Skocz do zawartości

[Licznik] Licznik z podświetleniem

rozbujnik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zamierzam kupić nowy licznik, a swój stary Kellys'a oddać Partnerce ;). Tak naprawdę mam trzy wymogi, co do licznika, podświetlenie, dobrą jakość i cenę do max. 100zł.

Wybrałem 2 liczniki i chciałem, aby osoby mające z nimi "kontakt", wypowiedziały się na ich temat.

1. Sigma BC 1609

2. Sigma BC 1606L

Podobają mi się liczniki Trelocka, jednak nie widzę w cenie do ok 100zł żadnych podświetlanych. Może źle szukam ;) ?

Napisano

Mam sigme bc 1609. Jest wygodny, intuicyjny, ogolnie ma wszystko czego mozna chciec. nie podoba mi sie jedynie ze w temperaturach okolo zera strasznie zamula. tzn. naciskam przycisk i tryb sie przelacza, ale po okolo 2 sekundach. Nie mam pojecia czy to wina wyswietlacza, czy czegos innego, w kazdym razie jest to dla mnie duzy minus. nie jezdzilem przy nizszych temperaturach niz zero z nim. Mam tez inny dosyc tani i podstawowy licznik, ale nie mialem z nim tego typu problemu.

Napisano

bezprzewodowy licznik Bion też jest podświetlany i w cenie do 100 zł. bardzo fajny licznik z wieloma funkcjami, na razie przejechałem na nim ok. 500 km i jestem bardzo zadowolony.

Napisano

Również posiadam Sigmę 1609 sts, także drugi sezon, sprawuje się świetnie. Raz mi tylko urwał się kabelek, ale to z mojej winy, bo byle jak go poprowadziłem. W tym roku dokupiłem jeszcze czujnik kadencji, działa wyśmienicie :)

Napisano

to jak tak zapytam z ciekawości, bo jestem posiadaczem Sigmy 1609 jak włączyć w niej oświetlenie, bo ja jakos nie potrafię? Coś w opcjach trzeba grzebać?

Napisano

super dzieki.

Czy da się zrobić aby podświetlenie działało cały czas podczas jazdy wieczorem a nie tylko na chwilę mimo że jest "ligt on"?

Napisano

Za kazdym razem jak nacisniesz na jakis przycisk to licznik na chwile sie podswietla. Chyba nie ma takiej opcji, zeby swiecil caly czas, zapewne dlatego ze bateria zeszlaby bardzo szybko.

Napisano

Ja mogę polecić Giant Axact 9. Ma podświetlenie uaktywniane przyciskiem - świeci ok. 5-10s. Jedyne czego mi trochę brakuje to funkcja maksymalnej osiągniętej prędkości, ale wyższy model zapewne ją ma.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam wszystkich

Mam pytanie odnośnie Sigmy 1609 STS bezprzewodowy , nie chce zakładać nowego postu.

Dzisiaj własnie przyszedł mi licznik i zabrałem się za podłączenie , wszystko działa ale jak zakręcę kołem to na czujniku mruga mi światełko koloru zielonego tylko 2 razy.

Czy nie powinno mrugać za każdym razem gdy mija się z magnesem?

Zauważyłem jeszcze że jak podepnę licznik do gniazda to mruga wskaźnik prędkości 0 i po obróceniu koła trzeba długo czekać na wybudzenie.

Z góry dzięki za odpowiedź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...