Skocz do zawartości

[Katowice] wspolna jazda!

titit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja wsiadam w Dąbrowie Górniczej Ząbkowice o 7:14, a moja propozycja trasy to wjazd na Równicę asfaltem od strony Zawodzia, zjazd tą samą drogą, potem przejazd przez Wisłę Malinkę, przełęcz Salmopolską, Szczyrk i Buczkowice do Bielska i powrót pociągiem z tego miasta. No chyba, że nam będzie mało to można jeszcze gdzieś wjechać :P

Napisano

no i po wycieczce. było rewelacyjnie. pogoda dopisała, ekipa też, trasa ciekawa. jak na mój pierwszy wypad w góry na rowerze to całkiem nieźle sie trzymałem. trzeba znów kiedyś podobny wypad zorganizować :P

oczywiście nie obyło się bez przygód - Gvalchmei zapomniał plecaka z pociągu i gonił go ze Skoczowa do Wisły ;)

trasa (ok 65km) - Skoczów - Ustroń - Równica - Orłowa - Świniorka - Trzy Kopce - Smerekowiec - Przełęcz Salmopolska - i zjazd asfaltem do Wisły Głębce na dworzec PKP.

jak będzie pogoda i chęci to za tydzień Góry Świętokrzyskie :036:

Napisano

Zdjęcia możecie uploadować na ten serwer ftp co ostatnio, dodam tylko prefiks do zdjęć z krakowa, żeby się nie myliło.

Host: shogun.avx.pl

Użytkownik: shogun_fotki

Hasło: fotki

Napisano

Zdjęcia możecie uploadować na ten serwer ftp co ostatnio, dodam tylko prefiks do zdjęć z krakowa, żeby się nie myliło.

Host: shogun.avx.pl

Użytkownik: shogun_fotki

Hasło: fotki

a kiedy wrzucisz zdjecia ktore robiles? ;)

Napisano

a kiedy wrzucisz zdjecia ktore robiles? :)

Już wrzuciłem :)

P.S. Co wy na to jakby zmienić nazwę tematu na "[GOP] wspólna jazda!"?

Napisano

Fajna wycieczka, tylko dzisiaj moją ulubioną pozycją jest siedzenie :P A najważniejsze, że było miło i pogoda dopisała.

Zdjęcia już wrzucam na serwerk.

Napisano

a ja tam nie wiem - Gliwice maja swoj temat i tu nawet nie zagladaja.

No i w tym właśnie jest problem. Skoro na wycieczki jeżdżą ludzie z całej aglomeracji, a nie tylko z Katowic to temat powinien mieć bardziej ogólną nazwę. Nie ma sensu się rozdrabniać na wszystkie miasta bo odległości między nimi są śmieszne. Sam długi czas nie zwracałem na ten temat uwagi bo przecież z Katowic nie jestem, a tu takie fajne wycieczki się organizuje.

jak juz cos to nie skracac do GOP tylko "[gorny slask] wspolna jazda" :)

Tylko, że Dąbrowa, Sosnowiec, czy Będzin to nie Górny Śląsk, a Zagłębie Dąbrowskie. Jak nie "GOP" to może "Aglomeracja Katowicka"?
Napisano

katowice współna jazda... do krakowa

na maratonik w niedzielę

ktoś się wybiera, ktoś dysponuje może wolnym miejscem w aucie ? :>

Napisano

Czy ma ktoś ochotę pojeździć w Wiśle i okolicy po górach w sobotę lub niedzielę. Trasa i czas do uzgodnienia.

Jak ktoś ma ochotę pojeździć na szosówce to również chętnie się umówię na wspólna przejażdżkę w sobotę lub niedzielę

Napisano

Jakby było wiadomo że w któryś dzień bedzie pogoda jaka taka to ja jak najbardziej, bo w świętokrzyskie chyba sie nie uda z tą pogodą.

Napisano

img300.jpg

Pogoda nie najgorsza. Na lepszą w tym roku to już są małe szanse.

Ale w sumie nie zależy mi aż tak bardzo, żeby jechać w najbliższy weekend, także mogę się dostosować do innego terminu oprócz 2-3 września.

Teraz zobaczyłem, że w niedzielę ma być mokro, kurde. Jak nie pojedziemy to w sobotę będę bił rekord w dziennym dystansie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...