Skocz do zawartości

[Katowice] wspolna jazda!

titit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Puma nie masz co narzekac ja mam nadzieje że dzisiaj wyjde i wypróbuje hample licznik ........... poza tym to będzie mój 3 wyjazd na bika :D

Napisano

Hi! widze ze nie bede sam z taka mala iloscia wypadow na rower :) mam nadzieje ze w swieta bedzie fajna pogoda to przynajmniej czlowiek wyskoczy na rowerek i sie troche przygotuje kondycyjnie do wyprawy :P

Napisano

z checia bym sie z Wami wybral ale nie wiem czy dam rade skompletowac reszte osprzetu do tego czasu (kask, spd i jakies ciuszki). no i stary pryk jestem i moge kondycyjnie nie wytrzymac. jeszcze potrenuje troszke ;)

bede uwaznie sledzil ten temat i dam znac :)

Napisano
stary pryk jestem i moge kondycyjnie nie wytrzymac

Przesadzasz - to ma być spokojna wycieczka a nie maraton :wink: Ja nie jestem "stary pryk" ale też wogóle kondycji nie mam, Alvaren ma 14-kilogramowego Enduro. Dobierzemy tempo i postoje tak, aby było OK

Napisano
no i stary pryk jestem i moge kondycyjnie nie wytrzymac

Majkel ale zaszalales z tym haslem :) to coja mam powiedziec, co? mam se jusz szykowac Twoim zdaniem M1 metr pod ziemia? :) ale dowaliles do pieca :) tez nie mam stroju, ani SPD wiec nie bedziesz jedyny, jakbedzie kasa to i sie znajda na swoim miejscu wszystkie potrzebne rzeczy :) wiec ktory termin Ci pasuje?

Napisano

termin? jak na razie kazdy weekend jesli pogoda dopisuje (brak czegos na deszcz). zwykle jak mi cos wypada to pare dni przed wiem. wiec z checia dolacze w miare mozliwosci :)

Napisano

Spokojnie ściagać się nie będziemy a co do formy sam niedawno wyszłem z zapalenia płuc ... wiec :P

Mam tylko nadzieje że pogoda dopisze :glare: :)

Napisano

Nie śmiać sie z mojego 14 kilowca ;) jeszcze mam dwie czesci do zmiany więc może zejde poniżej 14 kilo ;)

Poza tym jak tam dalej będzie z ta pogodą to nigdzie nie pojedziemy :/

Napisano

To i ja sie dopisze z moim SCOTTem.

1. 16-04-2006 - bizon,

2. 23-04-2006 - titit, marnon, Puma [JFK], Cub_S, hxm, rurokura,

3. 30-04-2006 - titit, Alvaren, bizon, Puma [JFK], Pikul, Cub_S, rurokura,dayus

Tylko jaka trasa tej wycieczki ??:angry2:

Napisano
' date='25.03.2006, 11:15' post='176890']

Może tu napiszę co planuje z takich dłuższych wycieczek w tym sezonie. Osoby z okolic Katowic/Bytomia/Chorzowa zapraszam :)

1. Wspomniana wyżej wycieczka do Jury - około 150 km

2. Wyjazd do Szczyrku -

wersja Enduro:

Z Katowic pociągiem do Bielska, dojazd rowerem do Szczyrku i zjazdy ze Skrzyczne(w sumie około 50-70 km)

wersja XC:

Dojazd rowerem do samego Szczyrku i jeżdżenie bez żadnych wyciągów. Potem powrót do Bielska i pociągiem do domu(w sumie około 150 km)

3. Wycieczka z Katowic do Ogrodzieńca - w zależności od trasy 100-130 km. Raczej typowe XC

4. Planuję jeszcze wycieczkę do Zakopanego na kilka dni, ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie, ze względu na głupi rozkład jazd pociągów z Zakopanego do Katowic

Która wycieczka z powyzszych propozycji jest aktualna na 30. kwietnia?

Napisano
Poza tym jak tam dalej będzie z ta pogodą to nigdzie nie pojedziemy :/

Hi!

Alvaren nikt sie nie smieje! :) co do pogody to juz chyba trzeba sie zaczac modlic aby dopisala bo tez bym chcial juz zrobic jakis wypad :)

Majkel to ja pozwalam sobie wpisac Cie na 30-04-2006 do wielce prawdopodobnego terminu naszego wyjazdu :)

No to nam sie robi niezla PAKA B)

1. 16-04-2006 - bizon,

2. 23-04-2006 - titit, marnon, Puma [JFK], Cub_S, hxm, rurokura,

3. 30-04-2006 - titit, Alvaren, bizon, Puma [JFK], Pikul, Cub_S, rurokura, Majkel, dayus

Dayus, osoba ktora zaproponowala powyzsza liste wypadow miala na mysli calkowicie inne terminy bo ja rzucilem haslo aby sie wybrac na wycieczke integracyjna w powyzszych terminach ze wskazaniem na termin w ktorym bedzie najwiecej wpisanych osob wiec jesli interesuje Cie jakis inny wypad to musialbys zadac prywatne pytanie do autora tegoz postu :) no chyba ze uzyskasz tak owa odpowiedz tutaj a to co innego :)

Cub_S, no musze Ci powiedziec ze nawet mozna rozpatrzec taka opcje ale i tak bedzie to uzaleznione od pogody i chetnych choc z 2 opcja nie powinno byc problemow skoro jest troche ludzi powpisywanych :) jak bedzie tak blisko terminu to bedziemy myslec :)

Pozdrawiam!

Napisano

Wspominaliśmy coś o Zwardoniu chciałem zaproponować pewną traskę, ofc do przedyskutowania ale zawsze lepiej jak wybór jest większy :)

skanuj00010lm.th.jpg

< pociągiem do Zwardonia >

1) Z dworca w Zwardoniu raczej mało wymagającą trasą wiodącą stokiem "skalanki" kierujemy się czerwonym szlakiem. Po drodze mijamy Schronikso studenckie Chatka skalanka.

2) Po ok 5 km docieramy do rozjadu , oczwyiście dalej kierujemy się czerwonym slakiem jednak zanaczyłem specjalnie ten odcinek gdyz trzeba podejś z buta troszke ale bez obawy z 200 m

3) Po wjechaniu na górke pod nazwą "Beskid Graniczny" przyjemną traską przez łąkę kierujemy się w dół do Rycerki Dolnej [ przyjemny asfaltowy , niezbyt stromy zjazd] . Popychając jakieś 5 km prawie płaską asfaltową drogą w stronę zółtego szlaku na Wielką Raczę :)

4) I jesteśmy na dole zółtego szlaku na Raczę. Wypoczęci po asfaltowym kawałku zaczynamy umiarkowanie stromy jednak długi bo 5 km podjazd [ praktycznie nie ma płaskich kawałków , jednak da się go zrobić bez problemu na jeden raz w całkiem niezłym tempie :) ] . Na dole Drogowskaz mówi 1, 5 h jednak bez problmu zrobimy to w 40 min [ sprawdzone] B)

5) Po wjechaniu na góre , odpoczynku i podziwianiu widoków [ stacja widokowa na Raczy ] ruszamy dalej czerwonym szlakiem . [ tędy nie jechałem ale rozmawiałem z kilkoma bikermi ponoć bardzo udany szlak] .

Najpierw z Raczy bardzo fajny 3 km zjazd [mniam :P ] a potem raczej delikatny podjad na przełęcz Śrubita a następnie na Abramów [ podjazd jest ale nie wygląda gorźnie]. Następnie czysta przyjemnośc zjazdu na Kikule :) a z zniej praktycznie po "grani" siłą rozpędu :) wtaczamy się na Przegibek !!!

I tu jest sprawa do omówienia.

# Można jechać dalej szlakiem czerwonym w strone Rycerzowej Wielkiej [ trasa wymagająca jednak da się wjechaćm ale przy mokrych warunkach jest ciężko - jechałem ] Jedak wysiłek wynagradza tu świetny szlak czerwony z Wielkiej Raczy .... mmmmm piękny leśny zjazd aż do samej Rajczy

# Lub można zjechać bezpośrednio z Przegibka szlakiem zielonym - także niezły zjad tylko pare razy krótszy niż z Rycerzowej , do Rycerki Koloni i z tamtąd pojechać asfaltem do Rycerki na Pociąg lub wrócić trasą numerowaną przezmnie 3 > 2 > 1 na pociąg do Zwardonia :)

Sorki ża sie tak rozpiasałem ale mam nadzieje że nie zabralem za dużo czasu :)

Napisano

To zależy od reszty ekipy i naszej kochanej ... kaprysnej pogody . Napweno odpada na 23 bo warunki będą na tych trasach jeszcze nieszczególne.

30 titi chyba planuje jure :)

Mysle że można w następny weekend np 7 maj [można potraktować jako dobre przygotowanie przed pucharem Twomarku] albo Środę 3 maja ?? Wtedy odpoczniemy po jurze i można jechać :D ??

Co wy na to ?? :)

A i sorki za troche niehlujną mapkę ale robiłem na szybko bo malo czasu miałem i wiadomo odcinek 5 leci po szlaku czerwonym a nie tak jak ta pseudo strzałka :)

Napisano

Cub_S ale zaszalales z ta trasa :) fajna jest, ale moze nie na poczatek sezonu gdzie kazdy ledwo sie rusza po zimie a Ty juz chcesz walczyc z 8-io tysiecznikami :) co do 30-04-2006 to fakt zaplanowalem jure i osoby ktore sie wpisaly sa ZA jura wiec lepiej tego nie zmieniac bo bedzie totalne zawirowanie i nic z tego wszystkiego nie wyjdzie, ale w pozniejszych teraminach mozna pomyslec :) ja oczywiscie jestem uzalezniony od uczelni i nauki ale jak tylko bede mogl sobie pozwolic na odrobine szalenstwa rowerowego to jestem ZA !! :D

Napisano
Z tego co mi wiadomo to działka titiego :)

Cub_S jak juz to titit-a :) no i widzisz, zaczelo sie kilka propozycji i juz sie wszyscy zastanawiaja gdzie planujemy wypad :) tak jak juz wyjasnialem i zrobie to poraz kolejny 30-04-2006 JURA KRAKOWSKO-CZESTOCHOWSKA !!! a inne terminy do uzgodnienia :D co do trasy to siade w jakis dzien i cos przygotuje :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...