Shogun Napisano 25 Sierpnia 2006 Napisano 25 Sierpnia 2006 To ja się szukuję do bicia rekordu, gdyby się coś zmieniło to dajcie znać do 18:00 bo potem będę spał. A może ktoś się chce do mnie dołączyć na jakimś odcinku? Będę jeździł cały dzień na terenie Jury i Zagłębia Dąbrowskiego.
Majkel Napisano 25 Sierpnia 2006 Napisano 25 Sierpnia 2006 jak masz bic rekord to ja dziekuje - moj MTB nie nadazy zapewne (glownie z powodu krzywego blatu co powoduje ocieranie lancucha o przerzutke na 2 najmniejszych koronkach z tylu ) ja sie zastanawiam nad wypadem do Bielska, stamtad na Szyndzielnie i Klimczok a potem czerwonym szlakiem na Salmopol i Malinowa Skale i w koncu na Skrzyczne i powrot do BB. tylko nie wiem na ile te szlaki sa przejezdne i czy to aby nie za duzo jak na jeden dzien. na mapie wyglada dosc prosto http://www.e-gory.pl/32_mapy_compass_bslaski.php probowal ktos taka trasa kiedy jechac?
Shogun Napisano 26 Sierpnia 2006 Napisano 26 Sierpnia 2006 Właśnie wpadłem do domu na obiadek, a na liczniku już ponad 190km W nocy mnie trochę wypizgało, teraz zaczęły mnie napieprzać stawy biodrowe i barkowe ale do 300 może jakoś dociągnę.
GeeRbiL Napisano 26 Sierpnia 2006 Napisano 26 Sierpnia 2006 Ciekawo ile nabije i co będzie jutro robił ;p
Shogun Napisano 26 Sierpnia 2006 Napisano 26 Sierpnia 2006 No i jestem Udało mi się nabić 304,2 km. Jak na warunki pogodowe w nocy (ciemno, mokro, zimno, mgła) i różne przeciwności losu (kapeć na 213 km, przez co straciłem prawie 2h) wynik całkiem niezły chyba W tym roku jednak sobie już daruję podobne wyczyny. A co do jutra to niestety nie mogę jechać w te góry bo mi się coś z przerzutkami pochrzaniło, poza tym nie mam zapasowej dętki, a po dzisiejszym kapciu mam wyciętą dziurę w oponie na pół centymetra. No i przede wszytstkim moja kondycja. Wątpię, żebym wstał tak wcześnie, tymbardziej, że zeszłej nocy spałem tylko 2h.
gomez29 Napisano 27 Sierpnia 2006 Napisano 27 Sierpnia 2006 Powitać Kurde tak czytam i fajne wycieczki smigacie ja z Dąbrowy jestem to tez sie może załapie na kolejne:) szyndzielnie klimczoki i inne bajkowa sprawa , choc generalnie to mam na celowniku wjazd na Kasprowy Wierch...;P tylko musze rowerek dostać mam nadzieje że do końca przyszłego tygodnia dam rade ...uff pozdrawiam all
Gvalchmei Napisano 27 Sierpnia 2006 Napisano 27 Sierpnia 2006 Ciekawo ile nabije i co będzie jutro robił ;p Dnia następnego zrobi jeszcze dodatkowe 100 km.
Majkel Napisano 27 Sierpnia 2006 Napisano 27 Sierpnia 2006 i wrocilem trasa (ok 60km) - Bielsko - Szyndzielnia - Klimczok - Karkoszczonka - Kotarz - Salmopol - Malinowska Skała - Skrzyczne - Żywiec. trasa bardzo fajna lecz miejscami nieprzejezdna (zbyt stromo, kamienie) i wielce wskazany full. niektore zjazdy az prosily sie o predkosc 50km/h a ja ledwo 10-15km/h lecialem bo takie kamienie byly i rowerkiem rzucalo nie polecam wybierac sie crossem nie obylo sie bez gleby - wystarczylo 20min lekkiego deszczu zebym sie slizgal po kamieniach i blocie i jak to bywa na jakims korzeniu wyglebilem. tyle dobrze, ze bez strat. next time wole jednak mniejsze gorki
Gvalchmei Napisano 28 Sierpnia 2006 Napisano 28 Sierpnia 2006 Gratuluję udanego wypadu. Na moim crossie ani bym się tam nie wybierał . Osobiście wolę nieco więcej asfaltu.
Raptor Napisano 28 Sierpnia 2006 Napisano 28 Sierpnia 2006 Nie wiecie czy ulica Kościuszki w Mikołowie jest przejezdna dla rowerów? Jeśli nie, mógłby mi ktoś podać jak dojechać na skrzyżowanie Kościuszki i Armii Krajowej? Jadę z Gliwickiej obok Auchana.
Piroman Napisano 29 Sierpnia 2006 Napisano 29 Sierpnia 2006 HHe dołączam sie do wyrazów podziwu:) tylko %%#$ co za pogoda .
dayus Napisano 31 Sierpnia 2006 Napisano 31 Sierpnia 2006 Nie chcialby ktos skoczyc w Beskidy w sobote na 1 dzień. trasa bardzo podobna do Majkela: Bielsko -> Szyndzielnia -> Klimczok -> Przeł. Karkoszczanka -> trzy Kopce -> Salmopol -> malinowska Skała -> Skrzyczne -> Zywiec. Z K-Ce pociag jedzie 6.18 w sobotę. bedziemy o 7:30 w Zywcu. Z Żywca mamy pociag do K-Ce o 14:24 i 19:18. jak ktoś chetny,to czekam na info.
dayus Napisano 31 Sierpnia 2006 Napisano 31 Sierpnia 2006 Nie chcialby ktos skoczyc w Beskidy w sobote na 1 dzień. trasa bardzo podobna do Majkela: Bielsko -> Szyndzielnia -> Klimczok -> Przeł. Karkoszczanka -> trzy Kopce -> Salmopol -> malinowska Skała -> Skrzyczne -> Zywiec. Z K-Ce pociag jedzie 6.18 w sobotę. bedziemy o 7:30 w Zywcu. Z Żywca mamy pociag do K-Ce o 14:24 i 19:18. jak ktoś chetny,to czekam na info. Ok - Majkel Ponawiam pytanie na nowej stronie
wolfik Napisano 31 Sierpnia 2006 Napisano 31 Sierpnia 2006 Sa chetni na jakis lajtowy wypadzik w sobote lub niedziele, w sobote mam niestety czas tylko do 16
Majkel Napisano 1 Września 2006 Napisano 1 Września 2006 ja sie zastanawiam nad sobotnim wypadem Szlakiem Warowni Jurajskich - z Rudawy do Cz-wy... ale na razie sie zastanawiam tylko
ro35 Napisano 1 Września 2006 Napisano 1 Września 2006 10 września objazd trasy bikemaratonu w istebnej, więcej w tym wątku: http://www.bikemaraton.pl/forum/index.php?showtopic=2611 w zeszłym roku objeżdżałem trasę dzień po maratonie patrząc na mapkę, w tym roku będzie jeszcze gorzej :> na sam maraton się nie wybieram, ale na taki objazd, na luzie (znaczy luz może się pojawić co najwyżej w moim amorku bo trasa daje po dupie), w miłym gronie to kto wie... ???
dayus Napisano 2 Września 2006 Napisano 2 Września 2006 Wstałem dziś o 3:10 w nocy(nad ranem) i zaczałem pomykać przed 4 do Katowic, z tamtad pociagiem do Bielska. Ledwo wysiadlem z pociagu, przejechalem 5km i tylna detka ma dziurę. Zamienilem detki i jade dalej:) Czerwonym szlakiem na Szyndzielnie i juz mi sie odechcialo calej jazdy... ale pochiwli znów było OK Najgorzej bylo dostaćsie na Skryczne... Dotarłem do Jaworzyny czy czegoś i z tamtad wyciagiem na skryczne,bo pieszo bym sie nie wdrapał, a szedłem ze Szczyrku niebieskiem szlakiem. Pozniej ze Skrzycznego do Zywca niebeiskiem,tam nastepna detka poszła do kibla,ale trasa niezła.
wolfik Napisano 2 Września 2006 Napisano 2 Września 2006 Ktos chetny jutro na Jure, pociagiem do Zawiercia i stamtad gdzies w szeroki swiat
GeeRbiL Napisano 2 Września 2006 Napisano 2 Września 2006 Panowie ja jutro uderzam na Kędzierzyn Kożle ,jak ktos chetny to prosze dac znac. pozdrowionka.
Majkel Napisano 2 Września 2006 Napisano 2 Września 2006 Dayus, [rzeciez trasa nie jest taka zla zeby na Skrzyczne wyciagiem wjezdzac z przeleczy Salmopolskiej jest lajtowy podjazd a co do jutra to z checia skocze z Zawiercia do Rudawy niebieskim szlakiem (ok 90km) ewentualnie w zaleznosci od godziny z Rudawy do domu jeszcze jak bedzie taka pogoda jak dzis to szkoda ja zmarnowac jak cos to pociag 7.04 z Katowic. ide spac. papa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.