Skocz do zawartości

[Katowice] wspolna jazda!

titit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak ktoś chętny to zbiórka o 10:00 w Rudzie Śląskiej Kochłowicach.

A te chęci trzeba mieć w sobote czy niedzielę? Bo jak w niedzielę to może wpadne. Tylko gdzie jest Ruda Śl Kochłowice?? Jak tam dojechać z Kce, tudzież Chorzowa?

Napisano

A te chęci trzeba mieć w sobote czy niedzielę? Bo jak w niedzielę to może wpadne. Tylko gdzie jest Ruda Śl Kochłowice?? Jak tam dojechać z Kce, tudzież Chorzowa?

W sobote niestety. Do Kochłowic z chorzowa można dojechać przez Batory, w kierunku autostrady i drogą obok autostrady w stronę przeciwną do Katowic :D , lub przez Świętochłowice, kierować się drogowskazami na Rudę Śl. , potem są jużdrogowskazy do poszczególnych dzielnic.

Napisano

No to byliśmy, zobaczyliśmy Jezioro Rybnickie (i jakieś regaty na nim). Pozachwycaliśmy się urodą i stanem utrzymania tras rowerowych w Rybniku. Fajnie ogólnie było, tylko troche nas wygwizdało (a zapowiadali 15 st. na popołudnie). Wycieczka zatem udana, 108km nabite i chyba na tym przyjdzie kończyć sezon 2006, przynajmniej jeśli chodzi o dłuższe wypady.

P.S. Dzięki Wolfik za towarzystwo. I standardową "gumę" w Twoim wykonaniu :) .

Napisano

plan już jest: start z Rajczy lub Soli, wjazd na Wielką Raczę, potem na Rycerzową Wielką, na Pilsko, zjazd do Korbielowa i jazda na pociąg (jeśli starczy czasu to do Żywca. mam nadzieję, że nic nie pokręciłem :P

trasa mniej wymagająca od poprzedniej ale za to o wiele dłuższa ;)

WP pokazuje, że może padać a znów Onet i Interia, że ma być ciepło... i komu tu wierzyć? :rolleyes:

Witam Silesian po dłuższej nie obecności :)

Hmm ... wycieczka brzmi ciekawie może sie wybiore ale to jeszcze wyjdzie w praniu

Bardziej pisze tu w celu pomocy w doborze trasy gdyż w z Soli znam wszyskie szllaki a z Rajczy też sporo śmigałem. ( znajomi w Soli :) )

Tak więc twój pomysł Mikel wjazdu na Pilsko rozwiązał bym inna trasą.

1)Np jakbyśmy wysiedli na dworcu w Soli to moge was fajną trasą przepowadzić do Rycerki a z Rycerki Żółtym na Racze :)

2) Z raczy Raczy Czerwony jest fajny ale aż do Przegibka . NA Rycerzową Niebieski ( beznadzieja ) a czerwony też nie należy do łatwych ale jest przejezdny w przeciwnieństwie do niebieskiego :D

A jak chcesz sie odstać potem na Pislko ?? Bo "połączenia bezpośredniego" z Rycerzowej nie ma :D

Ja powiem tyle że w tym roku wjeżdzałem na Pilsko z Złatnej z tamtąd czarnym na Rysianke i z Rysianki na Hale Miziowom czerwonym a potem w dół do Korbielowa .

Opisz jak dokłądnie trasa ma wyglądać a postaram się pomóc :)

pzdr Cub_s

Napisano

z braku chętnych prawdopodobnie w tym sezonie i tak się nie wybiorę już w tą trasę :rolleyes: (chyba, że w końcu zakupie zimowe ciuchy to jeszcze jesienią się załapie)

a co do przejazdu Racza -> Pilsko to się zastanawialiśmy nad jazdą wzdłuż granicy. niestety nie mam pojęcia jak taka trasa wygląda w praktyce gdyż planowaliśmy ją z Shogunem patrząc na mapę. tam prezentowała się nieźle lecz czy jest przejezdna? ;)

Napisano

Majkel niestety tego niebieskiego wzdłuż granicy nie znam . Po Słowckich szlakach niestety się nie bujałem :)

jak też zapewne zauważyliście leci on praktycznie po szczytach wieć z przewyszeniami nie będzie hardkor ... ale nie widomo jaki on jesst szeroki bo według mnie wąska ścieżynka na 2 koła to najgorszy teren na bike'a a tym abrdziej na podjeżdzanie pod góra :P

A to planujecie dopiero na przyszly sezon ?

Napisano

pogoda rewelka! szkoda, że już się dziś umówiłem na wypad do Kraka bo z chęcią bym tą trasę na Pilsko jutro zrobił. ale co się odwlecze to... jeśli w następny weekend będzie tak samo to jadę choćby sam :)

ktoś byłby chętny?

Napisano

Everytime , Everywhere :D

Oczywiście jak pogoda dopisze.. bo jak bedzie kolo 10 stopni to na szczycie Pilska jak jeszcze do tego powieje to będzie koło 0 bądź nawet przymrozek :P brrr

My bylismy w polowie serpnia i pogoda byla super :] jednak na szczycie w kurtce szczyrkałem zębami :)

Pozdrawiam Cub_S

Napisano

Panowie a może zrobimy mały zlot, spotkanie tym razem przy piwku a nie przy rowerze? pogadamy,pijemy i pośmiejemy się. Co sądzicie o tym? oczywiście miejsce chyba najlepsze to Katowice, a knajpa do ustalenia.

Napisano

A tam piwo :> Lepiej na wycieczke np.w piatek :P

Pogoda jest rewelacyjna tylko rekawiczki i czapke trzeba miec i odblaskowa kamizelke :P

Jestem za czw.lub pt.

E...a w pt. chyba jest znowu pod Teatrem Wyspianskiego w Katach o 17:30 MK?

27 października tuz tuz nie? :D

Wiec znowu sie spotkamy chetni z Piekar Bytomia Chorzowa umawiajcie sie ze mna

na priv, to sobie razem pojedziemy wieksza ekipa:) Jak jade przez Bytom dojazd zajmuje mi w przyzwoitym tempie 45min :] albo 1,5h w zaleznosci od trasy :D proponuje trase nr 1.

P.S. Czy ktos moze zorientowac gdzie sa tylnie lampy na ZWYKLE paluszki,ktore przyzwoicie swieca i ktore mozna przymocowac do widelca tylniego,a najlepiej na wszelaki sposob np.na SRUBKI,byle nie pod sztyce?

To na srubki moglo by byc tak do bagaznika:P w przyzwoitej cenie of kors czyli minimalistycznej :D

Napisano

1. No to jak chetny ktos na umowienie sie na MK np. na PKM w Bytomiu przy trzech zielonych kioskach Ruchu, albo w Swietochlowicach k. Alberta, ewent.w Chorzowie(najlepiej opcja Bytom i Swiony).

Do Bytomia przyjade na godzine 16:00, a w Swionach tak okolo 16:20

(w zaleznosci od tego o ktorej z Bytomia rusze i od tego ile razy czerwone swiatlo nas zlapie :) )

2. Ma ktos czas i checi na jutro miedzy 13:00/14:00 a 18:00/19:00?

Mysle o jakiejs wycieczce jesli nie bedzie kropic :) Piszcie tu albo na priva. O 12tej zaloguje sie na forum by sprawdzic czy ktos sie odezwal :)

POZDROVKI!

Napisano

Bedzin tez by jechal hehe a moze ktos wie gdzie sa jakies maratoniki organizowane bo bym troche posmigal po trasie lub po gorach by sie sprawdzic a co do wyjazdu to jestem chetny i nawet mozemy sie wybrac do zakopca :)

Napisano

Witam.

Tak tak, to już jutro... ... masa krytyczna. Możemy umówić się jakoś o 17.45 już pod teatrem bo wyjazd "peletonu" i tak jest o 18. A ja jeszcze muszę skoczyć do sklepu zamówić amorka :) Jakby co to będę na czarnym GT z żóltymi hamulcami :P

Napisano

No to wrocilam i...

OSTRZEGAM tych co jada chodnikiem przez Swietochlowice :excl:

Oto cala moja historia:

Otoz w miare mozliwosci pogodowo-czasowych jezdzilam sobie tu i tam.

Ale tamte wycieczki to nic w porownaniu z tym co dzis przezylam :angry2:

Jade sobie,jade,jade i wjezdzam do Swietochlowic (jade chodnikami bo nie mam tylniego swiatla bo juz dwa razy je zgubilam),no wiec jade sobie i na wysokosci skrzyzowania k.Alberta,a dokladnie przy jakiejs stacji benzynowej jest cos w stylu kanalu takiego prostokatnego z pokrywa betonowa i malym otworem zeliwnym okraglym... :034:

No wiec jade sobie i slysze KRZKKSZKRYZYYSYSZ.. :029: Co jest grane? :035:

Mam nadzieje,ze pany nie mam :angry:

zwalniam,podjezdzam pod latarnei zeby lepiej widziec.Staje obracam sie na tyly co to bylo,patrze:

a tam :o dwa zardzewiale druty grubosci malego palca u dloni powyginane

(poczatkowo myslalam ze jakies galazki dzieciaki tam wetknely) :eek: Przezylam szok

Patrze na moj rower pokiereszowany,na szczescie nie mam pany (chyba). :huh:

Jakas babcia powracajaca z kosciola ze swoja przyjaciolka przerazila sie tym dzwiekiem i zapytala sie czy nie podarlam sobie spodni lub czy w ogole nic mi nie jest :blink:

No i powiedzcie jak tu czus sie bezpiecznie? :036:

Na szczescie nic mnie ani mojemu rowerkowi sie nie stalo poza paroma rysami glownie widocznymi na amorze...

Szczerze to od poczatku nie mam szczescia co do rysowania,bo odkad wsiadam na mojego rumaka zawsze cos mi sie wydarzy,ze go pokiereszuje :huh: A wcale nie jezdze jak wariat! :rolleyes:

Moze to brak umiejetnosci jazdy po 5 latach <_<

To tyle wiesci

:excl: WIEC UWAZAJCIE na tamtym odcinku! :excl:

Kto jutro wiec jedzie na MK? B)

Witcher moze gdzies po drodze sie spotkac?

Napisano

Biedronka ty nie wiesz ze jadąc przez bytom chorzów i świętochłowice to trzeba mieć oczy dookoła głowy, bo przy prędkości poniżej 20km mogą ci rame rozkręcić zanim zdązysz się zorientować a co dopiero jakieś tam kratki kanalizacyjne z drutami.(dziwne ze jeszcze były) pozostawione przez mało doświadczonych złodzieji.

Napisano

Możesz mnie spotać przed Masą w sklepie rowerowym (summit, plac wolności, tak jakoś 17,30 lub jak będziesz jechac przez Ligotę, bo o 17 kończe prace. Możesz też pogadać z moim kuzynem Tiwek (gg: 6510238, tylko dla Biedrońci) bo on bedzie jechać z Chorzowa na Masę, a mieszka niedaleko Skałki (jakaś sadzawka w Świętochłowicach). Zagadaj do niego i powołaj się na mnie, to przyjedziecie razem.

Napisano

kogo nie bylo na Masie niech zaluje,bo bylo mrocznie i goraco :P

Fajnie tak jak mnostwo lampek sie swieci i jest ciemno i masowo wplywaja te lampki w ruch okrezny wokol ronda i objezdzaja je kilkakrotnie,szkoda tylko ze momentami rozciagniete bydlo sie robilo,ale to wina pedalow niskosiodelkowych (kto byl ten wie o co chodzi z tymi pedalami na rondzie) :D

No i szkoda ze forumowiczow nie bylo jako tako widocznych oprocz jednego :) Oby za miesiac nie padalo! Moze byc zimo,ale nie mokro... :D

GeeRbiL co do oczu dookola glowy...moze masz racje poki co narazam swoje zycie i mojego rumaka i jezdze tamtedy bo to najkrotsza droga ode mnie i stosunkowo malo dziur i tirow jest :)

No fakt jeszcze nie opedzlowali miedzi zlodzieje :P Nie mniej po drodze widzialam na asfalcie skradziona inna pokrywe kanalu, a w nim wetknieta galaz, a na niej powieszona reklamowka biala, foliowa i z chipsow woreczek odwrocony srebrnym do gory LOL :D niby zeby bylo widoczne dla kierowcow...jednak sam kanal byl na zakrecie, wiec nie sadze by w ciemnosciach, kiedy tam nie swieca latarnie, bylo to dobrze widoczne...

Napisano

A Masa była udana, troszkę mało ludzi (ponad 100 osó:D, ale jak to w reklamie: nowy rower - 2000 zł, Prince Polo - 1,19 zł, przejechać się w towarzystwie 100 pedałów - BEZCENNE :) (adnotacja do ronda) Była Biedronca, która z daleka wyglądała jak Policja na biku spisująca Tiwka za jazdę po Stawowej w Katowicach i był Pmol. W sumie 4 reprezentantów forum, szkoda bo miesiąc temu było nas 10 :/ Mam nadzieję, że poprawicie się w listopadzie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...