LillyR Napisano 18 Czerwca 2012 Napisano 18 Czerwca 2012 Witam, jestem nowa na forum:) Mam stary, nawet bardzo stary licznik Sigma Sport BC 300. Jest całkiem na chodzie Pytanie moje takie Jakiś czas temu zmieniłam rower i postanowiłam, że sobie przełożę licznik. Wszystko fajnie zamontowane i tu zaczyna się problem. Chce wprowadzić obwód koła, ale ten licznik pokazuje tylko 3 pozycje i nie mogę posłużyć - tak mi się zdaje tabelką, albo po prostu nie rozumiem jak to zrobić. Opony mam 26' x 2,00, a średnica wynosi 65 cm. Według wzoru mnożę te cm x 3,14 i otrzymuję 204,1cm. Proszę o pomoc, bo kompletnie się potraciłam :/ Pozdrawiam
redbull1 Napisano 18 Czerwca 2012 Napisano 18 Czerwca 2012 według tabeli sigmy jeśli masz gdzie wpisac to wpisz: 2114
LillyR Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Napisano 19 Czerwca 2012 według tabeli sigmy jeśli masz gdzie wpisac to wpisz: 2114 Napisałam w poście powyżej, że mam tylko 3 pozycje i nie mogę posłużyć się tabelką :/ Dlatego napisałam na forum o pomoc.
MasterYoda Napisano 19 Czerwca 2012 Napisano 19 Czerwca 2012 Twój licznik ma możliwość wpisania obwodu koła w centymetrach, po prostu wpisz wartość, którą wyliczyłaś, czyli 204.
kadargo Napisano 19 Czerwca 2012 Napisano 19 Czerwca 2012 Ustaw koło wentylkiem do dołu, zrób na podłodze kreskę, przetocz rower o jeden obrót koła (wentylek do dołu) znowu zrób kreskę i zmierz odległość pomiędzy kreskami. Tą wartość w cm wpisz w licznik.
LillyR Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Napisano 19 Czerwca 2012 Twój licznik ma możliwość wpisania obwodu koła w centymetrach, po prostu wpisz wartość, którą wyliczyłaś, czyli 204. Tą wartość wpisywałam wczoraj i też nie działa :/ Później spróbuję opcję ze sposobem opisanym przez kadargo. Zobaczymy ile dokładnie wtedy cm wyjdzie. Dzięki za odpowiedzi
LillyR Napisano 21 Czerwca 2012 Autor Napisano 21 Czerwca 2012 W końcu znalazłam to, o co mi chodziło Jakby ktoś miał jeszcze taki zabytek i ten sam problem co ja, to polecam tą tabelkę http://obrazki.elektroda.net/83_1336835753.jpg Dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.