Skocz do zawartości

[Katowice] wspolna jazda!

titit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hi! moze tak szybko i zwiezle napisze na temat 23-04-2006 :mellow:

1. Jesli dalej jest aktualna opcja losowego wyjazdu losowym pociagiem to mozna zebrac sie np. o g. 08:00 na dworcu PKP w Katowicach

2. Jesli chcielibysmy jechac w strone jury K-Cz to sensownie byloby zebrac sie na dworcu o 07:00 bo pociag w ta strone jest o 07:34 (a dlatego o 07:00 bo zdecydujemy w 5 minut gdzie jedziemy czy jura czy inna opcja a pozniej kupujemy bilety i w droge)

3. Co do powrotu wszystko zalezy od nas & od zmeczenia, od pogody, od transportu powrotnego itd.

4. Jesli chodzi o ceny biletow to w strone jury np. do Czestochowy kosztuje wycieczkowy 17,55 w dwie strony czyli trzeba liczyc ok. 15 zl i do tego trzeba doliczyc cene biletu za rower ktorej niestety nie znam

Oto lista juz zapisanych osob na 23-04-2006 & inne dni a jak kogos nie ma na liscie niech KRZYCZY:

1. 23-04-2006 - titit, marnon, Puma [JFK], Cub_S, hxm, rurokura,

2. 30-04-2006 - titit, Alvaren, bizon, Puma [JFK], Pikul, Cub_S, rurokura, Majkel, dayus

W piatek lub sobote do poludni musi zapasc decyzja odnosnie godziny spotkania na dworcu PKP ja osobiscie proponuje 07:00 a co Wy proponujecie?

Titit - zdecydowanie za późno!! O 3-15 będzie ok :)

Napisano

Witam, nie wiem jak jest na całej trasie ale mi cena biletu za rower na pociąg osobowy z Katowic do Zabrza wynosiła 4,50zł . Ta cena chyba jest na pociągach osobowych albo w całej polsce...ale ogólnie ona wynosi cos w tych granicach :mellow:.

Pozdrawiam

Aaa jeżeli będzie można to zabiore się z wami na inny wycieczki bo w tych terminach nie dam rady, nie dość że kasy nie mam to i musze zaplatać nowe koło oraz napęd na 8 przełożeń dokońćzyć...(kaseta, łańuch i może manetki).

Napisano

Witam, nie wiem jak jest na całej trasie ale mi cena biletu za rower na pociąg osobowy z Katowic do Zabrza wynosiła 4,50zł . Ta cena chyba jest na pociągach osobowych albo w całej polsce...ale ogólnie ona wynosi cos w tych granicach :mellow:.

Pozdrawiam

Aaa jeżeli będzie można to zabiore się z wami na inny wycieczki bo w tych terminach nie dam rady, nie dość że kasy nie mam to i musze zaplatać nowe koło oraz napęd na 8 przełożeń dokońćzyć...(kaseta, łańuch i może manetki).

Fajny rowerek - własnie taki złożyłem żonie, tylko z małymi modyfikacjami, na LX, z tyłu XT, kółka Alexrimsy DM18 i piasty maszynowe nowe tecki itd, ale świetny jest. Niestety ja jestem wielgachny 192 cm, a ramka 17,5 cala, więc mi nie pasuje - ale krótka przejażdżka na max wysunietej sztycy była super:)

Napisano

Ja będe 23 tak jak mówiłem :) byłbym za ta 7 nawet bo ten pociag o 7 38 byl by w sam raz :)

A i mała prośba do VINC'a : CZY MÓGŁBYŚ SKOŃCZYC ZAŚMIECAĆ WRESZCIE TEN TOPIC SWOIMI ZWIERZENIAMI NIE NA TEMAT !!!!!!!!!!!!!!!????????????????????

Napisano

witka

co do cenny to za bike placi sie 4.50 nie zaleznie od dlugosci :) a cenna biletu z KAt do Myszkowa wycieczkowy to okolo 7-8zł + 4.50 rower = 12zł

odnosnie wycieczki to na ktora w koncu ostatecznie,iel osob,jak trasa i jak dluga ????

aha ja wsiade jak w Sosnowcu lub Dąbrowie Górniczej

pozdro 4 all

Napisano

hahaha no i w koncu dostalo sie takiemu jednemu :) dobrze dobrze ale trzeba chlopaka zrozumiec bo do szkoly mial pod gorke i teraz tak ma ze czasem nie na temat pisze :)

wracajac do tematu wypadu 23-04-2006 to mysle ze jednak ta godzina 07:00 na dworcu PKP w Katowicach to naprawde ok pora na calodzienny wypad, wiec ja bede o 07:00 pod zegarem przy wejsciu, mysle ze sie znajdziemy patrzcie na rower, GIANT XtC kolor niebieski! co do biletow to mysle ze kwota jest wlasnie taka a co do przejazdu to ja nie mam znizki i licze tylko na bilet wycieczkowy :Dhxm jakbys wsiadal na innej stacji i to tez dotyczy innych osob ktore chca jechac z innych stacji to wsiadajcie do pierwszego skladu czyli na srodku, oczywiscie gdy bedziemy jechac do zawiercia badz myszkowa ale zeby nie mieszac to niech tez ten wyjazd bedzie na jure K-Cz, ok? czekam na wypowiedzi innych, pozdrawiam

Napisano

Dobra ja jestem ze może być ten poranny :) ja poprostu wsiadłbym do niego u mnie w BATORYM .

A co do skłądu to najlepiej do ostatniego wagonu tam gdzie jest "miejsce dla ludzi z niewymiarowym bagażem" czy jakoś tak to leci . W każdym razie jest tam mniej siedzeń niż normalnie , czyli nie ma problemu z ustawieniem roweru .

A co do jazdy to nie lepiej wysiąść w Łazach ?? Niż pchać sie aż do Myszkowa ? :)

I jeszcze jedno planowany powrót -/+ 1h ?????????? PLZ WAŻNE

Napisano

no ja tez bym prosił kogoś konkretnego co się orientuje w terenie o której planujemy powrót bo musze jeszcze do domu potem dojechać

Napisano

kurcze :) no nie mam pojecia o ktorej bedziemy wracac ale na pewno nie jak bedzie ciemno, nie jak bedziemy sie czolgac ze zmeczenia, nie jak ucieknie ostatni pociag powrotny, nie jak padniemy z braku wody i jedzenia itp. itd. wiec sami zdecydujemy ze wracamy np. na 16 albo na 17 albo na 18 itd. wszystko zalezy od nas i mysle ze sie bedziemy komunikowac na tym wypadzie i ustalimy co i jak podczas podrozy w pociagu, telefony beda wiec jesli ktos bedzie chcial poinformowac swoja babcie lub ciocie to bedzie mogl to na pewno zrobic :) aha jesli ktos posiada jakis aparacik cyfrowy to fajnie by bylo aby wziol to by byly jakies pamiatkowe fotki :P ja niestety sie jeszcze nie dorobilem :) nara

ps. co do miejsca docelowego to niech beda LAZY choc nigdy z tamtad nie ruszalem w trase po jurze wiec nie mam nic przeciwko temu :) a jesli chodzi o miejsce w pociagu to tak jak napisal Cub_S niech to bedzie ostatni wagon i ostatnie drzwi czyli miejsce DLA NAS :)

Napisano

Ja będe 23 tak jak mówiłem :) byłbym za ta 7 nawet bo ten pociag o 7 38 byl by w sam raz :)

A i mała prośba do VINC'a : CZY MÓGŁBYŚ SKOŃCZYC ZAŚMIECAĆ WRESZCIE TEN TOPIC SWOIMI ZWIERZENIAMI NIE NA TEMAT !!!!!!!!!!!!!!!????????????????????

No oczywiscie że mógłbym, ale jakoś mam niepokorną naturę i nie przestanę:))

Napisano

Chlopaki,az mi sie zal robi,ze nie mam kolka,ale jutro ide o 14 odebrac,ciekawe czy mi je zrobia,bo maja duzo roboty:(

Zaraz pomysle,jakbym sie musial do Was doczolgoac,by byc na 7 w K-CE

Napisano

Ja mysle ze nie bedziemy pozniej niz ta 18-ta bo od godziny 09:00 dawac czadu na pelnych obrotach to tak nie idzie wiec zrobimy se jakis fajny dystansik na nasze sily i wracamy bo po co sie nabawic jakiejs kontuzji lub inngo problemu zdrowotnego :) a co do decyzji to kazdy ma jeszcze jeden dzionek przed soba i jak cos to juz wiadomo o ktorej i gdzie sie spotykamy, gdzie wsiadamy i gdzie wysiadamy! Chyba bedzie fajnie tak cos czuje :Pmarnon to wez ta cyfre to se pstrykniemy jakies foty aby lalusie widzieli jak se jezdza prawdziwe chlopy :):D

Napisano

No ja cyfraka też moge zabrać n/p :)

Co do powrotu to mamy dwa w sumie w miare fajne pociągi[obydwa Łazy - Katowice] :

# 16:35 wtedy koło 17:50 jesteśmy w Katosach

# 17:29 w Katosach 18:34

A co z rurokurą ??

Napisano

no to ja zaczne się integrować żeby potem w pociągu nie trza było nickami rzucać :) marnon - Marcin :) czerwony xtc3 to będę ja , najprawdopodobniej będę wsiadał w Batorym razym z Cub_S czyli z Kubą :P

Napisano

ja sie jeszcze zastanawiam. za tydzien postaram sie jechac ale teraz nie wiem. SPDki jeszcze nie dotarly, ciagle szukam spodni z pampersem bo ostatnio sobie zadek poobcieralem :) no i imprezka nocna w Kraq sie szykuje wiec rano pewnie nie dlabym rady 10km zrobic :P

wiec na razie zycze milego wypadu i nie zmasakrujcie sie za bardzo :)

Napisano

Ja mysle ze nie bedziemy pozniej niz ta 18-ta bo od godziny 09:00 dawac czadu na pelnych obrotach to tak nie idzie wiec zrobimy se jakis fajny dystansik na nasze sily i wracamy bo po co sie nabawic jakiejs kontuzji lub inngo problemu zdrowotnego ;) a co do decyzji to kazdy ma jeszcze jeden dzionek przed soba i jak cos to juz wiadomo o ktorej i gdzie sie spotykamy, gdzie wsiadamy i gdzie wysiadamy! Chyba bedzie fajnie tak cos czuje :)marnon to wez ta cyfre to se pstrykniemy jakies foty aby lalusie widzieli jak se jezdza prawdziwe chlopy :P:D

Nie, no Titit! Prawdziwe chłopy śmigają na ukrainach albo wigrach, no i oczywiście mają specjalne gumofilce SPD - bloki ze świeżego łajna krowiego - podbno rewela!;)))

Napisano

znowu jakis oszolom pisze nie na temat :P ale coz poprostu zrozummy takie istoty bo moze to troche chore istoty ;) co do powrotu to nie ma co teraz sie nad tym wywodzic i tak jak wczesniej pisalem pomyslimy na trasie i w pociagu, co do cyfrowych aparatow to kto ma i moze wziasc to nie ch wezmie bo zawsze to wiecej pamiatek ;)Majkel ja tez nie posiadam jeszcze stroju i butow SPD wiec nie jest to wytlumaczenie ze nie jedziesz ;) no chyba ze jakas superowa szprych bedzie na Ciebie czekala w tym krakowe no to tylko to Cie moze usprawiedliwic lub uczelnia :) ok, reasumujac:

1. zbiorka o 07:00 pod zegarem na Katowickim dworcu PKP

2. kto bedzie wsiadal na innej stacji to ostatnie drzwi w ostatnim skladzie

3. jedziemy pociagiem na LAZY!

4. bedzie FAJNIE :)

pozdrawiam, Dariusz

Napisano

dayus raczej nie z TG tylko z Gliwic bo tym pociagiem i wczesniejszymi jezdze na uczelnie do czestochowy wiec moze jakies sensowne polaczenie bedziesz mial z Gliwic to posprawdzaj w tamtym kierunku PKP

Napisano

raczej odpadam - szprychy maja byc fajne wiec jade do Kraka :)

i dzis pojawil sie problem - bole plecow. pojezdzilem 4h z plecakiem i plecki mnie bolaly pod koniec dosc mocno :P poczytalem forum i musze poeksperymentowac z ustawieniami i troszke pocwiczyc (jako informatyk zbyt wiele ruchu nie mam) :P

mam nadzieje, ze do 30go dam juz rade jezdzic na dluzszych trasach.

tak wiec zycze Wam udanej wycieczki i do zobaczenia za tydzien mam nadzieje :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...