dombek100 Napisano 19 Czerwca 2012 Napisano 19 Czerwca 2012 Witam, mam problem ze znalezieniem odpowiedniego klucza do szprych. Jako ze raczej lubie sam pogrzebać przy moim rowerze, bo wtedy wiem, że coś jest zrobione dobrze, stwierdziłem że sam naprawie scentrowane koło. W związku z powyższym mam kilka pytań do bardziej zaawansowanych użytkowników jednośladu. Posiadam francuskie obręcze Mach 1 (i o ile się dobrze orientuje) szprychy Mach 1 w rozmiarze 2.0 mm (przynajmniej tak jest napisane na stronie producenta, dodatkowo po zmierzeniu nypla wyszło mi własnie 2 mm - szerokości jednego boku). Moje pytanie gdzie mogę znaleźć odpowiedni klucz do centrowania koła, ponieważ na allegro najmniejszy jaki znalazłem miał 3,2 mm. Pozdrawiam
marekw Napisano 19 Czerwca 2012 Napisano 19 Czerwca 2012 ja mam taki: http://allegro.pl/klucz-do-centrowania-kol-felg-szprych-profex-od-ss-i2409563812.html 8 rozmiarów, jedyna wada to waga
dombek100 Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Napisano 19 Czerwca 2012 Też nad nim myślałem. A jaką masz wielkosć nypla i jak ją mierzysz?
marekw Napisano 19 Czerwca 2012 Napisano 19 Czerwca 2012 Nie mam pojęcia jaki mam rozmiar, ale mi pasuje 14
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.