Skocz do zawartości

[Katowice] wspolna jazda!

titit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Skoro było ok 100ludzi, to ok. 200 pedał(ów) <lol>

I tu się mylisz! Bo pedałów było 200, ale Pedałów 100 - tak zostaliśmy nazwani przez jednego kolesia z Forda Focusa Kombi, srebny, blachy PO i dalej nie pamiętam, który stuknął jednego z niskichsiodełek. Oczywiście zaraz się zjechało prawie całe towarzystwo i już mieli wyciągać pasarzera, który to właśnie nas wyzwał, ale zjawili się organizatorzy i wyciszyli towarzystwo. A i była jeszcze ekipa z TVP, więc oglądajcie Aktualności :)

Napisano

Z tego co wiem Witcher, to masa nie ma organizatorów. Ludzi na rondzie bylo dokładnie 121 czyli 242 pedałów. A wczorajsza masa to była tragedia. Jeśli komukolwiek z was sie podobało to był chyba poraz pierwszy. Banda rozwydrzonych gówniarzy jeżdżących po chodnikach, torach, schodach i cholera wie po czym jeszcze ( o tym zachowaniu było mówione już od dawna). O wątpliwej jakości popisach na tylnim kole nie wspominam. My nie blokujemy ruchu, my nim jesteśmy - tak głosi hasło masy krytycznej, więc jeśli jesteśmy ruchem to czemu kupe ludzi jeździ pod prąd? Brak oświetlenia niektórych rowerów to tylko taki mały detal. Podejrzewam, że następnym razem po takim zachowaniu policja skasuje nas do paru suk i każdy będzie mógł odebrać sobie rowerek z policyjnego depozytu tydzień później. ( Kurde ale długi post :) )

Napisano

Daro ma racje to samo pomyslalam,ale wolalam glosno nie pisac:P

Napisalam tylko: rozciagniete bydlo sie robilo,ale to wina pedalow niskosiodelkowych,to fakt...wyprzedzali czolo i jechali pod prad i wyglupami stwarzali niebezpieczenstwo dla innych rowerzystow:( Do tego jezdzili po piwie;/ ,jak daro pisal jezdzili po wysepkach i chodnikach a to na MK zabronione! Szkoda ze nie bylo megafonu to sama bym ich zjechala...ale mimo wszystko bylo fajnie :] MK nie ma ogranizatorow,ale widzialam szefa Krzysia :) kim on jest?Za miesiac bedzie ladnie tylko zimno i wiecej lisci na drodze,wiec mysle ze sie spotkamy :)

Napisano

Miełem być ale niestety grypsko mnie rozłożyło :035: . Ale widze że jak zwykle "niskosiodełkowe , bezmózgowe debile "(ofc nie mówie o wszystkich) znów narobiły wsi .... :035:

Za miesiąc jak tylko nie będzie przymrozku postaram się pojawić.

Biedronca v4 jesli jedziesz do Katowic przez Świony i Chorzów to wjeżdzasz koło huty pod most a dalej na Armi Krajowej ? ( bo ja mieszkam niedaleko od tego miejsca)

pzdr Cub_S

Napisano

Zgodzę się z Tobą Daro, że niskietyłki robią syf na masie, a co za tym idzie wyświadczają nam przysłowiową niedźwiedzią przysługę, no ale coż, młodzi są (bez urazy dla młodych). Mi się jednak podobało, poznałem paru sympatycznych ludzi, między innymi nauczyciela geografii mojej młodszej siostry (kazałem mu ją dokładnie przepytać :)) i ładną Panią na rowerku, co prawda niski tyłek, no ale nie ma rzeczy doskonałych :rolleyes:

Napisano

Poznalam geografa :D B.konkretny facet :) Z pewnoscia Twoja siostre ostro przepyta :028:

Fajna mial kamizelke i sposob bycia B)

Co do niskosiodelkowcow nic nie mam poza tym,ze uwazam,ze bydlo powinni robic na swoich placach manewrowych :P Jednak uwazam ogolnie ze ich sens bycia na MK jest bezcelowy,bo tacy jak oni nie powinni na droge wyjezdzac,bo stanowia zagrozenie w ruchu drogowym.

Ost.widzialam takich dwoch jak pedalowali w miescie i naprawde powodowali swym kiwaniem sie i nierownomierna jazda,niepewnosc u kierowcow,ze ach! Nie wiele a moglby byc wypadek,tym bardziej ze wiadomo jak jest przy natezeniu ruchu w godzinach szczytu...

Cieszy fakt,ze popieraja idee MK,jednak szkoda ze tego regulaminu nie poczytali,bo jak kolega wyzej pisal zrobili niedzwiedza przysluge ;)

No ale pan geograf takze nie jezdzil bezpiecznie :twisted: Wogole dostrzegam wiele rowerzystow nie jezdzacych zbyt bezpiecznie... Okazalo sie takze nie dawno,(qmpela mi powiedziala),ze ja tez podobno przejezdzam jak dzikus przez skrzyzowania ;)

Punkt widzenia chyba jednak b.zalezy od punktu siedzenia :lol:

P.S.:Czy ktos wie kiedy bedzie sucho tzn bez deszczu?

Napisano

też czekam na weekend bez deszczu - chciałbym jeszcze na Jurę wyskoczyć. rewelacyjnie się jeździ po lesie jesienią ;)

co do MK to nie chce mi się pisać nawet. nagminne łamanie przepisów i niestosowanie się do zasad niestety nie ukazują rowerzysty jako "lepszego" uczestnika ruchu drogowego. idea może i szczytna ale realizacji daleko do doskonałości. może to błąd, że nie ma organizatorów?

Napisano

szkoda ze sie nie wyrobilem na czas mialem sporo rzeczy do zrobienia w piatek ... ale w centrum bylem tylko ze samochodem ... niestety nie udalo mi sie was spotkac ... chcialbym to zobaczyc kiedys od drugiej strony:) jak nas postrzegaja kierowcy:)

Napisano

Widze, że dyskusja sie rozwinęła, więc odsyłam zainteresowanych na strone MK mk.kom.pl/php/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=306

Napisano

MK nie ma ogranizatorow,ale widzialam szefa Krzysia :P kim on jest?

Chodzi Ci o łysego gościa z ksywką Krfk ? :) To założyciel MK w Katowicach B) Chyba ze chodzi o jakiegos innego Krzyska...

Napisano

Nom taki lysawy w brylach w czerwonej kurtce i kosmicznie slodkim rowerem :)

obiecal mi znalezc dla mnie speszyl lampke :)

Bo jeszcze inny Krzych jest tez w okularach taki mlodzik,ktory prowadzi www MK :twisted:

Wogole sa juz fotki :030:

Napisano

Na mk.kom.pl ja jestem adminem :)

Ale strone zrobil Krisp = Krzysiek, jezdzi taki srebrnym NRSem, a Krfk jak juz mowilem jest zalozycielem naszej MK, i sie wozi na mase takim bialym przedzikim skladakiem :)

Napisano

Ładną zimę mamy tej jesieni :)

Spadł pierwszy śnieg, a tu do pracy trza dojechać (oczywiście na rowerku). Jestem pełen obaw jak dzisiejsza - eskapada? - droga będzie wglądać. Mam tylko nadzeję, że nie zalicze jakiegoś szlifa na zakręce ;) Jak wrócę to zdam relację.

Pozdrower

Napisano

dla mnie się już chyba sezon skończył... pojeździłem 2 dni w temp. poniżej 10 stopni i już gardełko boli i w kościach strzela choć wcale nie zmarzłem... chyba za stary jestem na takie wypady ;)

Napisano

Oczywiście zima, jak zwykle, zaskoczyła dorgowców, ale to nawet i lepiej bo więcej frajdy było :D

Pierwszy kontakt ze śniegiem i myśl - trzeba będzie uważać na zakrętach - a tu taka niespodzianka, moje oponki Tioga, jeździły jak po szynach! Przednie koło jakby przyklejone, dopiero gdy warstwa śniegu zakryła opone, wyczuwałem lekkie uślizgi lecz wszystko w granicach bezpieczeństwa :) Tył miodzio, boksowania zdarzały się tylko i wyłącznie na mocno zmrożonym śniegu. A odczucia duchowe - krem na zime 5,30 zł. Spodnie rowerowe z windstoperem 250 zł. Spojrzenia ludzi z samochodów, których pojazdy utkneły w korkach - bezcenne :P Teraz czas na wyczyszczenie i nasmarowanie napędu :)

Napisano

Spadł pierwszy śnieg, a tu do pracy trza dojechać (oczywiście na rowerku). Jestem pełen obaw jak dzisiejsza - eskapada? - droga będzie wglądać.

Dzisiaj to był pryszcz z dojazdem do roboty, za to jutro z rana to będzie hardcore :twisted: LÓD

Napisano

Czytam wasze wypowiedzi i brr... ;)

Nie wiem jak bedzie...

Nie wyobrazam sobie Swieta Niepodleglosci w sniegu i jesienna MK w sniegu...

KATASTROFA!

Choc dzis idac na herbatke do znajomej wieczorowa pora zastanawialam sie:

qrcze przeciez sa rowerzysci ktorzy jezdza nawet zima do pracy albo na wycieczki...

moze i ja wybiore sie na wycieczke...

Nie mam zdania,moze gdyby bylo cieplej to bylabym smielsza.

Musialabym,ale grubsze opony zalozyc,a na tym jeszcze sie nie znam:P

Naprawde nie wiem...umre jesli nie dosiade mojego rumaka :angry:

Zostaje MK pod znakiem zapytania,ale chyba qpie sobie kominiarke i zaoparze w goracego faceta

i postaram sie przezyc okolo 40km w obie strony,byle by pojawic sie na MK,bo to zarazliwe :)

Nie wiem kto z was jest katolikiem,protestantem,jehowym,zydem,talibem,hindusem itd,

ale podobno wszelakie modlitwy maja jakas sile,wiec pomodlmy sie moze o to by skoro juz musi

zalegac snieg,to zeby nie sypalo mokrym sniegiem i zeby temperatura nie byla zbyt niska (od 15 do -02st.C)

oraz zeby slonko poswiecilo :D

AMENT :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...