Skocz do zawartości

[Katowice] wspolna jazda!

titit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pamiętam, jak pierwszy raz z Majkelem w Częstochowie się umówiliśmy. Dzień wcześniej wieczorem napisał, że nie wie czy wstanie rano bo trochę zabalował, czyli wszyscy nastawili się, że nie pojedzie, a tu rano Majkel dzwoni, że jednak przyjedzie. Potem 2 dni mykaliśmy przez jurę do Krakowa :)

Napisano
Pamiętam, jak pierwszy raz z Majkelem w Częstochowie się umówiliśmy. Dzień wcześniej wieczorem napisał, że nie wie czy wstanie rano bo trochę zabalował, czyli wszyscy nastawili się, że nie pojedzie, a tu rano Majkel dzwoni, że jednak przyjedzie. Potem 2 dni mykaliśmy przez jurę do Krakowa :P

No oby tak bylo ale w cuda nie wierze :P Ja na pewno bym nie pojechal bedac na imprezie z jakas laska bo zamiast wstawac rano to bym sie w lozku do niej dobieral !! :lol: :) wiec nie wiem czy ktos jeszcze sie zdecyduje na jutrzejszy wypad ale tak jak pisalem wczesniej zbiorka o 06:00 pod zegarem na dworcu PKP w Katowicach, a jak ktos jeszcze sie chce podpiac do nas i ma jakies pytania to prosze pisac na forum tak do g. 20:00 to najwyzej jeszcze sie zalapie na odpowiedz :P pozdrawiam

twomark tak ładnie mi wyserwisował amora, że teraz mi coś w nim strzela :P

nie wiem czy jechać z takimi objawami - jeszcze się rozleci :P

Kurcze to nie wiem Majkel, musisz sam zadecydowac !! kto to jezdzi do Twomarku na serwis !! przeciez tam fatalnie serwisuja, nie ma to jak BikerShop na pl. Wolnosci w Katowicach !! to jaka decyzja z wyjazdem ??

Napisano
...kto to jezdzi do Twomarku na serwis !! przeciez tam fatalnie serwisuja, nie ma to jak BikerShop na pl. Wolnosci w Katowicach !!

Ja serwisuje w Twomarku i nie narzekam. Amorka założyli mi na poczekaniu (i nic nie strzela). Koło zapletli w parę godzin i to w sezonie, kiedy jest totalny zaj.b. A już lepiej u nich, niż np w Uni-sport na rynku w Chorzowie, gdzie ostatnio pojechałem jak wesz po małpie po serwisancie :D (tak się zabierał do roboty). A do Bikershopu mam za daleko.

Napisano
No to gratuluje decyzji jesli jest 100% :) godzine spotkania ustalimy jutro badz w sobote, pozdrawiam

a to jeszcze przypomnienie:

Witam serdecznie, aby nie bylo zaskoczenia to chcialbym poinformowac wszystkich którzy tu zagladaja ze w najblizsza niedziele tj. 22-04-2007 nastapi jednodniowy wyjazd na Jure K-Cz ta kolo Krakowa, wszystkich zainteresowanych udzialem prosze o wpis swojego nicka. Co do godziny wyjazdu to jest to kwesta do dogadania sie na forum ale na pewno bedzie to wczesnie rano. Przejazd pociagiem a powrot prawdopodobnie rowerem, z reszta wszystko jest do dogadania. Trasa spontaniczna, predkosc jazdy bez bicia rekordow i srednich !! Wiec wyjazd zapowiada sie typowo integracyjny i krajobrazowy smile.gif Acha i bikerki ze slaska mile widziane smile.gif Zapraszamy !!

1. titit

2. arek

3. vinc

4. oktanek

5.

Hej Titit. Mnie się powaliło w pracy. Dzisiaj byłem, i jutro też muszę jechać do pracy :D Ale, ale, alllle :D od środy mam wolne kurka wodna - nawet nie wiem do kiedy :D - miłej jazdy! na razie!

Napisano

a ja jednak nie wstałem ;) jura nie ucieknie, załapię się na następny wyjazd...

co do Twomarku to oddawałem tam amora ze względu, że jest na gwarancji jeszcze a Harfa ma ich wypisanych jako autoryzowany serwis Rock Shoxa. jak widać nie była to dobra decyzja prawdopodobnie.

Napisano

I jak tam po wycieczce titit? Udała się?

Nasza się udała. Zrobiliśmy 173 km zaliczając po drodze kilka morderczych podjazdów w Beskidzie Małym :)

Napisano

Hi! powiem tak bylo calkiem za...iscie !! :D w skrocie: kamieniolomy, szybkie zjazdy, spore podjazdy, pola golfowe, lekkie blotko, super pogoda, piekne widoczki no i okolo 120 km w nogach :D czyli calkiem sympatycznie :) to tyle co do wypadu na ktory nikt nie chcial jechac az sie zdziwilismy !! pozdro

Napisano

Witam.

Jutro tj. sobota 9.10 spotykamy się pod Teatrem Wyspiańskiego. Celem udania się na pewno do Pszczyny "czerwonym szlakiem" W planach jest też wizyta na zaporą w Goczałkowicach jak i Bielsko-Biała. Co z planów będzie? Na pewno będzie dystans 100 km+ Chętnych oczywiście ZAPRASZAMY. Wstępna liczba uczestników to do 10. Możecie też pisać do Wolfika po info, bo drugie miejsce spotkania to Piotrowice, skrzyżowanie ulic Gen. Jankego i Armii Krajowej o godzinie 9.45!

Napisano
Celem udania się na pewno do Pszczyny "czerwonym szlakiem" W planach jest też wizyta na zaporą w Goczałkowicach jak i Bielsko-Biała.

byliśmy, zobaczyliśmy, pojeździliśmy :D było fajnie :smile:

• 2 tygodnie później...
Napisano
byliśmy, zobaczyliśmy, pojeździliśmy :D było fajnie :smile:

potwierdzam :)

Ktos chetny na jakas wycieczke w niedziele?

Napisano

ktoś by reflektował na pośmiganie? w oklicach piekar może być chorzów park itd. w piatek popołudniu okolo 5 albo w sobote? tez południe tylko ze po 3?;] bez średnich itd.??

Napisano

UWAGA UWAGA!

Jutro o 13tej tj. w niedziele

z rowerem do wieczora na przystanku tramwajowym k. Stadiony Slaskiego :(

ZAPRASZAM NA WYPAD:)

Dla scislosci ekipa amatorska zbiera sie na owym przystanku miedzy AKS a WPKiW

i jedzie gdzies,ale gdzie to sie okaze, ale tak by pojezdzic i pofotkowac to i owo.

(drugi przystanek za Zyrafa w kier. Chorzowa)

Marza mi sie miejskie zadupia i natura tzn. laski,laki itp.

Poniewaz to spotkanie jest spontaniczne nie wiem co bedzie,

tym bardziej, ze nie zam Katowic czy Chorzowa,

wolalabym jednak jechac za miasto :D

Juz nasza ekipa liczy 3 osoby.

Chetnych zapraszamy!

P.S. Jakaby ktos sie chcial dolaczyc to plis niech wezmie pompke jakas bo chyba musze sie dopompowac :D

Napisano
UWAGA UWAGA!

Jutro o 13tej tj. w niedziele

z rowerem do wieczora na przystanku tramwajowym k. Stadiony Slaskiego :D

ZAPRASZAM NA WYPAD:)

Dla scislosci ekipa amatorska zbiera sie na owym przystanku miedzy AKS a WPKiW

i jedzie gdzies,ale gdzie to sie okaze, ale tak by pojezdzic i pofotkowac to i owo.

(drugi przystanek za Zyrafa w kier. Chorzowa)

Marza mi sie miejskie zadupia i natura tzn. laski,laki itp.

Poniewaz to spotkanie jest spontaniczne nie wiem co bedzie,

tym bardziej, ze nie zam Katowic czy Chorzowa,

wolalabym jednak jechac za miasto :D

Juz nasza ekipa liczy 3 osoby.

Chetnych zapraszamy!

P.S. Jakaby ktos sie chcial dolaczyc to plis niech wezmie pompke jakas bo chyba musze sie dopompowac :D

Hi! no chetnie bym sie wybral ale jutro mam zajecia na uczelni do 13:30 wiec bede w domu dopiero kolo 15 :( moze bedziesz cos jeszcze organizowala to daj jakos znac na forum :) ja jestem zawsze za ale w miare wolnego czasu :) pozdro bikerowskie :) i oczywiscie zycze milego kolowania !! robcie te foty i zamiesccie linka :) pozdro

Napisano

hm kurde troche za pózno.:D znowu.:P mógłbym troche pózniej tak kolo 16 - 17 bo wcześniej u rodziców musze troche posiedziec.:) może innym razem. ale już apeluje. Piszcie takie propozycje pare dni wczesniej.;]

Napisano

Pragne poinformowac ze przesunieta zostala godz. !!

Start o 14:00 z tego przystanku przy stadionie slaskim :czolg:

MOZE KOMUS SIE UDA DOTRZEC POD STADION :huh:

TEN WYPADZIK ZAMIEJSKI JEST TOTALNIE SPONTANICZNY :]

Bytomianie chcacy jechac zbiorowo do WPKiW

zapraszam pod Tesco na Szombierkach na 12:30.

Odjazd o 12:33 :)

Mozna takze czekac miedzy 12:35 a 12:40 na trawniku/zatoczce naprzeciw PUP przy ul.Lagiewnickiej kilkadziesiat metrow za przystankiem 7mki.

Ekipa ze Swietochlowic niechaj wyczekuje nas przy Skalce od okolo 13:00.

Jak cos mi sie przypomni napisze.

O ile rano bede miec net to do 11:00 odpowiem na posta czy tez prywatna wiadomosc:)

PozdROWER :blink:

Napisano

Heh nie ma czyms sie chwalic...

Pojechalam wpierw ja i qmpela...

Ja jechalam spod Tesco o 12:30 tak jak sie umawialam, a ona z Katowic chyba Piotrowic.

Podjechalam pod PUP i Skalke zgodie z planem, mimo iz pompowanie na Statoil troche mi zajelo czasu.

Postanowilam jechac na skroty i zza Skalki pokonywalam dwie potezne gorki,ale dotarlam jakos tak niefortunnie bo zle skrecilam na wyzsza czesc 3ciej gorki ul.3Maja (hyhy), nastepnie przez Rynek k.Teatru pedzilam az do AKS, gdzie pod Stadionem bylam juz o 13:20 czy jakos tak.. Czekalam na kolezanke do 14tej, potem probowalam sie dodzwonic do niej, a ona poprosila mnie bym podjechala pod Zyrafe. Chyba kolezanka sie zmachala :P

Ruszylysmy za wesole miasteczko tylami wzdluz parku i zajechalysmy prawie do Siemianowic tam k. wiezy tv, a nastepnie pedzilysmy asfaltem obok parku w celu zobaczenia pieknej zabluszczonej kamienicy w Chorzowie Starym nie daleko Rycerskiej. Nastepnie udalysmy sie znow do parku w urocze dzikie miejsce ze stawem i tak znow krazylysmy wzniesieniami, ktore dawaly nam troszke w kosc, no a do tego ta cudna pogoda...

Po 16tej trwafilysmy do Zielonej Doliny na bagietke i lody, gdzie dolaczyl do nas kolega i ruszylismy znowu jakimis tajemniczymi drozkami w trase po parku co bylo meczace, ale to bylo przyjemne zmeczenie :)

Po 18tej sie pozegnalysmy z kolega, i pojechalysmy przez PKP na pl. Sejmu Sl. i na tym koniec wycieczki po 19:00.

Kolezanka pojechala do domu a ja wsiadlam z rowerem do samochodu innego kolegi :)

Wiec nic ciekawego, ale milo bylo tak sobie "pospacerowac"rowerem :D

Niestety nie mam licznika i nie wiem ile to moglo byc kilometrow. Czulam sie jak po 30-40km..

Fotek brak :P

Napisano

to ja w ramach niedzielnego odpoczynku zwiedziłem sobie lasy pod Lędzinami, zbiornik w Dziećkowicach i jakieś kopalnie odkrywkowe i chaszcze za Jaworznem :blink:

lekko ponad 125km ale tegoroczne bóle w kolanie skutecznie mogą obrzydzić dłuższą jazdę :D

jako, że 2-3.06 nie mogę jechać z ekipą na Jurę to może ktoś by się wybrał na piesze szlaki w Dolinkach Krakowskich i Ojcowskim Parku Narodowym w ten weekend (1 dzień)? prawdopodobnie pociąg do Krzeszowic i tam wbijamy na jakiś szlak i cały dzień śmigania :)

Napisano

to ja w ramach niedzielnego... wróć, sobotniego odpoczynku kierunek: chechło tam i z powrotem (niestety z kolegą a nie koleżanką :> )

na nic innego chwilowo mnie nie stać (oprócz: praca tam i z powrotem),

czekam aż "supersprzedawca" z allegro zwróci mi reklamowany zacisk tarczówki, jak na razie olewa mnie totalnie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...