Skocz do zawartości

[Katowice] wspolna jazda!

titit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To umawiamy się tak. Kto jest chętny i może przyjechać to spotkanie pod Żabą [fonntanna przy sklepie Douglas (czyt. Daglas)] na ulicy Stawowej o godzienie 17.15 i czekamy do 17.20 a potem pod teatr podjedziemy zwartą grupą :)

:!!: P.S. Jakby kto ie wiedział gdzie jest ulica Stawowa, to jest ta na wprost dworca, gdzie jest McDonald i KFC i dużo knajpek :!!:

Napisano

a jak wygladaja plany weekendowe? ma byc cieplo - kombinujemy jakis wypadzik? gdzies bym pojezdzil, moze tym razem nie wysoko a daleko :P (oczywiscie nie asfaltem :D )

Ja w sobote jadę z kuzynem na Dolomity, ale jak znajdziesz jakąś lepszą trasę, tylko słabo-średnią technicznie, ze względu na mojego kuzyna, to pisz. Maksymalna odległość to 100 km. Czekam na Twoje propozycje, pociąg oczywiście też wchodzi w rachubę.

ktos chetny na jakas przejazdke jutro?

Ja chętny :D Kończę pracę jakoś o 17 na Ligocie, więc później jestem wolny! jakieś propozycje na trasę?

Napisano
Ja chętny :D Kończę pracę jakoś o 17 na Ligocie, więc później jestem wolny! jakieś propozycje na trasę?

o tej porze tez mógłbym gdzieś podjechać. wiec jak coś piszcie to zobaczę jak jutro wrócę z pracy.

a co do Dolomitów to IMO tam nie ma gdzie jeździć. max 30-60min jazdy i wszystko objechane :)

Napisano

Panowie w związku z tym że jest to chyba ostatni tak ładny weekend proponuje trase zgodną z ostatnimi trendami (góry) lecz bez zadnych szczytów ale za to dużą ilością kilometrów

Sobota i niedziela - około 110 i 130km

Sobota: Bytom -Ruda śl.- Orzesze - Kopanina -Suszec - Strumien - Pierściec - skoczów - Ustron

Niedziela: Ustron - Wisła - Szczyrk -Bielsko - Ligota - Goczałkowice- Suszec - kopanina - orzesze - ruda - bytom.

Proszę o szybkie namyślanie się, trzeba nocleg zorganizować.

Napisano

Panowie w związku z tym że jest to chyba ostatni tak ładny weekend proponuje trase zgodną z ostatnimi trendami (góry) lecz bez zadnych szczytów ale za to dużą ilością kilometrów

Sobota i niedziela - około 110 i 130km

Sobota: Bytom -Ruda śl.- Orzesze - Kopanina -Suszec - Strumien - Pierściec - skoczów - Ustron

Niedziela: Ustron - Wisła - Szczyrk -Bielsko - Ligota - Goczałkowice- Suszec - kopanina - orzesze - ruda - bytom.

Proszę o szybkie namyślanie się, trzeba nocleg zorganizować.

CAŁKIEM kusząca propozycja! Tylko zanim podejmę decyzję proszę o parę informacji.

1. O której wyjazd?

2. Ile kosztuje nocleg i gdzie śpimy?

3. Średnia prędkość jazdy

4. Dlaczego start w Bytomiu? :D

------------------------------------------------------------

Jutro MASA K. - Spotkanie pod "Żabą" na Stawowej (na wprost KFC) o 17.15! PRZYJEDŹCIE :confused:

Napisano

1. godzina do ustalenia, ale proponuje 8-9

2. nocleg kosztuje od 12 do 30zł za dobe, dokładnie się dowiem jutro i cos zarezerwuje jeśli będą chętni.

3. taka że nikt nie zostanie "osamotniony" na tyłach, jedziemy razem to jedziemy a nikogo nie zostawiamy. Wazne zeby tą trase przejechac.

4. Bo tam mieszkam :confused: oczywiscie spotkajmy się w miejscu zeby kazemu pasowało.

Napisano

To powiem tak. Pojadę jeżeli uda się (wszystko w Twoich rękach - organizator :)) załatwić nocleg do 20 PLN, tak żeby nie brać spiworu(a). Możemy spać w schronisku czy gdiześ tam. Byle rower spał bezpiecznie :D

Jak to Ci się uda, to ja JADĘ. Tylko będę musiał jeszcze nad dojazdem do bytomia pomyśleć. :confused:

Napisano

Ja bym się pisał na ten wypad tyle, że w weekend 7-8.10.2006. Zasadniczo z 2 powodów:

1. Moja matka ma urodziny w ten weekend.

2. ArniK nie zdąży mi przysłać SPD ;).

Więc jakby co to w następny weekend na 100% jade.

Teraz się wybieram w piątek po 10 rano gdzieś, tylko jeszcze nie wiem gdzie (jednak niezbyt daleko, żeby zdążyć na MK).

Napisano

Ja niestety odpadam z kilku powodów, których nie przeskoczę. Mam wolną tylko niedzielę, także na jurę mogę się przejechać.

Napisano

:arrow: Katowiczanie zapraszam na ok. 6h wycieczke lightowa po trojkacie Myszkow-Bobolice-Zawiercie (wsiami polami i lasami) a jak czasu starczy moze i gdzies jeszcze:P

chaotyczne ale i juz konkretne info pod linkiem:

http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...95entry281295

Wiec do zobaczenia jutro w sobote na peronie!

Spontanicznosc to moje drugie imie :)

P.S. jak ktos ma mozliwosc fotkowania niechaj wezmie aparat!

Napisano

witam na forum! pozdro dla Witchera, Wąskiego i Garbatego ;) mam nadzieje ze wszyscy wrócili po masie (piwa) bezpiecznie do domu. do zoba pod żabą w niedziele ! pozdro

Napisano

ja również pozdrawiam ekipe z Masy :D

w niedziele chyba mnie nie będzie w okolicy wiec niestety nie dołącze... choć kto wie ;)

Shogun, prawdopodobnie będę w niedziele z Częstochowy rano wyjeżdżał to można by jakoś jurą gdzieś skoczyć... jak coś to na tel info poślij.

Napisano

Dzięki za miłe towarzystwo na masie - i po masowe "afterparty" ;) . Jak na razie moje plany ograniczają się do niedzieli 8.10.2006.

Plan jest taki:

Skoczów -> Ustroń -> Wisła -> Salmopol -> Szczyrk -> Maków Podh. -> Bielsko B., a potem się okaże :) .

Napisano

Witamy nowych ;) Masa była bardzo udana, ale zawsze może być nas więcej! Więc za miesiąc większa mobilizacja Panowie i Panie.

A w niedzielę o 10.00 pod żabą na Stawowej. Gdzieś się wybierzemy na light jazdę

I czekamy na fotki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...