Skocz do zawartości

[Katowice] wspolna jazda!

titit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To ja się szukuję do bicia rekordu, gdyby się coś zmieniło to dajcie znać do 18:00 bo potem będę spał. A może ktoś się chce do mnie dołączyć na jakimś odcinku? Będę jeździł cały dzień na terenie Jury i Zagłębia Dąbrowskiego.

Napisano

jak masz bic rekord to ja dziekuje - moj MTB nie nadazy zapewne (glownie z powodu krzywego blatu co powoduje ocieranie lancucha o przerzutke na 2 najmniejszych koronkach z tylu :) )

ja sie zastanawiam nad wypadem do Bielska, stamtad na Szyndzielnie i Klimczok a potem czerwonym szlakiem na Salmopol i Malinowa Skale i w koncu na Skrzyczne i powrot do BB. tylko nie wiem na ile te szlaki sa przejezdne i czy to aby nie za duzo jak na jeden dzien. na mapie wyglada dosc prosto :)

http://www.e-gory.pl/32_mapy_compass_bslaski.php

probowal ktos taka trasa kiedy jechac? :)

Napisano

Właśnie wpadłem do domu na obiadek, a na liczniku już ponad 190km :D W nocy mnie trochę wypizgało, teraz zaczęły mnie napieprzać stawy biodrowe i barkowe ale do 300 może jakoś dociągnę.

Napisano

No i jestem :) Udało mi się nabić 304,2 km. Jak na warunki pogodowe w nocy (ciemno, mokro, zimno, mgła) i różne przeciwności losu (kapeć na 213 km, przez co straciłem prawie 2h) wynik całkiem niezły chyba :) W tym roku jednak sobie już daruję podobne wyczyny.

A co do jutra to niestety nie mogę jechać w te góry bo mi się coś z przerzutkami pochrzaniło, poza tym nie mam zapasowej dętki, a po dzisiejszym kapciu mam wyciętą dziurę w oponie na pół centymetra. No i przede wszytstkim moja kondycja. Wątpię, żebym wstał tak wcześnie, tymbardziej, że zeszłej nocy spałem tylko 2h.

Napisano

Powitać

Kurde tak czytam i fajne wycieczki smigacie ja z Dąbrowy jestem to tez sie może załapie na kolejne:) szyndzielnie klimczoki i inne bajkowa sprawa , choc generalnie to mam na celowniku wjazd na Kasprowy Wierch...;P

tylko musze rowerek dostać mam nadzieje że do końca przyszłego tygodnia dam rade ...uff

pozdrawiam all :)

Napisano

i wrocilem :D

trasa (ok 60km) - Bielsko - Szyndzielnia - Klimczok - Karkoszczonka - Kotarz - Salmopol - Malinowska Skała - Skrzyczne - Żywiec. trasa bardzo fajna lecz miejscami nieprzejezdna (zbyt stromo, kamienie) i wielce wskazany full. niektore zjazdy az prosily sie o predkosc 50km/h a ja ledwo 10-15km/h lecialem bo takie kamienie byly i rowerkiem rzucalo :D nie polecam wybierac sie crossem :P

nie obylo sie bez gleby - wystarczylo 20min lekkiego deszczu zebym sie slizgal po kamieniach i blocie i jak to bywa na jakims korzeniu wyglebilem. tyle dobrze, ze bez strat.

next time wole jednak mniejsze gorki :D

Napisano

Nie wiecie czy ulica Kościuszki w Mikołowie jest przejezdna dla rowerów?

Jeśli nie, mógłby mi ktoś podać jak dojechać na skrzyżowanie Kościuszki i Armii Krajowej? Jadę z Gliwickiej obok Auchana.

Napisano

Nie chcialby ktos skoczyc w Beskidy w sobote na 1 dzień.

trasa bardzo podobna do Majkela:

Bielsko -> Szyndzielnia -> Klimczok -> Przeł. Karkoszczanka -> trzy Kopce -> Salmopol -> malinowska Skała -> Skrzyczne -> Zywiec.

Z K-Ce pociag jedzie 6.18 w sobotę.

bedziemy o 7:30 w Zywcu.

Z Żywca mamy pociag do K-Ce o 14:24 i 19:18.

jak ktoś chetny,to czekam na info.

Napisano

Nie chcialby ktos skoczyc w Beskidy w sobote na 1 dzień.

trasa bardzo podobna do Majkela:

Bielsko -> Szyndzielnia -> Klimczok -> Przeł. Karkoszczanka -> trzy Kopce -> Salmopol -> malinowska Skała -> Skrzyczne -> Zywiec.

Z K-Ce pociag jedzie 6.18 w sobotę.

bedziemy o 7:30 w Zywcu.

Z Żywca mamy pociag do K-Ce o 14:24 i 19:18.

jak ktoś chetny,to czekam na info.

Ok - Majkel ;)

Ponawiam pytanie na nowej stronie ;)

Napisano

10 września objazd trasy bikemaratonu w istebnej, więcej w tym wątku:

http://www.bikemaraton.pl/forum/index.php?showtopic=2611

w zeszłym roku objeżdżałem trasę dzień po maratonie ;)

patrząc na mapkę, w tym roku będzie jeszcze gorzej :>

na sam maraton się nie wybieram, ale na taki objazd, na luzie (znaczy luz może się pojawić co najwyżej w moim amorku bo trasa daje po dupie), w miłym gronie to kto wie...

???

Napisano

Wstałem dziś o 3:10 w nocy(nad ranem) i zaczałem pomykać przed 4 do Katowic, z tamtad pociagiem do Bielska. Ledwo wysiadlem z pociagu, przejechalem 5km i tylna detka ma dziurę. Zamienilem detki i jade dalej:)

Czerwonym szlakiem na Szyndzielnie i juz mi sie odechcialo calej jazdy... ale pochiwli znów było OK <_< Najgorzej bylo dostaćsie na Skryczne... Dotarłem do Jaworzyny czy czegoś i z tamtad wyciagiem na skryczne,bo pieszo bym sie nie wdrapał, a szedłem ze Szczyrku niebieskiem szlakiem.

Pozniej ze Skrzycznego do Zywca niebeiskiem,tam nastepna detka poszła do kibla,ale trasa niezła.

Napisano

Dayus, [rzeciez trasa nie jest taka zla zeby na Skrzyczne wyciagiem wjezdzac :P z przeleczy Salmopolskiej jest lajtowy podjazd :)

a co do jutra to z checia skocze z Zawiercia do Rudawy niebieskim szlakiem (ok 90km) ewentualnie w zaleznosci od godziny z Rudawy do domu jeszcze :D jak bedzie taka pogoda jak dzis to szkoda ja zmarnowac :)

jak cos to pociag 7.04 z Katowic. ide spac. papa :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...