Vinc Napisano 20 Kwietnia 2006 Napisano 20 Kwietnia 2006 Hi! moze tak szybko i zwiezle napisze na temat 23-04-2006 1. Jesli dalej jest aktualna opcja losowego wyjazdu losowym pociagiem to mozna zebrac sie np. o g. 08:00 na dworcu PKP w Katowicach 2. Jesli chcielibysmy jechac w strone jury K-Cz to sensownie byloby zebrac sie na dworcu o 07:00 bo pociag w ta strone jest o 07:34 (a dlatego o 07:00 bo zdecydujemy w 5 minut gdzie jedziemy czy jura czy inna opcja a pozniej kupujemy bilety i w droge) 3. Co do powrotu wszystko zalezy od nas & od zmeczenia, od pogody, od transportu powrotnego itd. 4. Jesli chodzi o ceny biletow to w strone jury np. do Czestochowy kosztuje wycieczkowy 17,55 w dwie strony czyli trzeba liczyc ok. 15 zl i do tego trzeba doliczyc cene biletu za rower ktorej niestety nie znam Oto lista juz zapisanych osob na 23-04-2006 & inne dni a jak kogos nie ma na liscie niech KRZYCZY: 1. 23-04-2006 - titit, marnon, Puma [JFK], Cub_S, hxm, rurokura, 2. 30-04-2006 - titit, Alvaren, bizon, Puma [JFK], Pikul, Cub_S, rurokura, Majkel, dayus W piatek lub sobote do poludni musi zapasc decyzja odnosnie godziny spotkania na dworcu PKP ja osobiscie proponuje 07:00 a co Wy proponujecie? Titit - zdecydowanie za późno!! O 3-15 będzie ok
Pacmen_89 Napisano 20 Kwietnia 2006 Napisano 20 Kwietnia 2006 Witam, nie wiem jak jest na całej trasie ale mi cena biletu za rower na pociąg osobowy z Katowic do Zabrza wynosiła 4,50zł . Ta cena chyba jest na pociągach osobowych albo w całej polsce...ale ogólnie ona wynosi cos w tych granicach . Pozdrawiam Aaa jeżeli będzie można to zabiore się z wami na inny wycieczki bo w tych terminach nie dam rady, nie dość że kasy nie mam to i musze zaplatać nowe koło oraz napęd na 8 przełożeń dokońćzyć...(kaseta, łańuch i może manetki).
dayus Napisano 20 Kwietnia 2006 Napisano 20 Kwietnia 2006 Wszystko fajnie,jutro chyba skocze po obrecz i bede skladał kółko. Ad2. Mnie by bardziej pasowało na 9:38... Ad3. Myslalem,ze wracac bedziemy rowerami... Ad4. Szkolny Katowice->Kraków na rower kosztuje niecałe 4,50 w jedna stronę.(podaje tylko do porównania) Cennik: http://www.cyfronet.krakow.pl/rowery/pkpinfo.html (nie wiem czy aktualny)
Vinc Napisano 20 Kwietnia 2006 Napisano 20 Kwietnia 2006 Witam, nie wiem jak jest na całej trasie ale mi cena biletu za rower na pociąg osobowy z Katowic do Zabrza wynosiła 4,50zł . Ta cena chyba jest na pociągach osobowych albo w całej polsce...ale ogólnie ona wynosi cos w tych granicach . Pozdrawiam Aaa jeżeli będzie można to zabiore się z wami na inny wycieczki bo w tych terminach nie dam rady, nie dość że kasy nie mam to i musze zaplatać nowe koło oraz napęd na 8 przełożeń dokońćzyć...(kaseta, łańuch i może manetki). Fajny rowerek - własnie taki złożyłem żonie, tylko z małymi modyfikacjami, na LX, z tyłu XT, kółka Alexrimsy DM18 i piasty maszynowe nowe tecki itd, ale świetny jest. Niestety ja jestem wielgachny 192 cm, a ramka 17,5 cala, więc mi nie pasuje - ale krótka przejażdżka na max wysunietej sztycy była super:)
Cub_S Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 Ja będe 23 tak jak mówiłem byłbym za ta 7 nawet bo ten pociag o 7 38 byl by w sam raz A i mała prośba do VINC'a : CZY MÓGŁBYŚ SKOŃCZYC ZAŚMIECAĆ WRESZCIE TEN TOPIC SWOIMI ZWIERZENIAMI NIE NA TEMAT !!!!!!!!!!!!!!!????????????????????
hxm Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 witka co do cenny to za bike placi sie 4.50 nie zaleznie od dlugosci a cenna biletu z KAt do Myszkowa wycieczkowy to okolo 7-8zł + 4.50 rower = 12zł odnosnie wycieczki to na ktora w koncu ostatecznie,iel osob,jak trasa i jak dluga ???? aha ja wsiade jak w Sosnowcu lub Dąbrowie Górniczej pozdro 4 all
titit Napisano 21 Kwietnia 2006 Autor Napisano 21 Kwietnia 2006 hahaha no i w koncu dostalo sie takiemu jednemu dobrze dobrze ale trzeba chlopaka zrozumiec bo do szkoly mial pod gorke i teraz tak ma ze czasem nie na temat pisze wracajac do tematu wypadu 23-04-2006 to mysle ze jednak ta godzina 07:00 na dworcu PKP w Katowicach to naprawde ok pora na calodzienny wypad, wiec ja bede o 07:00 pod zegarem przy wejsciu, mysle ze sie znajdziemy patrzcie na rower, GIANT XtC kolor niebieski! co do biletow to mysle ze kwota jest wlasnie taka a co do przejazdu to ja nie mam znizki i licze tylko na bilet wycieczkowy hxm jakbys wsiadal na innej stacji i to tez dotyczy innych osob ktore chca jechac z innych stacji to wsiadajcie do pierwszego skladu czyli na srodku, oczywiscie gdy bedziemy jechac do zawiercia badz myszkowa ale zeby nie mieszac to niech tez ten wyjazd bedzie na jure K-Cz, ok? czekam na wypowiedzi innych, pozdrawiam
Cub_S Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 Dobra ja jestem ze może być ten poranny ja poprostu wsiadłbym do niego u mnie w BATORYM . A co do skłądu to najlepiej do ostatniego wagonu tam gdzie jest "miejsce dla ludzi z niewymiarowym bagażem" czy jakoś tak to leci . W każdym razie jest tam mniej siedzeń niż normalnie , czyli nie ma problemu z ustawieniem roweru . A co do jazdy to nie lepiej wysiąść w Łazach ?? Niż pchać sie aż do Myszkowa ? I jeszcze jedno planowany powrót -/+ 1h ?????????? PLZ WAŻNE
marnon Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 no ja tez bym prosił kogoś konkretnego co się orientuje w terenie o której planujemy powrót bo musze jeszcze do domu potem dojechać
titit Napisano 21 Kwietnia 2006 Autor Napisano 21 Kwietnia 2006 kurcze no nie mam pojecia o ktorej bedziemy wracac ale na pewno nie jak bedzie ciemno, nie jak bedziemy sie czolgac ze zmeczenia, nie jak ucieknie ostatni pociag powrotny, nie jak padniemy z braku wody i jedzenia itp. itd. wiec sami zdecydujemy ze wracamy np. na 16 albo na 17 albo na 18 itd. wszystko zalezy od nas i mysle ze sie bedziemy komunikowac na tym wypadzie i ustalimy co i jak podczas podrozy w pociagu, telefony beda wiec jesli ktos bedzie chcial poinformowac swoja babcie lub ciocie to bedzie mogl to na pewno zrobic aha jesli ktos posiada jakis aparacik cyfrowy to fajnie by bylo aby wziol to by byly jakies pamiatkowe fotki ja niestety sie jeszcze nie dorobilem nara ps. co do miejsca docelowego to niech beda LAZY choc nigdy z tamtad nie ruszalem w trase po jurze wiec nie mam nic przeciwko temu a jesli chodzi o miejsce w pociagu to tak jak napisal Cub_S niech to bedzie ostatni wagon i ostatnie drzwi czyli miejsce DLA NAS
Vinc Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 Ja będe 23 tak jak mówiłem byłbym za ta 7 nawet bo ten pociag o 7 38 byl by w sam raz A i mała prośba do VINC'a : CZY MÓGŁBYŚ SKOŃCZYC ZAŚMIECAĆ WRESZCIE TEN TOPIC SWOIMI ZWIERZENIAMI NIE NA TEMAT !!!!!!!!!!!!!!!???????????????????? No oczywiscie że mógłbym, ale jakoś mam niepokorną naturę i nie przestanę)
dayus Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 Chlopaki,az mi sie zal robi,ze nie mam kolka,ale jutro ide o 14 odebrac,ciekawe czy mi je zrobia,bo maja duzo roboty:( Zaraz pomysle,jakbym sie musial do Was doczolgoac,by byc na 7 w K-CE
marnon Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 ja bym tak proponował o 18 być w Katosach najpóźniej ale fakt to się dogadamy w trasie... cyfre moge wziąć nie ma problemu
dayus Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 Ja bym musial o 4:30 wstac,zeby dokulac sie na 7 do K-CE. Jak jutro zrobia mi te kolo,to moze sie zdecyduje...
titit Napisano 21 Kwietnia 2006 Autor Napisano 21 Kwietnia 2006 Ja mysle ze nie bedziemy pozniej niz ta 18-ta bo od godziny 09:00 dawac czadu na pelnych obrotach to tak nie idzie wiec zrobimy se jakis fajny dystansik na nasze sily i wracamy bo po co sie nabawic jakiejs kontuzji lub inngo problemu zdrowotnego a co do decyzji to kazdy ma jeszcze jeden dzionek przed soba i jak cos to juz wiadomo o ktorej i gdzie sie spotykamy, gdzie wsiadamy i gdzie wysiadamy! Chyba bedzie fajnie tak cos czuje marnon to wez ta cyfre to se pstrykniemy jakies foty aby lalusie widzieli jak se jezdza prawdziwe chlopy
dayus Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 Ja to sie az przestraszylem,jak przeczytalem 18.00 powrot.... myslalem,ze duzo predzej...
Cub_S Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 No ja cyfraka też moge zabrać n/p Co do powrotu to mamy dwa w sumie w miare fajne pociągi[obydwa Łazy - Katowice] : # 16:35 wtedy koło 17:50 jesteśmy w Katosach # 17:29 w Katosach 18:34 A co z rurokurą ??
marnon Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 no to ja zaczne się integrować żeby potem w pociągu nie trza było nickami rzucać marnon - Marcin czerwony xtc3 to będę ja , najprawdopodobniej będę wsiadał w Batorym razym z Cub_S czyli z Kubą
Gość Gość Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 ja sie jeszcze zastanawiam. za tydzien postaram sie jechac ale teraz nie wiem. SPDki jeszcze nie dotarly, ciagle szukam spodni z pampersem bo ostatnio sobie zadek poobcieralem no i imprezka nocna w Kraq sie szykuje wiec rano pewnie nie dlabym rady 10km zrobic wiec na razie zycze milego wypadu i nie zmasakrujcie sie za bardzo
Gość Gość Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 Ja mysle ze nie bedziemy pozniej niz ta 18-ta bo od godziny 09:00 dawac czadu na pelnych obrotach to tak nie idzie wiec zrobimy se jakis fajny dystansik na nasze sily i wracamy bo po co sie nabawic jakiejs kontuzji lub inngo problemu zdrowotnego a co do decyzji to kazdy ma jeszcze jeden dzionek przed soba i jak cos to juz wiadomo o ktorej i gdzie sie spotykamy, gdzie wsiadamy i gdzie wysiadamy! Chyba bedzie fajnie tak cos czuje marnon to wez ta cyfre to se pstrykniemy jakies foty aby lalusie widzieli jak se jezdza prawdziwe chlopy Nie, no Titit! Prawdziwe chłopy śmigają na ukrainach albo wigrach, no i oczywiście mają specjalne gumofilce SPD - bloki ze świeżego łajna krowiego - podbno rewela!))
titit Napisano 22 Kwietnia 2006 Autor Napisano 22 Kwietnia 2006 znowu jakis oszolom pisze nie na temat ale coz poprostu zrozummy takie istoty bo moze to troche chore istoty co do powrotu to nie ma co teraz sie nad tym wywodzic i tak jak wczesniej pisalem pomyslimy na trasie i w pociagu, co do cyfrowych aparatow to kto ma i moze wziasc to nie ch wezmie bo zawsze to wiecej pamiatek Majkel ja tez nie posiadam jeszcze stroju i butow SPD wiec nie jest to wytlumaczenie ze nie jedziesz no chyba ze jakas superowa szprych bedzie na Ciebie czekala w tym krakowe no to tylko to Cie moze usprawiedliwic lub uczelnia ok, reasumujac: 1. zbiorka o 07:00 pod zegarem na Katowickim dworcu PKP 2. kto bedzie wsiadal na innej stacji to ostatnie drzwi w ostatnim skladzie 3. jedziemy pociagiem na LAZY! 4. bedzie FAJNIE pozdrawiam, Dariusz
dayus Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 Apropos, skad jedzie ten pociag? Nie czasem z Tarnowskich Gor?
titit Napisano 22 Kwietnia 2006 Autor Napisano 22 Kwietnia 2006 dayus raczej nie z TG tylko z Gliwic bo tym pociagiem i wczesniejszymi jezdze na uczelnie do czestochowy wiec moze jakies sensowne polaczenie bedziesz mial z Gliwic to posprawdzaj w tamtym kierunku PKP
Majkel Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 raczej odpadam - szprychy maja byc fajne wiec jade do Kraka i dzis pojawil sie problem - bole plecow. pojezdzilem 4h z plecakiem i plecki mnie bolaly pod koniec dosc mocno poczytalem forum i musze poeksperymentowac z ustawieniami i troszke pocwiczyc (jako informatyk zbyt wiele ruchu nie mam) mam nadzieje, ze do 30go dam juz rade jezdzic na dluzszych trasach. tak wiec zycze Wam udanej wycieczki i do zobaczenia za tydzien mam nadzieje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.