DrDre Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Witam Na wstępie jeśli zły dział to przepraszam. Mam taki problem że kupiłem licznik rowerowy kross as-888.Wszystko zamontowane chyba poprawnie i licznik nie chce mi wskazywać prędkości.W instrukcji pisze żeby ustawić rozmiar koła i tu pojawia się problem niewiem jak to zrobić.W ustawieniach jest wybór od 1.0 do 9 z czym od 1.0 jest do 3.1 i odrazu przeskakuje do 5,6,7,8,9 i od poczatku czyli 1.0.Jest tam jednostka inch.Ktoś mi może powiedzieć o co tu chodzi? Na oponie mam takie coś napisane 2.4x1.9 50-507 A na obreczy 507x21 DIN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrDre Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Pomoże ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszooo Napisano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Witaj, a czy do licznika jest dołączona instrukcja? Powinno być w niej wyjaśnione jak ustawić wymiary koła. Jeśli nie ma to powinieneś się zwrócić do sprzedawcy o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
y4recky Napisano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 w liczniku rozmiar koła to jego obwód w mm, czyli w twoim wypadku będzie to 1907 lub 1910. tabela z rozmiarami kół i obwodami na stronie: http://www.wrower.pl/sprzet/liczniki/liczniki.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilk2312PL Napisano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Wystarczy zajrzeć do forumowego FAQ. Czy to boli? http://www.forumrowerowe.org/topic/41730-jaki-rozmiar-kola-wpisac-do-licznika-rowerowego/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrDre Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Ale właśnie nie da sie 1907 takiej liczby wpisac -.- Moze wam chodzi o wybranie najpierw 19 poczekac az sie zapisze i potem 7?.Tak sie to robi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.