Alvaren Napisano 9 Kwietnia 2006 Napisano 9 Kwietnia 2006 Puma nie masz co narzekac ja mam nadzieje że dzisiaj wyjde i wypróbuje hample licznik ........... poza tym to będzie mój 3 wyjazd na bika
titit Napisano 10 Kwietnia 2006 Autor Napisano 10 Kwietnia 2006 Hi! widze ze nie bede sam z taka mala iloscia wypadow na rower mam nadzieje ze w swieta bedzie fajna pogoda to przynajmniej czlowiek wyskoczy na rowerek i sie troche przygotuje kondycyjnie do wyprawy
Majkel Napisano 10 Kwietnia 2006 Napisano 10 Kwietnia 2006 z checia bym sie z Wami wybral ale nie wiem czy dam rade skompletowac reszte osprzetu do tego czasu (kask, spd i jakies ciuszki). no i stary pryk jestem i moge kondycyjnie nie wytrzymac. jeszcze potrenuje troszke bede uwaznie sledzil ten temat i dam znac
Puma [JFK] Napisano 10 Kwietnia 2006 Napisano 10 Kwietnia 2006 stary pryk jestem i moge kondycyjnie nie wytrzymac Przesadzasz - to ma być spokojna wycieczka a nie maraton :wink: Ja nie jestem "stary pryk" ale też wogóle kondycji nie mam, Alvaren ma 14-kilogramowego Enduro. Dobierzemy tempo i postoje tak, aby było OK
titit Napisano 10 Kwietnia 2006 Autor Napisano 10 Kwietnia 2006 no i stary pryk jestem i moge kondycyjnie nie wytrzymac Majkel ale zaszalales z tym haslem to coja mam powiedziec, co? mam se jusz szykowac Twoim zdaniem M1 metr pod ziemia? ale dowaliles do pieca tez nie mam stroju, ani SPD wiec nie bedziesz jedyny, jakbedzie kasa to i sie znajda na swoim miejscu wszystkie potrzebne rzeczy wiec ktory termin Ci pasuje?
Majkel Napisano 10 Kwietnia 2006 Napisano 10 Kwietnia 2006 termin? jak na razie kazdy weekend jesli pogoda dopisuje (brak czegos na deszcz). zwykle jak mi cos wypada to pare dni przed wiem. wiec z checia dolacze w miare mozliwosci
Cub_S Napisano 10 Kwietnia 2006 Napisano 10 Kwietnia 2006 Spokojnie ściagać się nie będziemy a co do formy sam niedawno wyszłem z zapalenia płuc ... wiec Mam tylko nadzieje że pogoda dopisze :glare:
Alvaren Napisano 11 Kwietnia 2006 Napisano 11 Kwietnia 2006 Nie śmiać sie z mojego 14 kilowca jeszcze mam dwie czesci do zmiany więc może zejde poniżej 14 kilo Poza tym jak tam dalej będzie z ta pogodą to nigdzie nie pojedziemy :/
dayus Napisano 11 Kwietnia 2006 Napisano 11 Kwietnia 2006 To i ja sie dopisze z moim SCOTTem. 1. 16-04-2006 - bizon, 2. 23-04-2006 - titit, marnon, Puma [JFK], Cub_S, hxm, rurokura, 3. 30-04-2006 - titit, Alvaren, bizon, Puma [JFK], Pikul, Cub_S, rurokura,dayus Tylko jaka trasa tej wycieczki ??
Cub_S Napisano 11 Kwietnia 2006 Napisano 11 Kwietnia 2006 Podobno od środy ma się wypogodzić .... http://www.okolica.pl/index.php/miejscowos.../1/mst/katowice
dayus Napisano 11 Kwietnia 2006 Napisano 11 Kwietnia 2006 ' date='25.03.2006, 11:15' post='176890']Może tu napiszę co planuje z takich dłuższych wycieczek w tym sezonie. Osoby z okolic Katowic/Bytomia/Chorzowa zapraszam 1. Wspomniana wyżej wycieczka do Jury - około 150 km 2. Wyjazd do Szczyrku - wersja Enduro: Z Katowic pociągiem do Bielska, dojazd rowerem do Szczyrku i zjazdy ze Skrzyczne(w sumie około 50-70 km) wersja XC: Dojazd rowerem do samego Szczyrku i jeżdżenie bez żadnych wyciągów. Potem powrót do Bielska i pociągiem do domu(w sumie około 150 km) 3. Wycieczka z Katowic do Ogrodzieńca - w zależności od trasy 100-130 km. Raczej typowe XC 4. Planuję jeszcze wycieczkę do Zakopanego na kilka dni, ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie, ze względu na głupi rozkład jazd pociągów z Zakopanego do Katowic Która wycieczka z powyzszych propozycji jest aktualna na 30. kwietnia?
Cub_S Napisano 11 Kwietnia 2006 Napisano 11 Kwietnia 2006 No właśnie bo też już nie jestem pewny A może 23 gdzie indziej a 30 gdzie indziej ?? Bo było by ciekawiej
titit Napisano 11 Kwietnia 2006 Autor Napisano 11 Kwietnia 2006 Poza tym jak tam dalej będzie z ta pogodą to nigdzie nie pojedziemy :/ Hi! Alvaren nikt sie nie smieje! co do pogody to juz chyba trzeba sie zaczac modlic aby dopisala bo tez bym chcial juz zrobic jakis wypad Majkel to ja pozwalam sobie wpisac Cie na 30-04-2006 do wielce prawdopodobnego terminu naszego wyjazdu No to nam sie robi niezla PAKA 1. 16-04-2006 - bizon, 2. 23-04-2006 - titit, marnon, Puma [JFK], Cub_S, hxm, rurokura, 3. 30-04-2006 - titit, Alvaren, bizon, Puma [JFK], Pikul, Cub_S, rurokura, Majkel, dayus Dayus, osoba ktora zaproponowala powyzsza liste wypadow miala na mysli calkowicie inne terminy bo ja rzucilem haslo aby sie wybrac na wycieczke integracyjna w powyzszych terminach ze wskazaniem na termin w ktorym bedzie najwiecej wpisanych osob wiec jesli interesuje Cie jakis inny wypad to musialbys zadac prywatne pytanie do autora tegoz postu no chyba ze uzyskasz tak owa odpowiedz tutaj a to co innego Cub_S, no musze Ci powiedziec ze nawet mozna rozpatrzec taka opcje ale i tak bedzie to uzaleznione od pogody i chetnych choc z 2 opcja nie powinno byc problemow skoro jest troche ludzi powpisywanych jak bedzie tak blisko terminu to bedziemy myslec Pozdrawiam!
dayus Napisano 11 Kwietnia 2006 Napisano 11 Kwietnia 2006 @titit - to co w takim razie wymysliles na 30. kwietnia?
Cub_S Napisano 11 Kwietnia 2006 Napisano 11 Kwietnia 2006 Wspominaliśmy coś o Zwardoniu chciałem zaproponować pewną traskę, ofc do przedyskutowania ale zawsze lepiej jak wybór jest większy < pociągiem do Zwardonia > 1) Z dworca w Zwardoniu raczej mało wymagającą trasą wiodącą stokiem "skalanki" kierujemy się czerwonym szlakiem. Po drodze mijamy Schronikso studenckie Chatka skalanka. 2) Po ok 5 km docieramy do rozjadu , oczwyiście dalej kierujemy się czerwonym slakiem jednak zanaczyłem specjalnie ten odcinek gdyz trzeba podejś z buta troszke ale bez obawy z 200 m 3) Po wjechaniu na górke pod nazwą "Beskid Graniczny" przyjemną traską przez łąkę kierujemy się w dół do Rycerki Dolnej [ przyjemny asfaltowy , niezbyt stromy zjazd] . Popychając jakieś 5 km prawie płaską asfaltową drogą w stronę zółtego szlaku na Wielką Raczę 4) I jesteśmy na dole zółtego szlaku na Raczę. Wypoczęci po asfaltowym kawałku zaczynamy umiarkowanie stromy jednak długi bo 5 km podjazd [ praktycznie nie ma płaskich kawałków , jednak da się go zrobić bez problemu na jeden raz w całkiem niezłym tempie ] . Na dole Drogowskaz mówi 1, 5 h jednak bez problmu zrobimy to w 40 min [ sprawdzone] 5) Po wjechaniu na góre , odpoczynku i podziwianiu widoków [ stacja widokowa na Raczy ] ruszamy dalej czerwonym szlakiem . [ tędy nie jechałem ale rozmawiałem z kilkoma bikermi ponoć bardzo udany szlak] . Najpierw z Raczy bardzo fajny 3 km zjazd [mniam ] a potem raczej delikatny podjad na przełęcz Śrubita a następnie na Abramów [ podjazd jest ale nie wygląda gorźnie]. Następnie czysta przyjemnośc zjazdu na Kikule a z zniej praktycznie po "grani" siłą rozpędu wtaczamy się na Przegibek !!! I tu jest sprawa do omówienia. # Można jechać dalej szlakiem czerwonym w strone Rycerzowej Wielkiej [ trasa wymagająca jednak da się wjechaćm ale przy mokrych warunkach jest ciężko - jechałem ] Jedak wysiłek wynagradza tu świetny szlak czerwony z Wielkiej Raczy .... mmmmm piękny leśny zjazd aż do samej Rajczy # Lub można zjechać bezpośrednio z Przegibka szlakiem zielonym - także niezły zjad tylko pare razy krótszy niż z Rycerzowej , do Rycerki Koloni i z tamtąd pojechać asfaltem do Rycerki na Pociąg lub wrócić trasą numerowaną przezmnie 3 > 2 > 1 na pociąg do Zwardonia Sorki ża sie tak rozpiasałem ale mam nadzieje że nie zabralem za dużo czasu
dayus Napisano 11 Kwietnia 2006 Napisano 11 Kwietnia 2006 Cub_S - trasa super, tylko czy reszcie podpasuje..?
Majkel Napisano 11 Kwietnia 2006 Napisano 11 Kwietnia 2006 trasa gorska to bez kasku ani rusz... bede musial szybko cos znalezc zapowiada sie ciekawie.
Cub_S Napisano 11 Kwietnia 2006 Napisano 11 Kwietnia 2006 To zależy od reszty ekipy i naszej kochanej ... kaprysnej pogody . Napweno odpada na 23 bo warunki będą na tych trasach jeszcze nieszczególne. 30 titi chyba planuje jure Mysle że można w następny weekend np 7 maj [można potraktować jako dobre przygotowanie przed pucharem Twomarku] albo Środę 3 maja ?? Wtedy odpoczniemy po jurze i można jechać ?? Co wy na to ?? A i sorki za troche niehlujną mapkę ale robiłem na szybko bo malo czasu miałem i wiadomo odcinek 5 leci po szlaku czerwonym a nie tak jak ta pseudo strzałka
titit Napisano 11 Kwietnia 2006 Autor Napisano 11 Kwietnia 2006 Cub_S ale zaszalales z ta trasa fajna jest, ale moze nie na poczatek sezonu gdzie kazdy ledwo sie rusza po zimie a Ty juz chcesz walczyc z 8-io tysiecznikami co do 30-04-2006 to fakt zaplanowalem jure i osoby ktore sie wpisaly sa ZA jura wiec lepiej tego nie zmieniac bo bedzie totalne zawirowanie i nic z tego wszystkiego nie wyjdzie, ale w pozniejszych teraminach mozna pomyslec ja oczywiscie jestem uzalezniony od uczelni i nauki ale jak tylko bede mogl sobie pozwolic na odrobine szalenstwa rowerowego to jestem ZA !!
Cub_S Napisano 11 Kwietnia 2006 Napisano 11 Kwietnia 2006 No pewnie titi na 30 obstawilismy jure i wogóle nie mam zamiaru tego zmieniać Myslełem o tych majowych terminach
dayus Napisano 11 Kwietnia 2006 Napisano 11 Kwietnia 2006 Powoli sie wszystko ksztaltuje... A macie juz jakas wstepna trase ustalona na tego 30.04.2006 ?
titit Napisano 11 Kwietnia 2006 Autor Napisano 11 Kwietnia 2006 Z tego co mi wiadomo to działka titiego Cub_S jak juz to titit-a no i widzisz, zaczelo sie kilka propozycji i juz sie wszyscy zastanawiaja gdzie planujemy wypad tak jak juz wyjasnialem i zrobie to poraz kolejny 30-04-2006 JURA KRAKOWSKO-CZESTOCHOWSKA !!! a inne terminy do uzgodnienia co do trasy to siade w jakis dzien i cos przygotuje
dayus Napisano 11 Kwietnia 2006 Napisano 11 Kwietnia 2006 Byle nie wiecej jak 120-150km.... bo ja musze jeszcze do Katowic dotrzec(dla mnie to +40km)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.