szych Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Garść nowych informacji - z tą pracą jak SID to trochę jak z kawałem o rozdawaniu samochodów na Placu Czerwonym. Dotarłem do tekstu źródłowego, który brzmi nastepująco : Warto dodać, że jeden z testerów, sporadyczny użytkownik SID-a, nie zauważył żadnej różnicy w pracy obydwu widelców! Co prawda tekst tezie tej nie zaprzecza, ale pokazuje, żeby zachować większy dystans. Dodatkowo tekst jest o Aerisie z 2011, a Reason to podobno bebechy Aerisa '09. Nawet filmik z pracy Aerisa, wrzucony w wątku o SW7, też najprawdopodobniej pokazuje model '11. Wracając do Reasona. Zakupiłem go do roweru dziewczyny. Dotarł do mnie wczoraj. Pudło strasznie ubogie, poza amorem tylko torba foliowa i paragon. Cała instrukcja ogranicza się do naklejki na ladze. Zastrzezenia mam do zapakowania pudła (a raczej jego braku), ale tu mogła zawinić nadmierna ciekawość osoby, która przesyłke odbierała. Po przycięciu rury na 22,5cm amor waży (bez gwiazdki, z pivotami) 1899 gram. XCM wyjęty z roweru ważył ponad 2,7kg, także zysk wagowy spory. Na razie sprawdzany "na sucho", bo czekam na nową gwiazdkę. Po napompowaniu wg. tabelki z lagi wychodzi strasznie sztywna bestia. Dziś nabiję gwiazdkę i będziemy kombinować z SAGiem, zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak się uda to będzie filmik po weekendzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 jeśli chce ktoś pomoc ja przeserwisować czy rozebrać spinner sw7 to pisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rn6 Napisano 13 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Witam, Mam takie pytanie czy Spinner Reason ma możliwość zmiany skoku ? szukam po sieci i nic nie mogę znalesc na ten tamat. Portrzebuje 80mm a wedlug opisu ma on 100mm. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 13 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 mi się wydaję że nie ma bo gdzie go sprzedają na pewno by napisali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rn6 Napisano 13 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 redbull1 nie ukrywam że mnie zamartwiłeś bo już myślałem że znalazłem wreszcie amorek z pivotami żeby w koncu wywalic xcm. epicon z 2008 to podobno złom , recon poza zasięgiem finansowym, ręce opadają. tak swoją drogą to producenci chyba przeginają z tym brakiem pivotów , zapotrzebowanie po ilości osób które szukają takiego sprzętu jest, a oni na siłe wymuszają przejscie na tarczówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baz Napisano 13 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Też się zastanawiam nad Sw7 albo Reasonem mam starszą ramę i się zastanawiam czy skok 100mm to będzie nie za dużo. Jak uważacie ładować się w reasona czy kupić sw7 80mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 13 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 baz bierz Reasona .lepsza praca amorka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rn6 Napisano 13 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 ja mam rame merida matts sport 100 i boje się tam dać 100mm skoku. Może z innej beczki , może ktoś rozbierał już reasona do czyszczenia/serwisu i może są tam te magiczne możliwości ustawiania skoku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baz Napisano 14 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 A może ktoś z was porównywał długości SW7 i Reasona chodzi mi o ile cm dłuży jest reason od sw7,ewentualnie jak ktoś może zmierzyć reasona od widełek do korony był bym wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rn6 Napisano 14 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 pisalem do sklepu co tym handluje i reason ma podobno 48,8 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 14 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 By się zgadzało, od środka piasty do miski mam między 48.5 a 49 bez SAGu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baz Napisano 14 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Dzięki czyli mam w stosunku do starej rst gili tylko 2cm różnicy więc nie powinno to negatywnie wpłynąć na geo ramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 14 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 2cm wysokości widelca to około 1 stopnia kąta główki ramy. A to już można odczuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.