wolfik Napisano 12 Sierpnia 2006 Napisano 12 Sierpnia 2006 Witam, nie byłby ktoś chętny na jakąś całodniową traskę w weekend? pogoda chyba będzie całkiem znośna. W niedzielę bym proponował. To aktualne jeszcze, czy ze wzgledu na pogode juz nie?
Piroman Napisano 12 Sierpnia 2006 Napisano 12 Sierpnia 2006 hmm. ja rano wstaję, patrzę co i jak , i jak nie ma jakiejś zbyt dużego deszczu to jadę pociągiem 7.27 z Będzina do częstochowy. I liczę że nie rozpuszczę się
rurokura Napisano 14 Sierpnia 2006 Napisano 14 Sierpnia 2006 hej! jeśli ma ktoś z Was ochote pojeździć wspólnie po beskidach to zapraszam do ponizszego topicu wycieczki-beskid-slaski-i-zywiecki pozdrawiam adam
Gvalchmei Napisano 14 Sierpnia 2006 Napisano 14 Sierpnia 2006 No i wróciłem. Wypad w Małopolskę w miarę udany. Pogoda średnia - słońce i deszcz na zmianę kilka razy w ciągu dnia. Trasa tam Ruda Śląska - Kraków pociąg, potem rowerem Kraków - Nowa Huta - Niepołomice (Puszcza Niepołomicka) - Mikluszowice - Bratucice. 65 km przy umiarkowanym zachmurzeniu - poezja, zwłaszcza w Puszczy Niepołomickiej. GeeRbil by się cieszył - 20 km równiutkim asfaltem przez las - i do tego zakaz ruchu, więc żadnych samochodów. Na miejscu kilka wypadów w różne strony Bratucice - Brzesko, Bratucice - Bochnia, Bratucice - inne wioski. Około 30 do 50 km dziennie. Całość wypadu rozbudziła chęci i ambicje mojej żony, żeby wrócić do domu na rowerach. No więc stało się. Tempem spacerowym (15 - 25 km/h) wróciliśmy trasą Bratucice - Uście Solne - Nowe Brzesko - Proszowice - Słomniki - Skała - Olkusz - Bukowno - Jaworzno - Mysłowice - Katowice Giszowiec - Katowice Ligota - Ruda Śląska. Całe 173 km. Jestem niezwykle dumny z mojej ukochanek, bo w życiu więcej jak 60 km w jeden dzień nie zrobiła. Czas wyprawy niezbyt imponujący - 12:20h, ale oboje jesteśmy szczęśliwi. Teraz Agnieszka leczy odparzenia od siodełka .
GeeRbiL Napisano 14 Sierpnia 2006 Napisano 14 Sierpnia 2006 Nie zła trasa, i do tego te płaskie tereny:) Powiedz mi gdzie można znalesc taką kobiete która tyle jeżdzi na rowerze? Chętnie poznam taką a nawet dwie:)
Gvalchmei Napisano 14 Sierpnia 2006 Napisano 14 Sierpnia 2006 Nie zła trasa, i do tego te płaskie tereny:) Powiedz mi gdzie można znalesc taką kobiete która tyle jeżdzi na rowerze? Chętnie poznam taką a nawet dwie:) Cóż, kobieta zaraziła się ode mnie pociągiem do pedałów
Majkel Napisano 16 Sierpnia 2006 Napisano 16 Sierpnia 2006 zbliza sie weekend... kombinujemy cos wspolnie czy mam szukac sam trasy? i co z tymi swietokrzyskimi?
wolfik Napisano 16 Sierpnia 2006 Napisano 16 Sierpnia 2006 Dolaczam sie do pytanie Geerbila, gdzie znalezc taka kobiete? Weekend sie zapowiada fajny, wiec ja bym optowal za jakims wspolnym wyjazdem, i co z tymi swietokrzyskimi, wybieramy sie czy temat sie rozmyl?
GeeRbiL Napisano 16 Sierpnia 2006 Napisano 16 Sierpnia 2006 Weekend zapowiada się bardzo słoneczny i ciepły ale w niedziele mam inne przyjemności:) juz od dwóch tygodni planuje ciekawą trase na kedzierzyn kożle i się wybrać nie moge, ach ta pogoda.
Majkel Napisano 16 Sierpnia 2006 Napisano 16 Sierpnia 2006 http://bikepl.com/gt/czantoria/ moze taka trasa? ciagnie mnie zeby wreszcie sprobowac sil w gorach ale moze to mnie przerosnac nieco
Shogun Napisano 17 Sierpnia 2006 Napisano 17 Sierpnia 2006 A może coś bardziej na crossa, np. Równica, Szyndzielnia (może tym razem uda się trafić), albo Przełęcz Salmopolska? Też można się nieźle zmachać, a przynajmniej rower by mi przeżył. K....! Gadamy i gadamy, a lato ucieka, kto jedzie jutro na jurę (Żarki Letnisko - Poraj - Olsztyn - Złoty Potok - Niegowa - Kroczyce - Ogrodzieniec - Łazy)? Drogi asfaltowe. Dojazd do Żarek Letnisko i powrót z Łaz pociągiem.
dayus Napisano 17 Sierpnia 2006 Napisano 17 Sierpnia 2006 @Majkel - ja bylbym chetny z kumplem,ale najlepiej na 1 dniowy wypad. Jeszcze w te wakacje.
Majkel Napisano 17 Sierpnia 2006 Napisano 17 Sierpnia 2006 no to moze w sobote skoczymy? dla mnie moze byc i Rownica. byle jechac, zmeczyc sie i byc zadowolonym z trasy pogoda ma byc fajna - cieplo i bez deszczu. to kto chetny? Shogun madrze gada - lato ucieka ja checia bym jutro pojechal ale kto za mnie do pracy pojdzie? ps. i chyba wypad w Swietokrzyskie znow przelozony bo jakos nikt sie nie kwapi zeby w ten weekend pojechac... ja jestem za nastepnym jesli pogoda dopisze.
wolfik Napisano 17 Sierpnia 2006 Napisano 17 Sierpnia 2006 Mam jedna ksiazeczke o wycieczkach na rowerze w beskidach. Tyle ze dosc wiekowa jest - 12 lat. Ale toche trasek z opisami jest, przykladowe skany http://img159.imageshack.us/img159/6127/rowerdw7.jpg http://img61.imageshack.us/img61/4330/rower2wn9.jpg http://img160.imageshack.us/my.php?image=rower3lf1.jpg
Gvalchmei Napisano 17 Sierpnia 2006 Napisano 17 Sierpnia 2006 Ja bym w niedzielę gdzies wyskoczył, ale wszystko na rowerze, bo troche kaski szkoda .
Majkel Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 no to kto jest chetny na jutrzejszy wypad? szybko sie decydowac! proponuje pociag o 7:06 lub 7:48 z Katowic i po 9:00 jestesmy w Ustroniu. ewentualnie mozna podjechac do Wisly. potem sobie jezdzimy spokojnie do wieczorka i powrot do domu. musze tylko jakas w miare aktualna mapke zdobyc bo jak nie to na wyczucie bede jezdzil i po chorobie mam kiepska forme - obym nie padl gdzies na podjezdzie
Shogun Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 A co do niedzielnego wyjazdu w Beskidy to w moim przypadku w grę wchodzi jeden pociąg, który jest w Katowicach o 7:45. > szczegóły <
Piroman Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 Witam w niedzielę bym się pisał na jakiś wypad, w beskidy może być, byleby trasa nie za ciężka. jutro nie bardzo, choć na upartego by się dało:)
Majkel Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 ok, skoro wszyscy niedziela to ja tez a jutro se pojade gdzies indziej
Gvalchmei Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 To gdzie i o której w tą niedzielę się umawiamy??
Majkel Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 7.45 jest pociag. wiec moze 7.20-7.30 na dworcu w Katowicach na peronie. pasuje?
wolfik Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 Pasuje jak najbardziej. Grupa katowicka(ja i Oktan ) jest zwarta i gotowa
DARO Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 A może wjechać asfaltem na Równice, a potem w kierunku Orłowej, Świniorki i do Wisły na obiad? To taka moja skromna propozycja Dajcie znać do jutra (soboty) popołudnia jak mniejwięcej miałaby przebiegać trasa. Pozdro.
Majkel Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 A może wjechać asfaltem na Równice, a potem w kierunku Orłowej, Świniorki i do Wisły na obiad? To taka moja skromna propozycja Dajcie znać do jutra (soboty) popołudnia jak mniejwięcej miałaby przebiegać trasa. Pozdro. jesli wjezdzac a nie prowadzic to chyba tylko asfaltem (a moze nie znam jakiejs trasy). a potem sie zobaczy. oby nie za wczesnie w tej Wisle zladowac bo bedzie nudno
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.