Skocz do zawartości

[Katowice] wspolna jazda!

titit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Drogi Daro, sądze, że jutro z rana to będzie prawdziwy hardcore, bo juz teraz jest niezła szklanka. Niestety się nie przekonam o tym, bo oddałem rowerek na modernizację; nowy amorek R7 100mm, koła crossrde, hamlce SH 535, nowy napęd, etc. W sobotę odbieram Go z warsztatu i pierwsze co to test nowego sprzętu :D Później opiszę wrażenia :P Normalnie nie mogę się doczekać :028:

Biedronico :P dla mnie nie ma większego znaczenia, czy koniec miesiąca listopad będzie śnieżny czy nie! MK to takie coś na którym obcność jest obowiązkowa :P

Napisano

Ja tam nie lubie kupowac nowych rowerów,wole kupic czesci,ktore chce meic w swoim bike'u, poniewaz pozniej i tak czeka mnie upgrade tego nowo kupionego bike'a

Napisano

Ile kosztował? Kupę czasu, bo szukałem wsyztkiego jak najtaniej :P A jezeli chdzi o aspekt finansowy to:

amor: 1150 zł

koła: 650 zł

hamulce: 500 zł

kiera, mostek, rogi: 150 zł

kaseta, łańcuch : 120 zł

pompka do amorka: 85 zł

siodełko: 35 zł

Ceny podję w zaokrągleniu, bo nie chce mi się rachunków przeglądać :) Jutro go odbieram, więc wrzuce pare fotek, jak to wyszło. A nowego nie chciałem, gdyż po przeczytaniu - niezlicznych ilości - tematów, opinii, etc, itd, itp, doszedłem do wniosku, że lepszej ramy, niż mam, nie kupię. Niech sobie mówią, że kowadło - 1847g, ważona w sklepie, ale za to sztywność ma niesamowitą, i ładnie wygląda :P A przez zimę będę zbierał na ramę GT Zaskara :D

Napisano

Dziś złapałem fajnego pomysła!

Na sobotę - Nasze święto narodowe - zapowiadają przyzwoitą pogodę i temperaturę w granicach 5 stopni plus, więc może jakiś forumowy wypad, taki na zakończenie sezonu? Na przykład do Ogrodzieńca :P No albo w inne strony Śląska. Zawsze możemy przejechać się do Tychów do muzeum browarnictwa :P

Co Wy na to?

Napisano

Niestety jade wieczorem w piatek juz w gory by je deptac a nie rozjezdzac... A moze we czwartek kos gdzies pojedzie? PLIS wykorzystajmy te sucha pogode :P Chetni PISZCIE bo zabije jak sie nikt nie zgodzi LENIE DO PIEKARNIKA!

Napisano

Troche osob w tym i ja wybieramy sie w sobote 11 listopada z rana pociagiem do Bielska a potem juz rowerami na Szyndzielnie pojezdzic i potem na Klimczok obalic jakiegos grzanca ;)

Pociag jest 8:10, zbiorka pod teatrem wyspianskiego o 7:30, 7:40 jedziemy na dworzec ( bilety trzeba jeszce kupic ). Powrot wieczorem.

Bilet w jedna strone z rowerem studencki cos 11zl, wyciag na szyndzielnie tez 11zl, chyba ze ktos chce to moze pedalowac osobisie pod gore ;)

Napisano

Przeciez na Szyndzielnie da sie lajtowo podjechac jak i Klimczok, nie opłaca się bulic za wyciag,bo cała przyjemnosc mija...:/

Ja na Skrzyczne pieszo z rowerem właziłem niebieskim szlakiem od Szczyrku, ale wyciagiem to dopiero od II stacji jechałem,bo juz poprostu nie umialem wytrzymać. Ale Szyndzielnia w porównaniu do Skrzyczne to jazda z górki ;) Zalezy tez jakim szlakiem...;)

Napisano

:eek: no i brzydko powiem

mialo byc ladnie,lrcz szanowna pogoda sie zdupila ;/

Niestety nie moge w deszczu jezdzic bo nie nauczylam sie skladac roweru a konkretnie chodzi o banal taki jak zebatki przerzutki itd,bo nawet jak to skrece po czyszczeniu nie wiem czy zdolam wyregulowac ;)

Wsciekla jestem...

Wiem,ze rzeczy o ktorych pisze zapewne sa banalne,ale dla mnie to czarna magia,bo rower odkrywam na nowo po piecioletniej przerwie... (tu bym cos dopisala ale pomine).

Tymczasem gdyby ktos na zime rozkrecal i czyscil swoj rower itd,to prosze mnie zaprosic na lekcje pogladowa,chcialabym miec w tym swoj wspoludzial :D Chce zobaczyc jak robia to mistrzowie tacy jak wy :).

cmokrower ;)czyli pozdrawiam ;)

Napisano

Bardzo ciekawa propozycja na sobotni dzień. Mając na względzie pogodę, ma nie padać, może być ciekawie. Zastanawie mnie tylko motyw podjazdu na Szyndzielnie, bo jeżeli naprawdę da się podjechać, t lepiej te 11 zeta wydac na grzańca niżeli bulić za wjazd. A może Dayus pojedzie pokarze tę lajtową ścieżkę z górki na Szyndzielnie ;) Ja na razie jestem na 70% na tak. Jeżeli uda mi się nabyć kurteczkę na bika to pojadę. Jutro napiszę ostateczną decyzję.

Napisano

Tez juz nie raz i nie dwa pod Szyndzielnie podjeżdżałem, podjazd faktycznie nie jest trudny ale nie wiem czy mi sie akurat zachce podjezdzac bo jestem bez kondycji totalnie i nie jade Scottem ważacym 10,04kg jak dayus tylko fullem do enduro ważącym ze 14kg :P

Zreszta nie bede sam bo z tego co wiem to pare osob chce wjezdzac kolejka. Ja sie glownie nastawiam na zjazd. Mialem zamiar podjechac kolejka na gore i zjechac sobie szlakiem a potem po raz drugi kolejka i dopiero na Klimczok. Ewentualnie moge sie skusic na jeden podjaz rowerem i dwa podjazy kolejka co da mi 2 zjazdy w dół ;)

P.S.

Jedzie pare osob i z tego co wiem to podzielonych - czesc enduro czesc typowe XC, wiec sie jakos podzielimy a na klimczok pojedziemy razem.

Napisano

jak dziś kupie ochraniacze (niestety obuwie mam letnie) i czapkę pod kask to może też pojadę. temperatura na jutro to od -4 do 5 stopni więc może być chłodno.

i zdecydowanie jestem za wjazdem choć już z dość długo nie jeździłem ;)

Napisano

Kurteczkę kupiłem, na czapeczkę nie starczyło ;) Na dodatek zamówiłem okularki i idą i idą. Niby w poniedziałek wysłali a już piątek i ich nie ma :/ Ja jutro się stawiam. Majkel nie wymiękaj i przyjedź! :)

Napisano

Kurde wlasnie gadam ze znajomymi ktory teoretycznie mieli jechac i marudza ze pogoda nie taka... :/

Dam jeszce dzisiaj znac czy w koncu odbedzie sie ta wycieczka czy nie bo szkoda zebyscie jechali pod teatr a tam nikogo nie bedzie...

EDIT:

Dobra, wycieczka odwolana... Tym burakom sie nagle za zimno zrobilo... Szkoda gadac...

Napisano

to ja wam powiem tak, mieszkam jakies 27km od podnóża Szyndzielni i u mnie jeszcze przed chwila dość mocno padało, w Bielsku tez pewnie pada wiec chyba bedzie niezłe błoto w górach i ogólnie mokro ;)

tez bym sie przejechał na Szyndzielnie kiedys, ale jak taka pogoda to mi sie wogóle nie chce, jeszcze trzeba jakos dojechac do tego Bielska ;)

Napisano

Majkel to może wyskczymy sobie gdzieś po okolicy pośmigać? Może tak na browarka do Tychów? Taki lajtowy trip, trasa która nie wymaga od rowerzysty to może b więcej ludu pojechało, no i zawsze można wyruszyć np. o 11 spod teatru w Katowicach!

P.S. A jak będzie dobrze się jechało, to można i Pszczynę zalczyć ;)

Napisano

Coś dla szybkich i zorgaizowanych.

Dziś 11. 11. 2006 o godzinie 11 spotykam się z Majkelem pod żabą (fontanna na Stawowej) w Katowicach i jedziemy do Tychów na piwko ;) Trasa jak najbardziej rekreacyjna, więc się nie zmęczycie. Chętni? To zapraszam pod żabę na 11.

Napisano

hehehe, fajnie wyszło - 11.11 o 11 ;)

wycieczka całkiem udana. pogoda dopisała, nawet nie było tak chłodno ;)

trasa Katowice - Lędziny - Tychy - Katowice. leśne dróżki i asfalt tak 50/50. w sumie ja nabiłem 82km.

szkoda, że nikt jeszcze się nie zabrał...

Napisano

No i po wycieczce :) Pojechaliśmy sobie do Lędzin, tam zobaczyliśmy jak się jeździ z oponami 2,5 :P Potem jakaś wiocha na B, ale chyba nawet dobrze do iej nie dotarliśmy bo zaraz pojawiła się fabryka Fiata w Tychach :) Potem małe tankowanie w Żabce i niewiele dalej Majkel zaprzyjaźnił się z okolicznym pijaczkiem :) Jak już trafiliśmy do Tychów "centrum", w tym mieście chyba takie coś nie istnieje, to Majkel zasmakował w jedzeniu z McDonalda. Czy było dobre niech sam się wypowie. No i na koniec powrót do Katowic czerwonym szlakiem. Całkowity dystans to 71,50 km ze średnią 21,14 km, dużo kręciliśmy się po tych Tchach dlatego taka słaba średnia :P Fotki wrzucę później.

Napisano

Kurcze, było wszystko napisane :D Trzeba było tylko sięzgłosić i byśmy się jakoś dogadali. Może w nasteny weekend pogoda będzei równie łaskawa i cos isę uda zorganizować.

Napisano

1. No wiec gdyby ni emoj wyjazd w gory to bym pojechala,choc nie wiem czy za wariackim Witcherem bym zdazyla,bo on taki szybki ..

3.Pogoda byla rewelacyjna-dzis tylko lalo i gradem sypalo w Ustroniu a na wysokosciach deptalam w sniegu...

ale bylo cool

3. Witcher wioska na B przed Tychami to piekny Bierun w ktorym jest uroczy ryneczek ze stworkami!

4. chce na rower! :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...