberta sport

SSG90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam przyszedł czas na wymianę opon dotychczasowo korzystałem z SCHWALBE Albert Sport 26x2.10 lecz moim zdaniem jak na mnie są one niewystarczające po 3msc praktycznie brak śladu bierznika.

Moje pytanie jaki rozmiar można najwiekszy wsadzić do obręczy KELLYS Draft 559x19 czy zmieszczę tam np 2.3 , 2.35.Nie chodzi mi o wagę opony bo wolę mieć masywne opony niż bujać się na jakiś śmiesznych ;). Nie chodzi mi też o rozwijanie tam jakiś ogromnych prędkości na rowerze lecz o komfortową jazdę po sypkim terenie błocie czy też kamieniach,korzeniach i innych werdepach

Aktualnie mój rower waży 12.95kg przy zastosowaniu tych opon schwalbe albert sport , myślę że nawet ten kilogram więcej nie wpłynie na to żebym nie mógł rowerku swobodnie podnieść dlatego szukam pancernej opony do 80zł sztukę.

Jeżeli macie jakieś sprawdzone to proszę pisać. Szukam oponki tak myślę rozmiarowo około 2.2-2.4 jeżeli 2.4 będzie pasowała do obręczy to też proszę wstawiać

Coś w stylu http://allegro.pl/opona-continental-vertical-26x2-3-drutowka-i2421737640.html

Napisano

Opona dobra,ale do pancernych nie należy mimo,że jest szeroka,Ścianki boczne pewnie,jak papier.Pancerne,to zjazdowe,te ważą ponad kilogram.Na tę obręcz możesz założyć oponę nawet 2,5".Pytanie,czy zmieści się do ramy?

Mój rower to kellys salamander 2010 rok . Myślę że może i nie pancerna ale w tej granicy cenowej chciałbym znaleźć

Napisano

Co do rozmiarów opony do twojej obręczy to -> Link

Zwróć jeszcze uwagę jaki maksymalny rozmiar opony wejdzie w twoją ramę z tyłu. (wymiary kilku większych opon -> Link)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...